Πόσοι πολλοί γονείς ψάχνουν να βρούνε το «ένα και μοναδικό» όνομα που θα ταιριάζει στο παιδάκι τους!

(0 ψήφοι)

Οι θείες φροντίζουν και αγαπούν τα παιδιά τα ανίψια τους και κάνουν τη ζωή των γονιών πιο εύκολη.

(0 ψήφοι)

Και ποιος δεν έχει βρεθεί στην ενοχλητική θέση να θέλει να σταματήσει έναν επίμονο λόξιγκα.

(0 ψήφοι)

Το νέο Βιβλιάριο Υγείας Παιδιού είναι γεγονός και έχει στόχο να βοηθήσει τους γονείς να παρακολουθούν την πορεία ανάπτυξης του παιδιού τους με την καταγραφή σημαντικών πληροφοριών πάντα σε συνεργασία με τον παιδίατρο.

(0 ψήφοι)

Ο πονόλαιμος είναι ίσως το πρώτο και το πιο χαρακτηριστικό σημάδι κρυολογήματος ενώ μπορεί επίσης να είναι αποτέλεσμα της καταπόνησης των φωνητικών χορδών.

(0 ψήφοι)

Το σνακ για το σχολείο δεν χρειάζεται να είναι μόνο ένα τοστ.

(0 ψήφοι)

Μέχρι τον έκτο μήνα της ζωής του, η διατροφή ενός μωρού καλύπτεται απόκλειστικά από γάλα. Στη συνέχεια σταδιακά εντάσσονται στο διαιτολόγιο του και οι στερεές τροφές μέχρι να φτάσει το παιδί να τρώει τα πάντα.

(0 ψήφοι)

Τη θεατρική παράσταση της Κάρμεν Ρουγγέρη «Το παιδί και το όνειρο» θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν, δωρεάν, μικροί και μεγάλοι, σε όλα τα καταστήματα ΙΚΕΑ, μέσα στον Ιανουάριο!

(0 ψήφοι)

Η αγαπημένη εποχή των παιδιών έφτασε και οι γονείς που έχουν μικρά παιδιά έχουν κάτι ακόμη να σκεφτούν: τι θα φάνε τα παιδιά τους στο γιορτινό τραπέζι.

(0 ψήφοι)

Η καθημερινότητα μιας μαμάς με το παιδί της στο σπίτι είναι γεμάτη όμορφες στιγμές αλλά είναι επίσης και αρκετά απαιτητική.

(0 ψήφοι)

Το μεσημεριανό γεύμα του παιδιού δεν χρειάζεται πολύ κόπο, αλλά έξυπνες ιδέες και πολλές επιλογές για να μπορεί να επιλέξει τι θα φάει.

(0 ψήφοι)

Mία από τις συχνότερες τροφικές αλλεργίες είναι η αλλεργία στα φιστίκια.

(0 ψήφοι)

Τα παιδιά μέχρι τα δύο τους χρόνια φαίνονται ατρόμητα και ριψοκίνδυνα.

(0 ψήφοι)

Ο χαρακτήρας του παιδιού και η ψυχολογική του ανάπτυξη διαμορφώνεται μέρα με τη μέρα.

(0 ψήφοι)

Τα μωρά μεγαλώνοντας και πριν κλείσουν τον πρώτο χρόνο της ζωής τους αποκτούν το λεγόμενο «άγχος αποχωρισμού».

(0 ψήφοι)

Όλοι οι άνθρωποι παθαίνουν κάποιες φορές στη ζωή τους λόξυγκα και όλοι είμαστε εξοικειωμένοι με αυτό.

(0 ψήφοι)

Πώς να βάλετε το παιδί σας για ύπνο

Παρασκευή, 09 Δεκέμβριος 2016 10:18

Οι περισσότεροι γονείς μαθαίνουν με πραγματικά σκληρό τρόπο ότι είχαν υποτιμήσει τόσα χρόνια τον ύπνο!

(0 ψήφοι)

Ο χαρακτήρας του παιδιού και η ψυχολογική του ανάπτυξη διαμορφώνεται μέρα με τη μέρα.

(0 ψήφοι)

Ο καιρός δεν ενδείκνυται για παιχνίδι στις αυλές και στις παιδικές χαρές! Βρέχει και κάνει κρύο με αποτέλεσμα τα παιδιά να μένουν όλη μέρα μέσα στο σπίτι!

