Τρίτη, 31 Ιούλιος 2018 15:20

Τι έχει μέσα η τσάντα της καλοκαιρινής βόλτας μιας μαμάς δύο παιδιών

Τι έχει μέσα η τσάντα της καλοκαιρινής βόλτας μιας μαμάς δύο παιδιών

Πριν γίνω μαμά μπορούσα να βγω έξω για βόλτα ακόμη και με μια μικρή τσάντα - φάκελο αφού τα απολύτως απαραίτητα για μένα τότε ήταν κινητό, πορτοφόλι και κραγιόν.

Τα πράγματα άλλαξαν ριζικά μετά τον ερχομό του πρώτου μου παιδιού, του 5χρονου σήμερα Παναγιώτη και ακόμη περισσότερο μετά την απόκτηση της 3χρονης κόρης μου Λουκίας. Αν είσαι μαμά, σίγουρα θα καταλάβεις τι εννοώ αφού η τσάντα μου ακόμη και για μια κοντινή βόλτα μοιάζει περισσότερο με το τσαντάκι του Sport Billy. Το να φτιάξω την τσάντα μου για μια βόλτα με τα παιδιά πραγματικά με δυσκόλεψε στην αρχή αφού πάντα κάτι απαραίτητο ξεχνούσα. Πλέον, έχω μια σταθερή τσάντα που παίρνω μαζί, και έχω πάντα μέσα τα απαραίτητα, ανανεώνοντας όσα πρέπει.

Αυτό ήταν ένα από τα πιο έξυπνα κόλπα που ανακάλυψα ως μαμά, το να έχω ορίσει, δηλαδή, στάνταρ μια τσάντα που να χωράει όλα αυτά που θέλω μέσα και να πηγαίνει και με όλα μου τα ρούχα. Και επειδή στην παρέα με αποκαλούν γκουρού στο θέμα της οργάνωσης όσον αφορά τα παιδιά, και έχω πολλές νέες μαμάδες που θα περάσουν το πρώτο καλοκαίρι με το παιδί τους, ορίστε τι δεν λείπει ποτέ από την τσάντα μου όταν πάμε βόλτα με τα παιδιά το καλοκαίρι.

1. Παγούρι ή μπουκάλι με νερό

shutterstock675276916

«Μαμά, νερό»! Η φράση που θα ακούσεις ίσως πιο συχνά από καμία άλλη όταν το παιδί σου τρέχει πάνω κάτω στις κούνιες, στην πλατεία, στο γήπεδο και κυρίως μετά το παγωτό. Από την τσάντα μου, λοιπόν, δεν λείπουν ποτέ δύο παγουράκια ή μπουκαλάκια με δροσερό νερό. 

2. Μια αλλαξιά ρούχα

shutterstock341113115

Μπορεί να μην συμβεί συχνά, αλλά θα έρθει εκείνη η στιγμή που το παιδί σου έχει λερωθεί τόσο που δε θα μπορείς να το βάλεις να κάτσει ούτε καν στο κάθισμα του αυτοκινήτου. Εμένα πιο συχνά μου έχει χρειαστεί να αλλάξω στα παιδιά μπλούζα όταν μετά τη βόλτα έχουμε να πάμε κάποια επίσκεψη ή κάπου αλλού και τα ρούχα τους έχουν γεμίσει παγωτά ή λάσπες.

3. Υγρά μαντηλάκια Zewa fresh to go

001 480 Wet Wipes Zewa Classic EAST HighRes001 480 Wet Wipes Zewa Protect EAST HighRes

Αυτά τα μαντηλάκια είναι πραγματικά η ΣΩΤΗΡΙΑ μου. Με έχουν βγάλει άπειρες φορές από τη δύσκολη θέση, είτε γιατί γίναμε οικογενειακώς χάλια από το παγωτό, είτε γιατί έχω ιδρώσει και θέλω να φρεσκαριστώ, είτε γιατί τα παιδιά έπιασαν την πιο βρώμικη επιφάνεια που βρήκαν στο πέρασμά τους.  Το καλό είναι ότι τα Zewa fresh to go μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις όχι μόνο στα χέρια αλλά και στο πρόσωπο, στο λαιμό και στους ώμους αν θες!  Έχουν τέτοια σύνθεση (και με ουδέτερο ph) που δεν νιώθεις το δέρμα να «κολλάει», ενώ δεν περιέχουν οινόπνευμα οπότε τα χρησιμοποιώ άνετα και στα παιδιά.

Έχω πάντα στην τσάντα δύο πακετάκια, ένα Classic και ένα αντιβακτηριδιακό Zewa fresh to go Protect. Τα συγκεκριμένα μαντηλάκια, μάλιστα, τα έχω βολευτεί τόσο που έχω και στην κανονική τσάντα της δουλειάς γιατί πηγαίνω με τα μέσα μεταφοράς και πιάνω δεκάδες επιφάνειες. Tip: Μην ξεχνάτε να καθαρίζετε τα χέρια των παιδιών (και τα δικά σας) κάθε φορά που πιάνουν το κινητό. Εκεί να δείτε μικρόβια που συγκεντρώνονται.

4. Μίνι κουτί πρώτων βοηθειών

shutterstock1017019597

Σκέψου ένα κουτί πρώτων βοηθειών σαν αυτό που έχουμε στο αυτοκίνητο αλλά σε μίνι έκδοση. Tο κουτάκι πρώτων βοηθειών που έχω πάντα στην τσάντα μου έχει μέσα τραυμαπλάστ, γάζες, λίγο βαμβάκι, ιώδιο και κρέμα για τσιμπήματα από έντομα. Όταν έχεις παιδιά, σίγουρα, κάποιο από αυτά θα χρειαστείς σε κάποια βόλτα που το μικρό σου θα χτυπήσει και θα έρθει τρέχοντας στην αγκαλιά σου.

Σχόλια