Οι επιστήμονες ανακάλυψαν 18 ακόμη γονίδια που σχετίζονται με τον αυτισμό, ανεβάζοντας πλέον σε 61 τον συνολικό αριθμό τους που έχει βρεθεί έως σήμερα. Ο αριθμός αυτός αναμένεται να μεγαλώσει κι άλλο στο μέλλον, καθώς η έρευνα συνεχίζεται.

(0 ψήφοι)

Σχεδόν 1 στα 5 παιδιά, σήμερα, διαγιγνώσκεται με κάποια αλλεργική πάθηση, κάτι που παλαιότερα δεν συνέβαινε, σε τέτοιο τουλάχιστον βαθμό.

(0 ψήφοι)

Η βιταμίνη D έχει ζωτική σημασία για τον οργανισμό των παιδιών τόσο για την σκελετική όσο και για την εξωσκελετική υγεία τους.

(0 ψήφοι)

Θα πρέπει να επισκεφθείτε για πρώτη τον οδοντίατρο πριν το παιδάκι σας γίνει ενός έτους ή μόλις έχει αποκτήσει το πρώτο νεογιλό του δόντι.

(0 ψήφοι)

Κούραση, εκνευρισμός, υπερδιέγερση και χαμηλή ικανότητα αντίδρασης είναι μόνο μερικές από τις άμεσες επιπτώσεις που έχει η πολύωρη έκθεση στην οθονη, στον εγκέφαλο ενός παιδιού!

(0 ψήφοι)

Το να τραβάει κανείς ένα παιδί από τα χέρια μπορεί να φαντάζει ένα διασκεδαστικό παιχνίδι, αλλά στην πραγματικότητα το παιδί εκείνη τη στιγμή διατρέχει τον μεγάλο κίνδυνο της εξάρθρωσης του αγκώνα.

(0 ψήφοι)

Η ωτίτιδα είναι επίπονη κατάσταση για όλες τις ηλικίες.

(0 ψήφοι)

Εάν ποτέ έχετε γίνει μάρτυρα πνιγμονής σε παιδί, τότε θα ξέρετε πόσο τρομακτικό είναι.

(0 ψήφοι)

Οι εποχικές ιώσεις το τελευταίο διάσημα είναι σε έξαρση. Κάποια παιδιά τις περνούν με ελαφριά συμπτώματα και κάποια άλλα με βαριά. Ένα από αυτά τα ανεπιθύμητα και πιο ανησυχητικά συμπτώματα είναι ο πυρετός.

(0 ψήφοι)

Ο νυχτερινός τρόμος είναι ένα δραματικό επεισόδιο πανικού που παρουσιάζεται στην πρώτη φάση του ύπνου πριν αρχίσουν τα όνειρα.

(0 ψήφοι)

Οδηγός επιβίωσης από τις παιδικές ιώσεις

Παρασκευή, 03 Φεβρουάριος 2017 14:56

Ο οργανισμός των παιδιών δεν έχει αναπτύξει ακόμα πλήρως το ανοσοποιητικό τους σύστημα και έτσι είναι ευπρόσβλητα στις ιώσεις.

(0 ψήφοι)

Οι Ωτοακουστικές εκπομπές είναι μία εξέταση που γίνεται κατά τις πρώτες ημέρες του νεογνού και είναι τελείως ανώδυνη.

(0 ψήφοι)

Ο ύπνος είναι ιδιαίτερα σημαντικός στην ανάπτυξη των παιδιών.

(0 ψήφοι)

Στην Ελλάδα, τα παιδιά ξεκινούν τον εμβολιασμό στην ηλικία των 2 μηνών.

(0 ψήφοι)

Πρώτη φορά ακούμε για τον RSV;

(0 ψήφοι)

H ουρολοίμωξη είναι μια συχνή μικροβιακή λοίμωξη στο ουροποιητικό σύστημα σε βρέφη και στα μικρά παιδιά.

(0 ψήφοι)

Και ποιος δεν έχει βρεθεί στην ενοχλητική θέση να θέλει να σταματήσει έναν επίμονο λόξιγκα.

(0 ψήφοι)

Το νέο Βιβλιάριο Υγείας Παιδιού είναι γεγονός και έχει στόχο να βοηθήσει τους γονείς να παρακολουθούν την πορεία ανάπτυξης του παιδιού τους με την καταγραφή σημαντικών πληροφοριών πάντα σε συνεργασία με τον παιδίατρο.

