Γνωρίζετε ποιο είναι το Νο1 συστατικό στα Βρεφικά Δημητριακά Nestlé; Μα φυσικά τα δημητριακά!

(0 ψήφοι)

Η σωστή διατροφή γίνεται παιχνίδι!

(0 ψήφοι)

Η ποιότητα ζωής σας καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από την κατάσταση της υγείας σας.

(0 ψήφοι)

Οι χυμοί πλούσιοι σε βιταμίνες δίνουν στα παιδιά σας ενέργεια με πολύ νόστιμο τρόπο.

(0 ψήφοι)

Μια από τις πιο συνηθισμένες απαιτήσεις των παιδιών είναι η επιθυμία για γλυκό.

(0 ψήφοι)

Τα περιττά κιλά και η παχυσαρκία στην παιδική κι εφηβική ηλικία, αποτελούν ένα σημαντικό πρόβλημα, τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο, όσο και στη χώρα μας, όπου υπολογίζεται ότι περίπου το 40% των παιδιών αντιμετωπίζει πρόβλημα βάρους.

(0 ψήφοι)

Τα παιδιά είναι πολλές φορές επιλεκτικά στο φαγητό τους και δεν θέλουν να φάνε τα πάντα. 

(0 ψήφοι)

Το αυγό αποτελεί υπερτροφή αλλά πολλοί γονείς δεν ξέρουν ποια είναι η σωστή ποσότητα για να δίνουν στα παιδιά τους.

(0 ψήφοι)

Όσο και να εξηγείτε στα παιδιά ξανά και ξανά ότι οι τροφές με πολλή ζάχαρη μπορεί να οδηγήσουν σε προβλήματα υγείας, όπως η παχυσαρκία και η καταστροφή των δοντιών, τα παιδιά δύσκολα το καταλαβαίνουν και το αποδέχονται.

(0 ψήφοι)

Πολλοί γονείς δεν γνωρίζουν πόση ζάχαρη είναι επιτρεπτό να καταναλώσει το παιδί τους.

(0 ψήφοι)

Η περίοδος που διανύουμε είναι χαρακτηριστική της έξαρσης των ιώσεων.

(0 ψήφοι)

Το γάλα είναι μια ιδιαίτερα καλή πηγή πρωτεϊνών, ασβεστίου και βιταμινών Α και Β.

(0 ψήφοι)

Ο χυμός είναι σίγουρα μια υγιεινή επιλογή των γονιών για τα παιδιά τους αλλά πάντα υπό προϋποθέσεις, όπως για παράδειγμα αν πρόκειται για φυσικό χυμό ή για τυποποιημένο. 

(0 ψήφοι)

Ένα νόστιμο και υγιεινό σνακ για το σχολείο ή για το σπίτι είναι τα τσιπς από κολοκυθάκια.

(0 ψήφοι)

Αν το μωράκι σας δεν έχει κλείσει ακόμα τον πρώτο χρόνο ζωής του καλό θα ήταν ορισμένες στερεές τροφές να τις αποφύγετε.

(0 ψήφοι)

Υπάρχουν μερικά παιδιά που δεν θέλουν να φάνε όλο το φαγητό τους με αποτέλεσμα οι γονείς τους συνέχεια να παραπονιούνται.

(0 ψήφοι)

Ξεκινάνε τα σχολεία και οι μαμάδες οργανώνονται στην κουζίνα για το κολατσιό των παιδιών τους.

(0 ψήφοι)

Πολλοί γονείς, θέλοντας να κάνουν το παιδί τους να φάει περισσότερο ή πιο υγιεινά, υιοθετούν πρακτικές που μπορεί να επηρεάσουν με λάθος τρόπο τη στάση του παιδιού απέναντι στο φαγητό.

(0 ψήφοι)

Ένα από τα βασικά πράγματα που πρέπει να πάρουν οι γονείς όταν πάνε με τα παιδιά τους στη θάλασσα είναι σνακ καθώς αυτά σίγουρα θα πεινάσουν.

(0 ψήφοι)

Η εισαγωγή των νέων τροφίμων στη διατροφή του μωρού είναι κάτι που αγχώνει τη νεά μαμά. Ο καλύτερος σύμβουλος είναι η ψυχραΙμία και η υπομονή.