(0 ψήφοι)

Η χαρά έχει και γι’ αυτό η Kinder δίνει, για τρίτη χρονιά φέτος, μεγάλη χαρά σε γονείς και παιδιά με τον διαγωνισμό Kinder Chocolate Gallery – The Art Project.

(0 ψήφοι)

Κάποιες γυναίκες λένε πως όταν κάνουν παιδί θέλουν κοριτσάκι ενώ άλλες είναι γνωστές ως αγορομάνες και δεν αποχωρίζονται με τίποτα το γιο τους.

(0 ψήφοι)

Οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί έχουν ευθύνη να παρέχουν στα παιδιά ένα περιβάλλον που να ευνοεί τη δημιουργικότητα και να επιτρέπετε σε αυτή να ανθίσει.

(0 ψήφοι)

Όταν ένα παιδί πηγαίνει σχολείο το πιθανότερο είναι να κολλήσει κάποια στιγμή ψείρες. Οι ψείρες μεταδίδονται με τη στενή επαφή των μαθητών όταν παίζουν.

(0 ψήφοι)

Έχει το παιδί σας τόσο μπλεγμένα μαλλιά, που δεν χτενίζονται με τίποτε; Οι Γερμανοί έχουν δώσει στο συγκεκριμένο πρόβλημα «το σύνδρομο των αχτένιστων μαλλιών».

(0 ψήφοι)

Με βασικά συστατικά που όλοι έχουμε στην κουζίνα, μπορούμε να φτιάξουμε εύκολα νερομπογιές για τα παιδιά.

(0 ψήφοι)

Η κόρη σας μπορεί να ξεκινήσει το μπαλέτο ήδη από τα τέσσερά της.

(0 ψήφοι)

Υπάρχουν διαφορές μεταξύ των φύλων προς τις επιδόσεις των μαθηματικών και τις προσδοκίες των εκπαιδευτικών.

(0 ψήφοι)

Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο να δείτε το παιδί σας να ξυπνάει μέσα στη νύχτα και να έρχεται στην κρεβατοκάμαρά σας για να κοιμηθεί μαζί σας.

Οι περισσότεροι γονείς συνηθίζουν να ενδίδουν σε αυτή την απαίτηση και άλλοι προσπαθούν να το κάνουν να πάει και πάλι στο κρεβάτι του.

(0 ψήφοι)

Τα παιδιά που γεννιούνται με καισαρική μπορεί αντιμετωπίζουν σημαντικά αυξημένη πιθανότητα κατά 40% να γίνουν παχύσαρκα σε σύγκριση με τα παιδιά που γεννιούνται φυσιολογικά, σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάστηκε στο συνέδριο της Αμερικανικής Καρδιολογικής Ένωσης (American Heart Association).

(0 ψήφοι)

Η παράλειψη του πρωινού και ο ακανόνιστος ύπνος έχουν αναγνωριστεί ως βασικοί λόγοι για τους οποίους τα παιδιά μπορούν να γίνουν υπέρβαρα, σύμφωνα με νέα έρευνα που ρίχνει φως στην «επιδημία» της παχυσαρκίας.

(0 ψήφοι)

Μειωμένες είναι οι πιθανότητες ψυχικών νοσημάτων για όσους ενήλικες στην παιδική τους ηλικία ήταν πρόσκοποι και οδηγοί σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.

(0 ψήφοι)

Οι λέξεις είναι το θεμέλιο της κατανόησης και της επικοινωνίας. Πώς μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί να διευρύνει το λεξιλόγιό του;

(0 ψήφοι)

Μια γυναικεία τσάντα έχει μέσα απ' όλα αλλά ακόμη περισσότερα κρύβει η τσάντα μιας μαμάς.

(0 ψήφοι)

Το ασβέστιο είναι ένα πολύτιμο μέταλλο ιδιαίτερα για τα παιδιά και είναι απαραίτητο για τα οστά, τη λειτουργία του εγκεφάλου, των μυών και της καρδιάς.

(0 ψήφοι)

Από την ημέρα της γέννας μέχρι το παιδί να μεγαλώσει, οι μέρες περνάνε τόσο γρήγορα που πολλές φορές οι γονείς δεν προλαβαίνουν να το συνειδητοποιήσουν. 

