Σάββατο, 01 Σεπτέμβριος 2018 10:40

Ο Πρίγκιπας Τζορτζ πήρε το όνομά του από τον Λούπο, τον σκύλο της Κέιτ και του Ουίλιαμ

Ο Πρίγκιπας Τζορτζ πήρε το όνομά του από τον Λούπο, τον σκύλο της Κέιτ και του Ουίλιαμ

Ο Πρίγκιπας Τζορτζ πριν γεννηθεί φαίνεται ότι είχε βάλει σε σκέψεις τους γονείς του (τον Πρίγκιπα Ουίλιαμ και την Κέιτ Μίντλετον)

καθώς δεν μπορούσαν να αποφασίσουν για το όνομα του πρώτου τους παιδιού και για αυτό το λόγο στρατολόγησαν το κουτάβι τους Λούπο για να πάρουν την τελική απόφαση.

Τα αγαπημένα της εποχής ήταν Phillip, Arthur και Charles, αλλά μόλις δύο μέρες μετά τη γέννησή του το όνομα George επιβεβαιώθηκε ως το βασικό όνομα του πρίγκιπα.

Αν και η ανακοίνωση του ονόματος ήταν πολύ γρήγορη σε σύγκριση με εκείνη όταν γεννήθηκε ο Ουίλιαμ, ο οποίος δεν είχε επιβεβαιωθεί το όνομά για μια εβδομάδα, η Κέιτ και ο Ουίλιαμ φαίνεται να είχαν προσπαθήσει να πάρουν γρήγορα την τελική απόφαση.

Αντί να κατευθυνθούν προς τα κορυφαία ονόματα μωρών εκείνης της εποχής, το ζευγάρι φάνηκε πολύ πιο δημιουργικό και ζήτησε από το κουτάβι του Λούπο να αποφασίσει.

Το ζευγάρι έγραψε μια σειρά πιθανών ονομάτων σε κομμάτια χαρτιού και τα έβαλε γύρω γύρω στο σπίτι τους.

Το ζευγάρι στη συνέχεια ζήτησε από τον Λούπο να επιλέξει ένα όνομα και για να καταλάβουν την απόφαση του κουταβιού θα έπρεπε ο σκύλος να πατήσει με το πόδι του ένα από τα διασκορπισμένα κομμάτια χαρτιού.

Το πλήρες όνομα του Πρίγκιπα Τζορτζ είναι Τζορτζ Αλεξάντερ Λούις και έχει πολύ ιδιαίτερη σημασία.

Το Τζορτζ ήταν το όνομα του πατέρα της Βασίλισσας Ελισάβετ, Τζορτζ VI.

Το Αλεξάντερ θεωρείται ότι αποτίει φόρο τιμής στη Μεγάλη Γιαγιά του, τη Βασίλισσα, της οποίας το πλήρες όνομα είναι η Ελισάβετ Αλεξάνδρα Μαρία.

Εν τω μεταξύ, το Λούις θεωρείται ότι έχει παρθεί από τον πατέρα του, Ουίλιαμ Άρθουρ Φίλιπ Λούις, καθώς και από τον θείον του Δούκα του Εδιμβούργου, Λόρδο Λούις Mountbatten.
Περιοχή συνημμένων

Σχόλια