Παρασκευή, 13 Φεβρουάριος 2015 09:48

14 πράγματα που μου έμαθε το δεύτερο μωρό

14 πράγματα που μου έμαθε το δεύτερο μωρό

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη αλλαγή στη ζωή μιας γυναίκας από όταν γίνεται για πρώτη φορά μητέρα. Με το πρώτο παιδί όλα είναι καινούργια και κάθε μέρα είναι γεμάτη εκπλήξεις.

Μπορεί λοιπόν την πρώτη φορά που μείνατε έγκυος να είπατε «Αυτό ήταν λοιπόν!» και μπορεί κατά κάποιο τρόπο να είναι αλήθεια αλλά σύντομα θα καταλάβετε, δηλαδή μετά την δεύτερη εγκυμοσύνη, ότι έχετε ακόμα πολλά να μάθετε!  Εδώ είναι όλα όσα θα σας μάθει το δεύτερο μωρό σας!

 1. Ακριβώς επειδή η εγκυμοσύνη σας την πρώτη φορά κύλησε με έναν συγκεκριμένο τρόπο, δεν σημαίνει ότι το ίδιο θα συμβεί και με την δεύτερη.
 2. Ένα μωρό δεν είναι τόσο εύθραυστο όσο πιστεύατε την πρώτη φορά που γίνατε μητέρα. Στην πραγματικότητα προσαρμόζεται τέλεια και είναι πιο ανθεκτικό απ΄οσο νομίζετε.
 3. Δεν θα ανησυχείτε πλέον τόσο πολύ για το μέλλον του πρώτου σας παιδιού, αφού δεν θα είναι πλέον μοναχοπαίδι και θα έχει παρέα. Οπότε όλα μια χαρά!
 4. Ακόμη και ένα σχετικά μικρό μωρό θα βρει τον τρόπο να «τσακωθεί» με τα μεγαλύτερα αδέρφια του. 
 5. Το σώμα σας δεν θα επανέλθει τόσο γρήγορα και εύκολα στην αρχική του κατάσταση ακόμα κι αν στην πρώτη σας εγκυμοσύνη τα καταφέρατε γρήγορα.
 6. Μπορεί πράγματι να είστε περισσότερο κουρασμένη απ’ ότι φανταζόσασταν.
 7. Ένα μωρό η αλήθεια είναι ότι δεν χρειάζεται παπούτσια.
 8. Μπορεί να κάνετε τα ίδια πράγματα που κάνατε και με το πρώτο κι όμως να είναι τελείως διαφορετικά!
 9. Πλέον δεν πιστεύετε ότι με ένα παιδί «τα πράγματα είναι δύσκολα.»
 10. Πιστεύατε ότι δεν φωνάζατε; Τώρα μάλλον υψώνετε τον τόνο της φωνής σας για να επιβληθείτε.
 11. Σε κάποια παιδιά δεν αρέσει η τηλεόραση. Καθόλου.
 12. Μερικές φορές το μοναδικό διάλειμμα που θα έχετε από τις υποχρεώσεις της καθημερινότητας είναι να ξαπλώσετε στο χαλί με δυο παιδιά να τρέχουν γύρω σας και να φωνάζουν «Θέλει και η μαμά να παίξει!»
 13. Αν το μεγαλύτερό σας παιδί κοροϊδεύει το μικρότερο θα το κάνει ξανά και ξανά. Τα μεγαλύτερα παιδιά δεν επιβραβεύουν την καλή συμπεριφορά.
 14. Υπάρχει αρκετός χώρος στην καρδιά σας για να αγαπήσετε άλλο ένα παιδί, έτσι ακριβώς όπως αγαπήσατε και το πρώτο!
Από Αθανασιάδου Βιολέττα

Σχόλια