Παλιότερα η συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών πήγαινε στο κρεβάτι τους για ύπνο πριν από τις 9 μ.μ..

(0 ψήφοι)

Για ένα μωρό που θηλάζει η πιπίλα δεν είναι απαραίτητη.

(0 ψήφοι)

Σύμφωνα με  έρευνα του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, μόνο το 5% πλένει σωστά τα χέρια του και δυστυχώς δεν δίνει την απαιτούμενη σημασία με αποτέλεσμα να εκτίθεται ο οργανισμός μας σε μικρόβια και ασθένειες. 

(0 ψήφοι)

Πριν ξεκινήσετε για την παραλία παρέα με τα παιδάκια σας διαβάστε τη λίστα με όλα τα απαραίτητα που πρέπει να πάρετε μαζί σας.

(0 ψήφοι)

Μια από τις αγαπημένες δραστηριότητες των παιδιών είναι να εμπλέκονται με τη μαμά στην μαγειρική.

(0 ψήφοι)

Οι γονείς για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο στην παραλία καλό θα είναι να έχουν πάντα μαζί τους ένα βαλιτσάκι... «φαρμακείο».

(0 ψήφοι)

Θέλει αρκετά καλή οργάνωση για να πάτε με τα παιδιά στην παραλία.

(0 ψήφοι)

Αν έχετε πισίνα στο σπίτι σας ή σκοπεύεται να κάνετε διακοπές σε καταλύματα που διαθέτουν πισίνα θα πρέπει να ακολουθήσετε μερικούς κανόνες ώστε να αποφύγετε δυσάρεστες καταστάσεις.

(0 ψήφοι)

Αν θέλετε να βοηθήσετε να παιδιά σας να γίνουν ανεξάρτητα θα πρέπει πρέπει από μικρή ηλικία να τους έχουμε μάθει κάποια βασικά πράγματα.

(0 ψήφοι)

Ο δεσμός μεταξύ των αδερφών είναι πολύ σημαντικός γι' αυτό είναι απαραίτητο να δυναμώσετε όσο μπορείτε τη σχέση ανάμεσα στα παιδιά σας.

(0 ψήφοι)

Τα παιδιά ως την ηλικία των τεσσάρων ετών διατρέχουν έντονα τον κίνδυνο της εξάρθρωσης του αγκώνα.

(0 ψήφοι)

Για να μεγαλώσετε ευγενικά παιδιά θα πρέπει να είστε πρώτα εσείς ευγενικοί με το παιδί σας.

(0 ψήφοι)

Είστε γονιός και ψάχνετε για τα παιδιά σας, μοναδικά μοκασίνια ή αναπαυτικές μπαλαρίνες σε υπέροχα σχέδια και ανοιξιάτικα χρώματα; επιλέξτε τα IQKIDS!

(0 ψήφοι)

Παρόλο που το «δάγκωμα» αποτελεί μια συμπεριφορά που ανησυχεί τους γονείς, ωστόσο, αποτελεί μία συχνή και τυπική συμπεριφορά των νηπίων.

(0 ψήφοι)

Περίπου το 5% των παιδιών εμφανίζουν νυχτερινό τρόμο στα 2-7 χρόνια.

(0 ψήφοι)

Γνωρίζετε τις υποχρεώσεις που έχετε απέναντι στο βαφτιστήρι σας;

(0 ψήφοι)

Το να είσαι μητέρα  είναι μία ιδιότητα που δεν διδάσκεται, υιοθετείται, ή κληρονομείται.

(0 ψήφοι)

Τα παιδιά ενθουσιάζονται όταν από την κούνια θα πάνε στο κρεβατάκι τους!

(0 ψήφοι)

Το κουτί πρώτων βοηθειών, παίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο και πρέπει να υπάρχει τόσο σε κάθε σπίτι όσο και σε κάθε αυτοκίνητο, ειδικά όταν υπάρχουν και παιδιά σε αυτά.

