Τετάρτη, 04 Ιούλιος 2018 09:29

Τέσσερις λόγοι για να τρώμε κεράσια

Τέσσερις λόγοι για να τρώμε κεράσια

Τα κεράσια είναι ένα από τα αγαπημένα φρούτα του καλοκαιριού για πολλούς ανθρώπους.

Επιπλέον δεν είναι μόνο θρεπτικά αλλά ανήκουν στα φρούτα που προστατεύουν συνολικά την υγεία. Εκτός από τη νόστιμη γεύση τους υπάρχουν αρκετοί άλλοι λόγοι για να τα βάλουμε στο διαιτολόγιό μας. 

Δείτε μερικούς από αυτούς...

1. Βοηθούν τον ύπνο

Τα κεράσια αποτελούν μία από τις λιγοστές διατροφικές πηγές μελατονίνης, της ορμόνης που ρυθμίζει τον κύκλο ύπνου-αφύπνισης. Μελέτη σε άνδρες και γυναίκες που έπασχαν από αϋπνία, διαπίστωσε ότι η κατανάλωση χυμού κερασιών το πρωί και 1-2 ώρες πριν τον ύπνο, αύξησε τη διάρκεια του ύπνου κατά 1 ώρα και 24 λεπτά σε σύγκριση με εικονικό φάρμακο.

2. Ανακουφίζουν από τους πόνους της αρθρίτιδας

Πολλές μελέτες που έχουν γίνει υποδεικνύουν ότι η κατανάλωση κερασιών είναι ωφέλιμη για τους πάσχοντες από οστεοαρθρίτιδα. Η τακτική κατανάλωση κερασιών ή χυμού κερασιών μπορεί να συμβάλλει στη μείωση των πόνων της αρθρίτιδας.

3. Μειώνουν τη χοληστερόλη

Ακόμη ένα όφελος των κερασιών είναι ότι η κατανάλωσή τους βοηθά στη μείωση της ολικής χοληστερόλης, συμπεριλαμβανομένης της LDL «κακής» χοληστερόλης. Για κάθε μείωση της χοληστερόλης της τάξης του 1% μειώνεται ο κίνδυνος καρδιακών παθήσεων κατά 2%.

4. Είναι ένα φρούτο γεμάτο αντιοξειδωτικά

Τα κεράσια είναι σημαντική πηγή αντιοξειδωτικών και αντιφλεγμονωδών ενώσεων. Επιβραδύνουν τη γήρανση και προλαμβάνουν τις χρόνιες παθήσεις, όπως οι καρδιοπάθειες, ο καρκίνος, το Αλτσχάιμερ, ο διαβήτης και η παχυσαρκία.

Σχόλια