Τα παιδιά ως την ηλικία των τεσσάρων ετών διατρέχουν έντονα τον κίνδυνο της εξάρθρωσης του αγκώνα.

(0 ψήφοι)

Για να μεγαλώσετε ευγενικά παιδιά θα πρέπει να είστε πρώτα εσείς ευγενικοί με το παιδί σας.

(0 ψήφοι)

Είστε γονιός και ψάχνετε για τα παιδιά σας, μοναδικά μοκασίνια ή αναπαυτικές μπαλαρίνες σε υπέροχα σχέδια και ανοιξιάτικα χρώματα; επιλέξτε τα IQKIDS!

(0 ψήφοι)

Παρόλο που το «δάγκωμα» αποτελεί μια συμπεριφορά που ανησυχεί τους γονείς, ωστόσο, αποτελεί μία συχνή και τυπική συμπεριφορά των νηπίων.

(0 ψήφοι)

Περίπου το 5% των παιδιών εμφανίζουν νυχτερινό τρόμο στα 2-7 χρόνια.

(0 ψήφοι)

Γνωρίζετε τις υποχρεώσεις που έχετε απέναντι στο βαφτιστήρι σας;

(0 ψήφοι)

Το να είσαι μητέρα  είναι μία ιδιότητα που δεν διδάσκεται, υιοθετείται, ή κληρονομείται.

(0 ψήφοι)

Τα παιδιά ενθουσιάζονται όταν από την κούνια θα πάνε στο κρεβατάκι τους!

(0 ψήφοι)

Το κουτί πρώτων βοηθειών, παίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο και πρέπει να υπάρχει τόσο σε κάθε σπίτι όσο και σε κάθε αυτοκίνητο, ειδικά όταν υπάρχουν και παιδιά σε αυτά.

(0 ψήφοι)

Τις πυζάμεςσυνήθως οι γονείς τις αλλάζουν ανά τρεις μέρες ή ανά μία εβδομάδα, την ίδια μέρα ακριβώς που θα αλλάξουν και τα σεντόνια.

(0 ψήφοι)

Το πλύσιμο των βρεφικών ρούχων πρέπει να γίνεται με μεγάλη προσοχή γιατί το ανοσοποιητικό σύστημα των μωρών δεν έχει αναπτυχθεί πλήρως.

(0 ψήφοι)

Πόσοι πολλοί γονείς ψάχνουν να βρούνε το «ένα και μοναδικό» όνομα που θα ταιριάζει στο παιδάκι τους!

(0 ψήφοι)

Πώς να βάλετε το παιδί σας για ύπνο

Παρασκευή, 09 Δεκέμβριος 2016 10:18

Οι περισσότεροι γονείς μαθαίνουν με πραγματικά σκληρό τρόπο ότι είχαν υποτιμήσει τόσα χρόνια τον ύπνο!

(0 ψήφοι)

Κάποιες γυναίκες λένε πως όταν κάνουν παιδί θέλουν κοριτσάκι ενώ άλλες είναι γνωστές ως αγορομάνες και δεν αποχωρίζονται με τίποτα το γιο τους.

(0 ψήφοι)

Όταν ένα παιδί πηγαίνει σχολείο το πιθανότερο είναι να κολλήσει κάποια στιγμή ψείρες. Οι ψείρες μεταδίδονται με τη στενή επαφή των μαθητών όταν παίζουν.

(0 ψήφοι)

Έχει το παιδί σας τόσο μπλεγμένα μαλλιά, που δεν χτενίζονται με τίποτε; Οι Γερμανοί έχουν δώσει στο συγκεκριμένο πρόβλημα «το σύνδρομο των αχτένιστων μαλλιών».

(0 ψήφοι)

Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο να δείτε το παιδί σας να ξυπνάει μέσα στη νύχτα και να έρχεται στην κρεβατοκάμαρά σας για να κοιμηθεί μαζί σας.

Οι περισσότεροι γονείς συνηθίζουν να ενδίδουν σε αυτή την απαίτηση και άλλοι προσπαθούν να το κάνουν να πάει και πάλι στο κρεβάτι του.

(0 ψήφοι)

Μια γυναικεία τσάντα έχει μέσα απ' όλα αλλά ακόμη περισσότερα κρύβει η τσάντα μιας μαμάς.

(0 ψήφοι)

Από την ημέρα της γέννας μέχρι το παιδί να μεγαλώσει, οι μέρες περνάνε τόσο γρήγορα που πολλές φορές οι γονείς δεν προλαβαίνουν να το συνειδητοποιήσουν. 

(0 ψήφοι)

Πριν σβήσει ένα παιδί τα δέκα κεράκια του είναι ήδη ικανό να αναλαμβάνει πολλές πρωτοβουλίες και να μπορεί να κάνει πράγματα μόνο του. 

(0 ψήφοι)

Είναι πολύ πιθανό το παιδί σας να σας ζητήσει επίμονα να του πάρετε κινητό ή να σας ζητήσει το δικό σας.

(0 ψήφοι)

Συμβουλές για την ασφαλή προσέλευση, παραμονή και αποχώρηση των παιδιών από το σχολείο δίνει το Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος», επισημαίνοντας ότι όσο σημαντική είναι, για την πρόληψη παιδικών ατυχημάτων, η υποδομή που παρέχεται από τους ενήλικες,

(0 ψήφοι)

Οι γονείς θα πρέπει να αξιοποιούν κάθε ευκαιρία για να εξασκήσουν το παιδί τους στους Κανόνες Οδικής Ασφάλειας.