(0 ψήφοι)

Το παιδί σας αρνείται να φάει ορισμένα φαγητά; Όχι, δεν φταίει ο τρόπος που τα μαγειρεύεται αλλά τα γονίδιά του.

(0 ψήφοι)

 Η θερμοκρασία του σώματος, οι παλμοί της καρδιάς και η αρτηριακή πίεση αποτελούν τις λεγόμενες ζωτικές ενδείξεις που μετρούν οι γιατροί ώστε να αξιολογήσουν τη γενική κατάσταση της υγείας ενός ασθενή.

(0 ψήφοι)

Η μουσική διαδραστική παράσταση «Ο Κουκουμπλής» θα συνεπάρει μικρούς και μεγάλους!

(0 ψήφοι)

Γιατί πολλά παιδιά έχουν καθυστερημένη ανάπτυξη και μικρότερο ύψος για την ηλικία τους, σε σχέση με τον διεθνή μέσο όρο;

(0 ψήφοι)

Τρεις νέες επιστημονικές έρευνες αναδεικνύουν τρεις παράγοντες κινδύνου για τη παιδική παχυσαρκία: τις βρεφικές λοιμώξεις, την έλλειψη επαρκούς ύπνου και τις... αμαρτίες στις σχολικές διακοπές.

(0 ψήφοι)

Πριν σβήσει ένα παιδί τα δέκα κεράκια του είναι ήδη ικανό να αναλαμβάνει πολλές πρωτοβουλίες και να μπορεί να κάνει πράγματα μόνο του. 

(0 ψήφοι)

Ο θυμός είναι ένα φυσιολογικό συναίσθημα. Μπορείτε να μιλήσετε στα παιδιά σας και να εξηγήσετε ότι τα πράγματα δεν γίνονται πάντα όπως τα θέλουμε και πρέπει μερικές φορές να ακολουθούμε κάποιους κανόνες.

(0 ψήφοι)

Αν και δεν υπάρχει καμία καθορισμένη ηλικία στην οποία τα παιδιά θα πρέπει να αρχίσουν να αθλούνται, ωστόσο δεν είναι ποτέ πολύ νωρίς για να ενθαρρύνετε το παιδί σας να είναι σωματικά δραστήριο.

(0 ψήφοι)

Μια μελέτη δείχνει ότι υπάρχουν ομοιότητες στον τρόπο με τον οποίο ορισμένοι έφηβοι εξελίσσονται σε χάκερς και τον τρόπο με τον οποίο νέοι εθίζονται στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά.

(0 ψήφοι)

Νέες επίσημες συστάσεις εξέδωσε η η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής σχετικά με τα παιδιά και τα ηλεκτρονικά «γκάτζετ» και όσα πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς.

(0 ψήφοι)

Οι ιστορίες κακοποίησης παιδιών και τα δράματα από αυτές που βλέπουν το φως της δημοσιότητας συγκλονίζουν.

(0 ψήφοι)

Τα παιδιά στις Ηνωμένες Πολιτείες που μεγαλώνουν σε ανάδοχες οικογένειες βρίσκονται σε σημαντικά υψηλότερο κίνδυνο για ψυχικά και σωματικά προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένων των μαθησιακών δυσκολιών, την κατάθλιψη, το άσθμα, και την παχυσαρκία, σε σύγκριση με τα παιδιά που δεν έχουν βρεθεί σε ανάδοχες οικογένειες.

(0 ψήφοι)

Τα παιδιά δεν γίνεται να ζήσουν μόνο με ψωμί. Εμείς στο baby.gr φτιάξαμε 4 υπέροχα παιδικά μεσημεριανά που πάνω απ' όλα είναι υγιεινά.

(0 ψήφοι)

Τούλι, κορδέλες και υφάσματα που δεν χρειάζεστε στο σπίτι μπορούν να γίνουν τα ιδανικά εργαλεία για να φτιάξετε ρούχα για τις κούκλες της κόρης σας.

(0 ψήφοι)

Οι συνθήκες της γέννησης, ακόμη και πιο πριν κατά την ανάπτυξη του εμβρύου στην κοιλιά της μητέρας του, μπορεί να δημιουργήσουν στα παιδιά δεοψυχαναγκαστική διαταραχή (ΙΨΔ), σύμφωνα με μια νέα σουηδική επιστημονική έρευνα.

(0 ψήφοι)