Δευτέρα, 26 Νοέμβριος 2018 10:00

Ο σωστός φωτισμός, σύμμαχος για την καλή όραση των παιδιών

Ο σωστός φωτισμός, σύμμαχος για την καλή όραση των παιδιών

Από τη στιγμή που γίνεσαι γονιός ανησυχείς συνεχώς για την υγεία και την καθημερινότητα του παιδιού σου, σε διάφορους τομείς.

 

Προσπαθείς να κάνεις το καλύτερο και να βελτιώσεις την ποιότητα της ζωής του καλύπτοντας τις ανάγκες του και προστατεύοντας την υγεία του.

Μια από τις πιο σημαντικές ανησυχίες των γονιών είναι, μεταξύ άλλων, η όραση των παιδιών τους καθώς οι τεχνολογικές εξελίξεις και οι καθημερινές πιέσεις κάνουν τα παιδιά να περνούν κατά μέσο
όρο ακόμη και δώδεκα ώρες την ημέρα είτε κάτω από χαμηλής ποιότητας φωτισμό είτε μπροστά από μια οθόνη διαβάζοντας ή κάνοντας μια εργασία. Οι απαιτήσεις από τα σημερινά παιδιά είναι
πολλές και εκείνα περνούν πολλές ώρες εντός σπιτιού ή κλειστών χώρων για να ανταποκριθούν σε αυτές.

Αυτό αποκάλυψαν και τα αποτελέσματα της έρευνας της Signify (Euronext: LIGHT), του παγκόσμιου ηγέτη στο φωτισμό, σχετικά με τις ανησυχίες των γονιών. Ταυτόχρονα, λαμβάνοντας υπόψιν την
παγκόσμια αύξηση της μυωπίας στα παιδιά, οι γονείς προσπαθούν να βρουν τρόπους ώστε να διασφαλίσουν την καλή υγεία της όρασής τους από μικρή ηλικία. Πράγματι, η έρευνα που έγινε σε χιλιάδες ενήλικες σε 11 χώρες, έδειξε ότι οι γονείς λαμβάνουν μέτρα ώστε να μειώσουν το χρόνο που περνούν τα παιδιά τους μπροστά σε οθόνες.

Σχεδόν τρία τέταρτα (71%) των γονέων παγκοσμίως πιστεύει ότι η μείωση του χρόνου παραμονής μπροστά από μια οθόνη μπορεί να αποτρέψει τη μυωπία, μια διαπίστωση που έγινε ειδικά στις
χώρες της Ασίας (Ινδονησία 91%, Ταϊλάνδη 83 % and Κίνα 83%). Αυτό υποστηρίζεται επίσης από μια έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας η οποία έδειξε ότι η υπερβολική εργασία μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο μυωπίας ενώ το να περνάμε χρόνο σε εξωτερικούς χώρους μπορεί να βοηθήσει.

Είναι όμως αυτό αρκετό και τι άλλο μπορείς να κάνεις ως γονιός για να προστατεύσεις την όραση του παιδιού σου;

Screen Shot 2018 11 06 at 11.53.01 AM

Εξίσου σημαντικό είναι να διορθωθούν και οι συνθήκες φωτισμού κάτω από τους οποίους παίζουν, μελετούν και κινούνται τα παιδιά.

Περισσότεροι από τα τρία τέταρτα των γονέων παγκοσμίως αναγνωρίζουν τον ποιοτικό φωτισμό ως ζωτικής σημασίας στη βελτίωση της απόδοσης στο σχολείο και ένα ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό (79%) ανησυχούν ότι η κακή ποιότητα φωτισμού μπορεί να επιδεινώσει την όραση των παιδιών τους.

Εσύ τι θα έκανες για να βελτιώσεις τις συνθήκες φωτισμού για τα παιδιά σου;

Tα τρία τέταρτα των γονέων θα χρησιμοποιούσαν ποιοτικό φωτισμό όπως Philips LED, εάν γνώριζαν ότι θα είχε θετικό αποτέλεσμα στη μελέτη των παιδιών τους. Το ίδιο ποσοστό συμφωνεί ότι θα σκεφτόταν να αγοράσει λαμπτήρα εάν θα βελτίωνε την απόδοση των παιδιών τους στο σχολείο.

«Καθώς τα παιδιά ξοδεύουν ολοένα και περισσότερο χρόνο μπροστά σε οθόνες και διαβάζοντας, είναι σημαντικό να το κάνουν σε ένα περιβάλλον που είναι ξεκούραστο για τα μάτια τους», αναφέρει η Rowena Lee, Leader του LED Business Group, Signify. «Στη Signify, αντιλαμβανόμαστε τη σημασία του ποιοτικού φωτισμού, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για την άνεση των ματιών, γι’ αυτό και αναπτύξαμε το πρότυπο Philips EyeComfort.

Δοκιμάζουμε όλα τα LED Philips EyeComfort για να διασφαλίσουμε ότι θα περάσουν τα υψηλά μας πρότυπα».

Τι είναι το Philips EyeComfort

Screen Shot 2018 11 06 at 11.51.05 AM

Οι επιστήμονες της Signify ανέπτυξαν για πρώτη φορά το πρότυπο Philips EyeComfort, το οποίο δεσμεύεται να παράγει LED φωτισμό χωρίς ορατό τρεμόπαιγμα. Εκτός από το τρεμόπαιγμα, το πρότυπο μετράει και άλλους δείκτες που επηρεάζουν την άνεση των ματιών όπως η αντανάκλαση, το στροβοσκοπικό αποτέλεσμα, η φωτοβιολογική ασφάλεια, ο συντονισμός και η απόδοση χρωμάτων. Τα LED Philips EyeComfort ελέγχονται για να διασφαλιστεί ότι τηρούν τα προδιαγεγραμμένα πρότυπα ενώ παράλληλα παρέχουν ενεργειακή απόδοση με μέσο όρο ζωής πάνω από 10 χρόνια. Όλα τα προϊόντα LED Philips EyeComfort σηματοδοτούνται από το εμπορικό σήμα EyeComfort.

Γονείς και παιδιά μπορούν πλέον να απολαμβάνουν άνετο και ξεκούραστο φωτισμό με τα προϊόντα Philips LED.

Screen Shot 2018 11 06 at 11.52.03 AM

Η καλή όραση των παιδιών μας είναι στα χέρια μας και μπορούμε να δημιουργήσουμε τις σωστές συνθήκες για να την προστατεύσουμε!

Σχόλια

Δημοφιλή