(0 ψήφοι)

Ο πονόλαιμος είναι ίσως το πρώτο και το πιο χαρακτηριστικό σημάδι κρυολογήματος ενώ μπορεί επίσης να είναι αποτέλεσμα της καταπόνησης των φωνητικών χορδών.

(0 ψήφοι)

Ο χαρακτήρας του παιδιού και η ψυχολογική του ανάπτυξη διαμορφώνεται μέρα με τη μέρα.

(0 ψήφοι)

Τα παιδιά που γεννιούνται με καισαρική μπορεί αντιμετωπίζουν σημαντικά αυξημένη πιθανότητα κατά 40% να γίνουν παχύσαρκα σε σύγκριση με τα παιδιά που γεννιούνται φυσιολογικά, σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάστηκε στο συνέδριο της Αμερικανικής Καρδιολογικής Ένωσης (American Heart Association).

(0 ψήφοι)

Το ασβέστιο είναι ένα πολύτιμο μέταλλο ιδιαίτερα για τα παιδιά και είναι απαραίτητο για τα οστά, τη λειτουργία του εγκεφάλου, των μυών και της καρδιάς.

(0 ψήφοι)

 Η θερμοκρασία του σώματος, οι παλμοί της καρδιάς και η αρτηριακή πίεση αποτελούν τις λεγόμενες ζωτικές ενδείξεις που μετρούν οι γιατροί ώστε να αξιολογήσουν τη γενική κατάσταση της υγείας ενός ασθενή.

(0 ψήφοι)

Γιατί πολλά παιδιά έχουν καθυστερημένη ανάπτυξη και μικρότερο ύψος για την ηλικία τους, σε σχέση με τον διεθνή μέσο όρο;

(0 ψήφοι)

Αν και δεν υπάρχει καμία καθορισμένη ηλικία στην οποία τα παιδιά θα πρέπει να αρχίσουν να αθλούνται, ωστόσο δεν είναι ποτέ πολύ νωρίς για να ενθαρρύνετε το παιδί σας να είναι σωματικά δραστήριο.

(0 ψήφοι)

Μια μελέτη δείχνει ότι υπάρχουν ομοιότητες στον τρόπο με τον οποίο ορισμένοι έφηβοι εξελίσσονται σε χάκερς και τον τρόπο με τον οποίο νέοι εθίζονται στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά.

(0 ψήφοι)

Νέες επίσημες συστάσεις εξέδωσε η η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής σχετικά με τα παιδιά και τα ηλεκτρονικά «γκάτζετ» και όσα πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς.

(0 ψήφοι)

Οι συνθήκες της γέννησης, ακόμη και πιο πριν κατά την ανάπτυξη του εμβρύου στην κοιλιά της μητέρας του, μπορεί να δημιουργήσουν στα παιδιά δεοψυχαναγκαστική διαταραχή (ΙΨΔ), σύμφωνα με μια νέα σουηδική επιστημονική έρευνα.

(0 ψήφοι)

Νέα έρευνα διαπίστωσε ότι τα παιδιά που δεν ζουν και με τους δύο γονείς από την ηλικία των επτά έχουν υψηλότερο κίνδυνο να αρχίσουν το ποτό και το κάπνισμα, ενώ είναι ακόμη στο δημοτικό σχολείο.

(0 ψήφοι)

Στο σχολείο αλλά και στο νηπιαγωγείο, όλα τα παιδάκια πρέπει να ακολουθούν κάποιους βασικούς κανόνες προσωπικής υγιεινής, τους οποίους ήδη γνωρίζουν από την οικογένειά τους, αλλά, και να μάθουν να αυτοεξυπηρετούνται πλήρως και να είναι υπεύθυνα.

(0 ψήφοι)

Το «Pavor nocturnes» ή αλλιώς «κρίση νυχτερινού τρόμου» εκδηλώνεται, στο 39% των παιδιών νηπιακής ηλικίας.

(0 ψήφοι)

Ο αυξημένος αριθμός παιδιών που έχουν υψηλή αρτηριακή πίεση, κυρίως έχει ως συνέπεια την παιδική παχυσαρκία.

(0 ψήφοι)

Τι μπορείτε να κάνετε για να προστατεύσετε το παιδί σας από τα ατέλειωτα μικρόβια και τους ιούς που είναι εκτεθειμένα κάθε μέρα;

(0 ψήφοι)

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία του Εθνικού Κέντρου Στατιστικών Υγείας των ΗΠΑ, η λευχαιμία δεν είναι πια η κυριότερη αιτία θανάτου από καρκίνο στα παιδιά (ηλικίας ενός έως 19 ετών), αλλά ο καρκίνος του εγκεφάλου.

