Τρίτη, 14 Μάρτιος 2017 18:09

Ποιο είναι το ιδανικό σνακ πριν το πρώτο ραντεβού

Ποιο είναι το ιδανικό σνακ πριν το πρώτο ραντεβού

Αγωνία και ανυπομονησία είναι δύο από τα βασικά συναισθήματα που νιώθει κανείς πριν από το πρώτο ραντεβού.

Εκτός από τα ρούχα που θα φορέσετε, ένα κομμάτι που μπορεί να σας βοηθήσει είναι το τι θα φάτε πριν από αυτό, καθώς αυτό μπορεί να σας κάνει να νιώθετε καλά και να είστε όσο το δυνατόν πιο λαμπεροί.

Δείτε παρακάτω τρία σνακ που είναι ιδανικά πριν από το πρώτο ραντεβού...

1. Ξηροί καρποί 

Η κατανάλωση των ξηρών καρπών βοηθάει να καταπολεμηθεί το στρες καθώς αυτό είναι μια βιολογική διεργασία που επηρεάζεται σημαντικά από τη διατροφή. Τα σνακ που δεν ανεβάζουν απότομα το ζάχαρο αποδεικνύονται στην περίπτωση αυτή ιδιαίτερα βοηθητικά. Οι ξηροί καρποί αποτελούν επίσης καλή πηγή μαγνησίου, το οποίο ηρεμεί το νευρικό σύστημα.

2. Μαύρη σοκολάτα

Η μαύρη σοκολάτα περιέχει ποικίλες ουσίες που δρουν ευεργετικά στη διάθεσή μας. Μία από αυτές είναι η φαινυλαιθαναμίνη, η οποία δρα ως νευροδιαβιβαστής στον εγκέφαλο. Η μαύρη σοκολάτα περιέχει επίσης μαγνήσιο, συστατικό απαραίτητο για τη σύνθεση της σεροτονίνης, της ορμόνης που καθορίζει στο μεγαλύτερο βαθμό τη διάθεση.

3. Τραγανά φρούτα και λαχανικά

Τα καρότα, τα μήλα και το σέλινο διευκολύνουν την απομάκρυνση της πλάκας από τα δόντια, η οποία συμβάλλει στην κακοσμία του στόματος. Επίσης, τα τραγανά φρούτα και λαχανικά ενισχύουν την παραγωγή σάλιου ώστε να εξουδετερωθούν τα βακτήρια της στοματικής κοιλότητας, τα οποία επίσης ευθύνονται για τη δυσάρεστη αναπνοή. 

Σχόλια