(0 ψήφοι)

Ως πρόσθετη ζάχαρη ορίζεται οποιαδήποτε γλυκαντική ουσία έχει θερμίδες, από την επιτραπέζια ζάχαρη και το σιρόπι γλυκόζης έως το μέλι και τη μελάσσα, και χρησιμοποιείται ως συστατικό κατά την παραγωγή και επεξεργασία τροφίμων και ποτών.

(0 ψήφοι)

Πόση αγάπη άραγε μπορεί να χωρέσει μέσα σε ένα βαζάκι;

(0 ψήφοι)

Το σνακ για το σχολείο δεν χρειάζεται να είναι μόνο ένα τοστ.

(0 ψήφοι)

Μέχρι τον έκτο μήνα της ζωής του, η διατροφή ενός μωρού καλύπτεται απόκλειστικά από γάλα. Στη συνέχεια σταδιακά εντάσσονται στο διαιτολόγιο του και οι στερεές τροφές μέχρι να φτάσει το παιδί να τρώει τα πάντα.

(0 ψήφοι)

Η αγαπημένη εποχή των παιδιών έφτασε και οι γονείς που έχουν μικρά παιδιά έχουν κάτι ακόμη να σκεφτούν: τι θα φάνε τα παιδιά τους στο γιορτινό τραπέζι.

(0 ψήφοι)

Το μεσημεριανό γεύμα του παιδιού δεν χρειάζεται πολύ κόπο, αλλά έξυπνες ιδέες και πολλές επιλογές για να μπορεί να επιλέξει τι θα φάει.

(0 ψήφοι)

Mία από τις συχνότερες τροφικές αλλεργίες είναι η αλλεργία στα φιστίκια.

(0 ψήφοι)

Όλοι οι άνθρωποι παθαίνουν κάποιες φορές στη ζωή τους λόξυγκα και όλοι είμαστε εξοικειωμένοι με αυτό.

(0 ψήφοι)

Η χαρά έχει και γι’ αυτό η Kinder δίνει, για τρίτη χρονιά φέτος, μεγάλη χαρά σε γονείς και παιδιά με τον διαγωνισμό Kinder Chocolate Gallery – The Art Project.

(0 ψήφοι)

Η παράλειψη του πρωινού και ο ακανόνιστος ύπνος έχουν αναγνωριστεί ως βασικοί λόγοι για τους οποίους τα παιδιά μπορούν να γίνουν υπέρβαρα, σύμφωνα με νέα έρευνα που ρίχνει φως στην «επιδημία» της παχυσαρκίας.

(0 ψήφοι)

Το παιδί σας αρνείται να φάει ορισμένα φαγητά; Όχι, δεν φταίει ο τρόπος που τα μαγειρεύεται αλλά τα γονίδιά του.

(0 ψήφοι)

Τρεις νέες επιστημονικές έρευνες αναδεικνύουν τρεις παράγοντες κινδύνου για τη παιδική παχυσαρκία: τις βρεφικές λοιμώξεις, την έλλειψη επαρκούς ύπνου και τις... αμαρτίες στις σχολικές διακοπές.

(0 ψήφοι)

Τα παιδιά δεν γίνεται να ζήσουν μόνο με ψωμί. Εμείς στο baby.gr φτιάξαμε 4 υπέροχα παιδικά μεσημεριανά που πάνω απ' όλα είναι υγιεινά.

(0 ψήφοι)

Οι γονείς των παιδιών που νοσούν με διατροφικές διαταραχές έχουν πολύ υψηλό στρες της τάξης του 40% και περίπου το 47% έχει κλινικά σημάδια κατάθλιψης, ενώ ο μέσος όρος διάρκειας της νόσου της διατροφικής διαταραχής είναι τα 9 χρόνια.

(0 ψήφοι)

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η πρώιμη ένταξη των φιστικιών στη διατροφή των νηπίων για έναν λόγο που πιθανόν δεν φαντάζεστε.

(0 ψήφοι)

Πέντε σούπερ τροφές για τα παιδιά

Παρασκευή, 02 Σεπτέμβριος 2016 20:07

Όσο το παιδί βρίσκεται στην κοιλιά της μαμάς του, εκείνη φροντίζει μέσω της διατροφής να πάρει το έμβρυο όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την υγεία του.