(0 ψήφοι)

Τις πυζάμεςσυνήθως οι γονείς τις αλλάζουν ανά τρεις μέρες ή ανά μία εβδομάδα, την ίδια μέρα ακριβώς που θα αλλάξουν και τα σεντόνια.

(0 ψήφοι)

Το πλύσιμο των βρεφικών ρούχων πρέπει να γίνεται με μεγάλη προσοχή γιατί το ανοσοποιητικό σύστημα των μωρών δεν έχει αναπτυχθεί πλήρως.

(0 ψήφοι)

Πόσοι πολλοί γονείς ψάχνουν να βρούνε το «ένα και μοναδικό» όνομα που θα ταιριάζει στο παιδάκι τους!

(0 ψήφοι)

Πώς να βάλετε το παιδί σας για ύπνο

Παρασκευή, 09 Δεκέμβριος 2016 10:18

Οι περισσότεροι γονείς μαθαίνουν με πραγματικά σκληρό τρόπο ότι είχαν υποτιμήσει τόσα χρόνια τον ύπνο!

(0 ψήφοι)

Κάποιες γυναίκες λένε πως όταν κάνουν παιδί θέλουν κοριτσάκι ενώ άλλες είναι γνωστές ως αγορομάνες και δεν αποχωρίζονται με τίποτα το γιο τους.

(0 ψήφοι)

Όταν ένα παιδί πηγαίνει σχολείο το πιθανότερο είναι να κολλήσει κάποια στιγμή ψείρες. Οι ψείρες μεταδίδονται με τη στενή επαφή των μαθητών όταν παίζουν.

(0 ψήφοι)

Έχει το παιδί σας τόσο μπλεγμένα μαλλιά, που δεν χτενίζονται με τίποτε; Οι Γερμανοί έχουν δώσει στο συγκεκριμένο πρόβλημα «το σύνδρομο των αχτένιστων μαλλιών».

(0 ψήφοι)

Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο να δείτε το παιδί σας να ξυπνάει μέσα στη νύχτα και να έρχεται στην κρεβατοκάμαρά σας για να κοιμηθεί μαζί σας.

Οι περισσότεροι γονείς συνηθίζουν να ενδίδουν σε αυτή την απαίτηση και άλλοι προσπαθούν να το κάνουν να πάει και πάλι στο κρεβάτι του.

(0 ψήφοι)

Μια γυναικεία τσάντα έχει μέσα απ' όλα αλλά ακόμη περισσότερα κρύβει η τσάντα μιας μαμάς.

(0 ψήφοι)

Από την ημέρα της γέννας μέχρι το παιδί να μεγαλώσει, οι μέρες περνάνε τόσο γρήγορα που πολλές φορές οι γονείς δεν προλαβαίνουν να το συνειδητοποιήσουν. 

(0 ψήφοι)

Πριν σβήσει ένα παιδί τα δέκα κεράκια του είναι ήδη ικανό να αναλαμβάνει πολλές πρωτοβουλίες και να μπορεί να κάνει πράγματα μόνο του. 

(0 ψήφοι)

Είναι πολύ πιθανό το παιδί σας να σας ζητήσει επίμονα να του πάρετε κινητό ή να σας ζητήσει το δικό σας.

(0 ψήφοι)

Συμβουλές για την ασφαλή προσέλευση, παραμονή και αποχώρηση των παιδιών από το σχολείο δίνει το Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος», επισημαίνοντας ότι όσο σημαντική είναι, για την πρόληψη παιδικών ατυχημάτων, η υποδομή που παρέχεται από τους ενήλικες,

(0 ψήφοι)

Οι γονείς θα πρέπει να αξιοποιούν κάθε ευκαιρία για να εξασκήσουν το παιδί τους στους Κανόνες Οδικής Ασφάλειας.

(0 ψήφοι)

Το σχολικό λεωφορείο μπορεί μερικές φορές να είναι λίγο σαν την «Άγρια Δύση» με πολλά ανήσυχα παιδιά και με μόνο ένα ενήλικα υπεύθυνο για την ασφάλειά τους.

