Δευτέρα, 16 Απρίλιος 2018 09:44

Ποιος είναι ο λεγόμενος «πονοκέφαλος του σεξ»

Ποιος είναι ο λεγόμενος «πονοκέφαλος του σεξ»

Ο πονοκέφαλος θεωρείται μια από τις πιο συνηθισμένες δικαιολογίες που χρησιμοποιούν οι γυναίκες για να αποφύγουν τη σεξουαλική επαφή.

Ωστόσο, έρευνες συνδέουν πολλές φορές τον πόνο στο κεφάλι με την ίδια την πράξη και αποκαλύπτουν ότι αυτό δεν είναι πάντα μια δικαιολογία.

O Διεθνής Οργανισμός για τον Πονοκέφαλο μάλιστα, έχει αναγνωρίσει τον πονοκέφαλο που συνδέεται με τη σεξουαλική δραστηριότητα ως ξεχωριστό τύπο πονοκεφάλου. Πρόκειται για τον λεγόμενο «πονοκέφαλο του σεξ».

Το συγκεκριμένο σύμπτωμα είναι πιο συχνό στους άνδρες και σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι μπορεί να εμφανιστεί κατά τη διάρκεια του σεξ ή μετά από αυτό. Σύμφωνα με τους ειδικούς αυτός ο τύπος πονοκεφάλου οφείλεται συνήθως σε ακίνδυνες διαταραχές, όπως η ημικρανία και η συσσωρευμένη ένταση.

Ωστόσο, ο νευρολόγος Jose Biller από το Πανεπιστήμιο Loyola του Σικάγο τονίζει ότι σε μεγάλη συχνότητα εμφάνισης μπορεί να αποτελεί σημάδι κάποιας σοβαρότερης πάθησης και γι' αυτό πάντα πρέπει να συμβουλευόμαστε το γιατρό μας.

Σχόλια