Τρίτη, 14 Νοέμβριος 2017 09:00

Νέα εποχή ελευθερίας για τις γυναίκες με διαβήτη κύησης

Νέα εποχή ελευθερίας για τις γυναίκες με διαβήτη κύησης

Η εγκυμοσύνη αποτελεί αδιαμφισβήτητα μια από τις πιο ωραίες περιόδους στη ζωή μιας γυναίκας.

Ο ερχομός μιας νέας ζωής από την ίδια την γεμίζει χαρά, αγάπη και κυρίως προσμονή και αυτό μπορεί να το επιβεβαιώσει κάθε μαμά. Αυτό, ωστόσο, που δεν λείπει από τις περισσότερες μέλλουσες μανούλες είναι το άγχος για την καλή έκβαση της εγκυμοσύνης χωρίς προβλήματα. Κάθε εγκυμοσύνη, όμως, είναι διαφορετική και πολλές γυναίκες καλούνται από τους γιατρούς τους να ακολουθήσουν κάποιες οδηγίες ώστε να φέρουν με ασφάλεια το μωρό τους στον κόσμο.

Ένα από τα ζητήματα, επίσης, που μπορεί να κληθεί να αντιμετωπίσει μια γυναίκα κατά τη διάρκεια της κύησης είναι ο διαβήτης. Είναι ένα συχνό φαινόμενο καθώς περίπου 7,5% των εγκύων έχουν διαβήτη τύπου 1 ή τύπου 2 ενώ παράλληλα 1 στις 7 γυναίκες αναμένεται να εκδηλώσει διαβήτη κύησης. Για τις γυναίκες που δεν έχουν διαβήτη, περίπου στον 7ο μήνα της εγκυμοσύνης γίνεται η εξέταση της καμπύλης σακχάρου, η οποία μετρά την ικανότητα του οργανισμού να χρησιμοποιεί τη γλυκόζη για την παραγωγή ενέργειας. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να ανησυχήσει μια έγκυο, αλλά όλα μπορούν να αντιμετωπιστούν ακολουθώντας τις κατάλληλες οδηγίες.

Ο γιατρός ενημερώνει την έγκυο πως όσες γυναίκες έρθουν αντιμέτωπες με τον διαβήτη κύησης εμφανίζουν κίνδυνο εκδήλωσης υπογλυκαιμίας και υπεργλυκαιμίας και γι' αυτό το λόγο συστήνεται να μετρούν τη γλυκόζη τους 4 έως 10 φορές την ημέρα για καλύτερη διαχείριση του διαβήτη.

Παραδοσιακά, ο έλεγχος της γλυκόζης γίνεται με τρύπημα στα δάκτυλα και πολλές εγκυμονούσες βρίσκουν τη διαδικασία επίπονη και δυσάρεστη. Το σύστημα παρακολούθησης γλυκόζης FreeStyle Libre, σηματοδοτεί μια νέα εποχή στον έλεγχο της γλυκόζης, γιατί πλέον οι γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορούν να παρακολουθούν το σάκχαρό τους με μια απλή σάρωση, χωρίς τρυπήματα στα δάκτυλα!

Screen Shot 2017 11 10 at 3.47.23 PM

Πώς; Με έναν μικρό και διακριτικό αισθητήρα που τοποθετείται στο πίσω μέρος του άνω βραχίονα και καταγράφει αυτόματα τη γλυκόζη μέρα-νύχτα με τη συσκευή ανάγνωσης την οποία σαρώνει οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας επάνω από τον αισθητήρα! Η διαδικασία είναι απλή, ανώδυνη, διακριτική, και μπορεί να γίνει οπουδήποτε, ακόμη και επάνω από τα ρούχα. Σε ένα δευτερόλεπτο η έγκυος μπορεί να δει την τρέχουσα τιμή γλυκόζης, ένα βέλος τάσης που υποδεικνύει το ρυθμό μεταβολής γλυκόζης και αν αυτή αυξάνει, μειώνεται ή παραμένει σταθερή, καθώς και ένα ιστορικό γλυκόζης 8 ωρών.

Έρευνες έχουν αποδείξει την ακρίβεια, ασφάλεια και αποτελεσματικότητα του συστήματος FreeStyle Libre: λιγότερο στρες (98%), λιγότερος πόνος (100%), περισσότερη ευκολία (94%), περισσότερη διακριτικότητα (95%) για τη μέλλουσα μανούλα!

Ακόμη, λοιπόν, κι αν εκδηλώσετε διαβήτη κύησης, δε χρειάζεται να ανησυχείτε για τίποτε: το σύστημα FreeStyle Libre μπορεί να αντικαταστήσει με ασφάλεια την τακτική παρακολούθηση γλυκόζης αίματος με τρύπημα στα δάκτυλα και θα σας βοηθήσει να διαχειριστείτε αποτελεσματικά το διαβήτη. Νιώστε ελεύθερες στην εγκυμοσύνη, αναπτύσσοντας ένα εξατομικευμένο πλάνο με τον γιατρό σας, και απολαύστε περισσότερες στιγμές ηρεμίας χαϊδεύοντας την κοιλίτσα, χωρίς άγχος για την παρακολούθηση της γλυκόζης!

Σχόλια