(0 ψήφοι)

Όλοι οι γονείς συχνά αναφέρονται στα παιδιά τους λέγοντας πόσο έξυπνα και ταλαντούχα είναι.

(0 ψήφοι)

Το καλοκαίρι σιγά­σιγά φτάνει στο τέλος του και πριν καλά καλά το καταλάβουμε τα παιδιά θα επιστρέψουν στο σχολείο!

(0 ψήφοι)

Θέλετε να φτιάξετε στην κόρη σας την υπέροχη πλεξούδα της Έλσα από το Frozen;

(0 ψήφοι)

Μερικοί άνθρωποι κοιτώντας μια παιδική χαρά δεν βλέπουν τίποτα παραπάνω από μια ζούγκλα γυμναστηρίου, με τσουλήθρες και κούνιες. Αυτοί οι άνθρωποι πιθανόν να μην έχουν παιδιά.

(0 ψήφοι)

Η μητρότητα είναι το μεγάλο δώρο της ζωής αλλά πολλές φορές κάνει τις μαμάδες να αισθάνονται άγχος και ενοχές για τον τρόπο με τον οποίο μεγαλώνουν τα παιδιά τους.

(0 ψήφοι)

Τεκμήρια ή αντικειμενικές δαπάνες είναι ο εναλλακτικός τρόπος εντοπισμού και υπολογισμού του ελάχιστου εισοδήματος για ένα έτος και κατ΄επέκταση της ελάχιστης φορολογίας για κάθε ένα έτος.

(0 ψήφοι)

Ο άνθρωπος που θα επιλέξετε να φροντίζει τα παιδιά σας είναι μια από τις πιο σημαντικές αποφάσεις που θα πάρετε ποτέ.

(0 ψήφοι)

Είναι σημαντικό το παιδί να γνωρίζει και να υιοθετήσει τους παρακάτω τρόπους καλής συμπεριφοράς, που είναι βασικό εφόδιο για το μέλλον του...

(0 ψήφοι)

Το μπάνιο είναι μια ευχάριστη διαδικασία για τα παιδιά από την πολύ μικρή ηλικία τους καθώς είναι εξοικειωμένα από την κοιλιά της μαμάς τους.

(0 ψήφοι)

Οι εξορμήσεις για το καλοκαίρι σε παραλίες και τόπους καταγωγής με όλη την οικογένεια ξεκίνησαν.

(0 ψήφοι)

Η πισίνα και η θάλασσα είναι το αγαπημένο «καταφύγιο» των παιδιών το καλοκαίρι.

(0 ψήφοι)

Το καλοκαίρι είναι μια αγαπημένη περίοδος των παδιών και απολαμβάνουν ιδιαίτερα το μπάνιο στη θάλασσα ή στην πισίνα.

(0 ψήφοι)

Μπορεί να πιστεύουμε ότι οι πυζάμες και τα ρούχα που φοράμε στον ύπνο μας είναι καθαρά αλλά τελικά αυτά μαζί με τα σεντόνια και τις μαξιλαροθήκες

(0 ψήφοι)

Οι οικογενειακές αποδράσεις το καλοκαίρι είναι μια από τις πιο ευχάριστες περιόδους για όλη την οικογένεια καθώς δίνει την ευκαιρία σε όλη την οικογένεια να περάσει μαζί πολύ ελεύθερο χρόνο.

(0 ψήφοι)

Από την προσχολική ηλικία ή ακόμη και στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού ξεκινάει η ανάγκη για το παιδί σας να μάθει να δένει τα κορδόνια του.

(0 ψήφοι)

Λοιπόν γονείς, πόσοι από εσάς έχετε κουτί πρώτων βοηθειών στο σπίτι σας ή στο αυτοκίνητό σας; Σίγουρα όλοι, αλλά πάλι κανείς δεν τον έχει σωστά εξοπλισμένο.

(0 ψήφοι)