(0 ψήφοι)

Στην αρχή κάθε σχολικής χρονιάς θα πρέπει να ελέγχεται η όραση των παιδιών. Έχει μεγάλη σημασία να εντοπίζονται νωρίς τυχόν προβλήματα στα μάτια και να διορθώνονται άμεσα, τονίζουν οι ειδικοί.

(0 ψήφοι)

Τα αναψυκτικά είναι βλαβερά για τον οργανισμό όχι μόνο για τη μεγάλη περιεκτικότητά τους σε ζάχαρη αλλά και για το φωσφορικό οξύ.

(0 ψήφοι)

Οι μικροοργανισμοί που ζουν στο έντερο του μωρού κατά τον πρώτο μήνα της ζωής του, μπορούν να επηρεάσουν καθοριστικά το ανοσοποιητικό σύστημά του και, κατά συνέπεια, τον κίνδυνο να εμφανίσει άσθμα και αλλεργίες, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

(0 ψήφοι)

Οι γονείς σίγουρα ανησυχούν για τα παιδιά τους και ζητούν συχνά τις συμβουλές των παιδιάτρων για όποιο σύμπτωμα εμφανίσουν αυτά... 

(0 ψήφοι)

Σίγουρα έχετε ακούσει μαμάδες και μπαμπάδες να λένε ότι τα παιδιά θα πρέπει να είναι στο κρεβάτι από τις εννιά.

(0 ψήφοι)

Το θέμα σήμερα αφορά τη σχολική οσφυαλγία που σύμφωνα με διεθνείς στατιστικές, όπως αναφέρει ο Διδάκτωρ ορθοπαθητικής, και επιστημονικός συνεργάτης, του πανεπιστημίου Κρήτης Γιώργος Γουδέβενος

(0 ψήφοι)

Νέα στοιχεία για τη σειρά που γεννιούνται τα κορίτσια δίνει σχετική έρευνα.

(0 ψήφοι)

Ο σωστός ύπνος είναι απαραίτητος για την υγεία και την ανάπτυξη ενός παιδιού καθώς αυτό θα πρέπει να ξεκουράζεται αρκετά ώστε να έχει πνευματική διαύγεια και να είναι χαρούμενο.

(0 ψήφοι)

Ένας από τους συχνούς προβληματισμούς, κυρίως των νέων γονιών είναι αν το παιδί αναπτύσσεται φυσιολογικά και αν παίρνει το κατάλληλο βάρος.

(0 ψήφοι)

Ένα από τα πράγματα που μπορεί να ανησυχήσει τους γονείς των μωρών είναι οι τροφικές αλλεργίες οι οποίες κάποιες φορές έχουν έντονα ακόμη και επικίνδυνα συμπτώματα.

(0 ψήφοι)

Ανεμελιά και ξεγνοιασιά είναι τα χαρακτηριστικά του καλοκαιριού των παιδιών αλλά το παιχνίδι και οι βουτιές στη θάλασσα μπορεί να «χαλάσουν» τις μέρες ξεκούρασης.

(0 ψήφοι)

O αυτισμός είναι δύσκολο να διαγνωστεί πριν από την ηλικία των 2 ετών.

(0 ψήφοι)

Οι σφήκες, τα τσιμπούρια, τα σερσέγκια, οι αράχνες, τα κουνούπια και οι αλογόμυγες μπορούν όλα να σας δαγκώσουν ή να σας τσιμπήσουν.

(0 ψήφοι)

H ουρολοίμωξη είναι μια συχνή μικροβιακή λοίμωξη στο ουροποιητικό σύστημα σε βρέφη και στα μικρά παιδιά ιδιαίτερα την εποχή του καλοκαιριού.

(0 ψήφοι)

Η θάλασσα και η πισίνα είναι από τα αγαπημένα «καταφύγια» των παιδιών το καλοκαίρι για παιχνίδι και ανέμελες στιγμές.

(0 ψήφοι)

Με ένα οδυνηρά ξηρό δέρμα και ακατάπαυστη φαγούρα και ξύσιμο, η κατάσταση ενός παιδιού με έκζεμα μπορεί να είναι ένας ζωντανός εφιάλτης για τους γονείς.

(0 ψήφοι)