Παρασκευή, 08 Ιούνιος 2018 16:02

Δωρεάν εκδηλώσεις για παιδιά για το ΣΚ 9-10/6

Δωρεάν εκδηλώσεις για παιδιά για το ΣΚ 9-10/6

Πώς να περάσετε ευχάριστα ένα σαββατοκύριακο με τα παιδιά σας στην Αθήνα...

«Ζήσε τον Κήπο και τα Πάρκα αλλιώς»

Με σύνθημα «Ζήσε τον Κήπο και τα Πάρκα αλλιώς» ο δήμος Αθηναίων διοργανώνει όλο τον Ιούνιο σε τέσσερα εμβληματικά πάρκα της Αθήνας, τον Εθνικό Κήπο, το Άλσος Παγκρατίου, το Άλσος Προμπονά και το Πάρκο Ελευθερίας, δράσεις πολιτισμού, αθλητισμού και δημιουργικής μάθησης. Από την 1η έως την 30η Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν 145 εκδηλώσεις, με δωρεάν είσοδο, μεταμορφώνοντας τους πνεύμονες δροσιάς της πόλης, σε σημεία συνάντησης με εκδηλώσεις μουσικές ,θεατρικές, ξεναγήσεις, προγράμματα απασχόλησης για παιδιά αλλά και προγράμματα άθλησης & ευεξίας για όλους.

Δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για το Σαββατοκύριακο εδώ

Το Πλωτό Μουσείο ΝΕΡΑΪΔΑ ανοιχτό για το Κοινό στη Μαρίνα Ζέας (9-10/6)

Το Πλωτό Μουσείο Νεράιδα, στο πλαίσιο συμμετοχής του στον θεσμό «Ημέρες Θάλασσας» που διοργανώνει ο Δήμος Πειραιά για το έτος 2018, θα βρίσκεται ελλιμενισμένο στη Μαρίνα Ζέας έως την Κυριακή 10/6 και θα είναι ανοιχτό για το κοινό τις ακόλουθες ώρες:

Σάββατο – Κυριακή: 10:00 – 20:00 (τελευταία προσέλευση: 19:30)

Στο Μουσείο παρουσιάζονται σε μόνιμη βάση η ιστορία του επιβατηγού «Νεράιδα» από την καθέλκυσή του το 1939 έως και την ολοκλήρωση της μετατροπής του σε μουσείο και η επιχειρηματική ιστορία του Γιάννη Λάτση όπως αυτή ξεδιπλώνεται στη διάρκεια του 20ού αιώνα στην Ελλάδα και τον κόσμο.

Παρακαλούνται οι επισκέπτες πριν την επίσκεψή τους να συμβουλευτούν τις χρήσιμες πληροφορίες που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του Μουσείου: https://neraida.org.

Εκπαιδευτικές δραστηριότητες στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου με αφορμή το 18th Athens Technopolis Jazz Festival (9-10/6)

Tο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου καλωσορίζει το 18th Athens Technopolis Jazz Festival και προσκαλεί τους μικρούς του φίλους να παίξουν και να διασκεδάσουν... υπό τους ήχους της jazz το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Ιουνίου.

Μι όπως Μουσική, Μι όπως Μουσείο

Μπορεί μία φλογέρα να ρυπαίνει την πόλη; Τι σχέση έχουν τα κόρνα με τα κορνούτα; Ποιο κτίριο του παλιού εργοστασίου μοιάζει με τεράστιο τύμπανο; Μήπως το Μουσείο είναι μία... αλλιώτικη ορχήστρα;Μέσα από γρίφους και κρυμμένες πληροφορίες οι μικροί μας φίλοι ανακαλύπτουν τα κτίρια και τα μηχανήματα του εργοστασίου με έναν απροσδόκητο τρόπο.

Για παιδιά 6 έως 9 ετών

Ημερομηνία: Σάββατο 9 Ιουνίου

Ώρες: 12.00-13.00

Σημείο εκκίνησης: Industrial Gas Museum Shop

Κλεμμένα αρχεία

Παιχνίδι μυστηρίου από το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

*Δράση στο πλαίσιο της Αθήνα 2018 - Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου

Είναι δύσκολο να βρεις τα αρχεία του εργοστασίου... Καταστράφηκαν; Μήπως κάποιος τα έκλεψε; Ποιος μουτζούρωσε το ποινολόγιο;

Οι μικροί μας φίλοι συμμετέχουν σε ένα μοναδικό κυνήγι θησαυρού, ανακαλύπτουν τα αρχεία του παλιού εργοστασίου φωταερίου, έγγραφα, φωτογραφίες και προφορικές μαρτυρίες, και ξεκλειδώνουν όλα τα μυστικά.

Για παιδιά 7 έως 11 ετών
Ημερομηνία: Κυριακή 10 Ιουνίου

Ώρες: 12.00-13.00

Σημείο εκκίνησης: Industrial Gas Museum Shop

*Λύσε σωστά τους γρίφους και θα έχεις έκπτωση σε επιλεγμένα είδη στο Industrial Gas Museum Shop.

Industrial Gas Museum Shop

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Πειραιώς 100, Γκάζι

Σχόλια