Τετάρτη, 25 Απρίλιος 2018 14:15

Τρεις λόγοι που τσακώνονται τα αδέρφια

Τρεις λόγοι που τσακώνονται τα αδέρφια

Δεν υπάρχουν μεγάλα μυστικά, παρά μόνο λόγοι που γνωρίζετε και κάποιοι άλλοι που δεν έχει πάει το μυαλό σας.

Δείτε τους κυριότερους λόγους που πυροδοτούν εντάσεις στη σχέση των αδερφών…

Ανταγωνισμός: Ακόμα και σε αυτού του είδους τη σχέση, υπάρχει ανταγωνισμός, ιδιαίτερα αν τα παιδιά σας είναι κοντά ηλικιακά. Φροντίστε λοιπόν με τη συμπεριφορά σας να μην τον ενισχύετε και να κρατάτε ίσες αποστάσεις και από τα δύο.
Διεκδίκηση προσοχής: Κάθε παιδί θέλει κατ’αποκλειστικότητα την αγάπη και το ενδιαφέρον των γονιών. Κάνει λοιπόν τα πάντα για να το εξασφαλίσει, κάτι που δυσαρεστεί το αδερφάκι του και προκαλούνται εντάσεις.

Εγωκεντρισμός: Για κάθε παιδάκι είναι δύσκολο να δίνει ή να μοιράζεται δικά του πράγματα, ακόμα αν αυτό είναι το αδερφάκι του. Ιδανικά τα θέλει όλα για εκείνο και μπορεί να υποχωρήσει μόνο αν του ζητηθεί με αποδεκτό για εκείνο τρόπο. Σε διαφορετική περίπτωση και ιδιαίτερα αν το αδερφάκι προσπαθήσει να πάρει αυτό που θέλει με το ζόρι, τα πράγματα καταλήγουν σε αδιέξοδο.

Σύγκριση: Έχουμε γράψει πολλές φορές ότι οι συγκρίσεις μεταξύ των παιδιών είναι λανθασμένος τρόπος ανατροφής, πόσο μάλλον μεταξύ αδερφών. Αν λοιπόν συγκρίνετε συνεχώς το ένα με το άλλο και με εσάς θα τα βάλει το «ριγμένο» από τη σύγκριση και με το άλλο σας παιδί.

 

Σχόλια