(0 ψήφοι)

Η σαλάτα με ντομάτα είναι από τις αγαπημένες του καλοκαιριού αλλά και του φθινοπώρου. 

(0 ψήφοι)

Είναι γεγονός ότι ορισμένες από τις διατροφικές συνήθειες με τις οποίες μεγαλώσαμε και οι οποίες περνάνε από «γενιά σε γενιά» πρέπει κάποια στιγμή να περιοριστούν.

(0 ψήφοι)

Στην παραλία δεν πρέπει να αφήσετε τα παιδιά σας να καταναλώνουν τροφές που δεν έχουν να τους προσφέρουν τίποτα.

(0 ψήφοι)

Στη λίστα θα δείτε τι πρέπει να τρώει το παιδί σας. Μη ξεχνάτε πώς η ποικιλία είναι το «κλειδί» για να αποκτήσει η οικογένεια υγιεινές διατροφικές συνήθειες.

(0 ψήφοι)

Ο κάθε γονιός, ανεξάρτητα από το βάρος και τα κιλά του παιδιού του θα πρέπει να δίνεξ μεγάλη σημασία στην διατροφή και να ξέρει τι ακριβώς τρώει το παιδί.

(0 ψήφοι)

Αρκετοί γονείς γνωρίζουν πως το πρωινό αρκετές φορές δεν είναι το αγαπημένο γεύμα των παιδιών, διότι πολλά από αυτά αρέσκονται σε ένα ποτήρι γάλα.

(0 ψήφοι)

Η κάθε εξόρμηση μιας οικογένειας στην παραλία συνοδεύεται από έναν εξοπλισμό με παιχνίδια, ρούχα και άλλα απαραίτητα που μπορεί να χρειαστούν τα παιδιά.

(0 ψήφοι)

Έχει το παιδί σας αδυναμία στα γλυκά και δεν ξέρετε πώς να βάλετε φρένο στην κατανάλωση του; Είναι σωστό να αποκλείονται εντελώς τα γλυκά από την παιδική διατροφή; Υπάρχουν υγιεινά γλυκά;

(0 ψήφοι)

Η μάχη που δίνουν κάθε μέρα οι περισσότερες μαμάδες με τα παιδιά που είναι επιλεκτικά στο φαγητό τους, πιστέψτε μας είναι εντελώς φυσιολογικό.

(0 ψήφοι)

Σχεδόν σε όλα τα παιδάκια έχει συμβεί να καταπιούν μια τσίχλα, αλλά – ευτυχώς – λίγα είναι εκείνα που έχει χρειαστεί να επισκεφτούν έναν γιατρό με αφορμή αυτό το περιστατικό.

(0 ψήφοι)

Σύμφωνα με ιατρικές έρευνες, δεν είναι καλό να δώσετε στο μωρό σας να πιει νερό πριν συμπληρώσει τους πρώτους έξι μήνες.

(0 ψήφοι)

«Μαμά δεν θέλω γάλα, δεν μου αρέσει!». Πόσες φορές έχετε ακούσει αυτή τη φράση από τα μικρά σας και πόσες φορές έχετε μπει στη διαδικασία να τους εξηγήσετε ότι τα καλά παιδάκια πρέπει να πίνουν το γάλα τους για να μεγαλώσουν και να γίνουν μεγάλα και τρανά;

(0 ψήφοι)

Σύμφωνα με νέα μεγάλη μελέτη, που πραγματοποιήθηκε στο πανεπιστήμιο του Cardiff, φαίνεται ότι υπάρχει στενή συσχέτιση της κατανάλωσης πρωινού αλλά και του είδους των τροφίμων που αυτό περιλαμβάνει, με τις σχολικές επιδόσεις.

(0 ψήφοι)

Δεν έχει σημασία αν το παιδί σας είναι υπέρβαρο, υπερβολικά αδύνατο ή κανονικό στο βάρος του, ως γονέας θα πρέπει να δίνετε μεγάλη σημασία στην διατροφή και να ξέρετε τι ακριβώς τρώει το παιδί.

(0 ψήφοι)