(0 ψήφοι)

Το σχολικό λεωφορείο μπορεί μερικές φορές να είναι λίγο σαν την «Άγρια Δύση» με πολλά ανήσυχα παιδιά και με μόνο ένα ενήλικα υπεύθυνο για την ασφάλειά τους.

(0 ψήφοι)

Όλοι οι γονείς συχνά αναφέρονται στα παιδιά τους λέγοντας πόσο έξυπνα και ταλαντούχα είναι.

(0 ψήφοι)

Το καλοκαίρι σιγά­σιγά φτάνει στο τέλος του και πριν καλά καλά το καταλάβουμε τα παιδιά θα επιστρέψουν στο σχολείο!

(0 ψήφοι)

Θέλετε να φτιάξετε στην κόρη σας την υπέροχη πλεξούδα της Έλσα από το Frozen;

(0 ψήφοι)

Μερικοί άνθρωποι κοιτώντας μια παιδική χαρά δεν βλέπουν τίποτα παραπάνω από μια ζούγκλα γυμναστηρίου, με τσουλήθρες και κούνιες. Αυτοί οι άνθρωποι πιθανόν να μην έχουν παιδιά.

(0 ψήφοι)

Η μητρότητα είναι το μεγάλο δώρο της ζωής αλλά πολλές φορές κάνει τις μαμάδες να αισθάνονται άγχος και ενοχές για τον τρόπο με τον οποίο μεγαλώνουν τα παιδιά τους.

(0 ψήφοι)

Τεκμήρια ή αντικειμενικές δαπάνες είναι ο εναλλακτικός τρόπος εντοπισμού και υπολογισμού του ελάχιστου εισοδήματος για ένα έτος και κατ΄επέκταση της ελάχιστης φορολογίας για κάθε ένα έτος.

(0 ψήφοι)

Ο άνθρωπος που θα επιλέξετε να φροντίζει τα παιδιά σας είναι μια από τις πιο σημαντικές αποφάσεις που θα πάρετε ποτέ.

(0 ψήφοι)

Είναι σημαντικό το παιδί να γνωρίζει και να υιοθετήσει τους παρακάτω τρόπους καλής συμπεριφοράς, που είναι βασικό εφόδιο για το μέλλον του...

(0 ψήφοι)

Το μπάνιο είναι μια ευχάριστη διαδικασία για τα παιδιά από την πολύ μικρή ηλικία τους καθώς είναι εξοικειωμένα από την κοιλιά της μαμάς τους.

(0 ψήφοι)

Οι εξορμήσεις για το καλοκαίρι σε παραλίες και τόπους καταγωγής με όλη την οικογένεια ξεκίνησαν.

(0 ψήφοι)

Η πισίνα και η θάλασσα είναι το αγαπημένο «καταφύγιο» των παιδιών το καλοκαίρι.

(0 ψήφοι)

Το καλοκαίρι είναι μια αγαπημένη περίοδος των παδιών και απολαμβάνουν ιδιαίτερα το μπάνιο στη θάλασσα ή στην πισίνα.

(0 ψήφοι)

Μπορεί να πιστεύουμε ότι οι πυζάμες και τα ρούχα που φοράμε στον ύπνο μας είναι καθαρά αλλά τελικά αυτά μαζί με τα σεντόνια και τις μαξιλαροθήκες

(0 ψήφοι)

Οι οικογενειακές αποδράσεις το καλοκαίρι είναι μια από τις πιο ευχάριστες περιόδους για όλη την οικογένεια καθώς δίνει την ευκαιρία σε όλη την οικογένεια να περάσει μαζί πολύ ελεύθερο χρόνο.

(0 ψήφοι)

Από την προσχολική ηλικία ή ακόμη και στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού ξεκινάει η ανάγκη για το παιδί σας να μάθει να δένει τα κορδόνια του.

(0 ψήφοι)

Λοιπόν γονείς, πόσοι από εσάς έχετε κουτί πρώτων βοηθειών στο σπίτι σας ή στο αυτοκίνητό σας; Σίγουρα όλοι, αλλά πάλι κανείς δεν τον έχει σωστά εξοπλισμένο.

(0 ψήφοι)

Ως γονείς μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι τα παιδιά μας θα μάθουν να διαβάζουν και να γράφουν, αλλά από την άλλη υποθέτουμε ότι θα αναπτυχθούν φυσικά καποιές δεξιότητες, όπως η ευγένεια και καλοσύνη.

(0 ψήφοι)

Αν πάτε μια βόλτα στην παιδική χαρά, να είστε βέβαιοι ότι και εκεί θα δείτε μια μικρογραφία της κοινωνίας μας. Αν και ακόμα δεν έχουν γίνει πολλές ανθρωπολογικές μελέτες σχετικά με τον μικρόκοσμο των γονέων, οι έμπειροι γονείς γνωρίζουν ότι υπάρχει μεγάλη ποικιλία...

(0 ψήφοι)

Τα παιδιά μαθαίνουν τα πάντα γύρω από τον εαυτό και τον κόσμο από όσα λένε και κάνουν οι γονείς. Είναι μάλιστα βέβαιο πως μιμούνται τις κινήσεις και τις ενέργειές σας. Ο πιο ισχυρός τρόπος λοιπόν για να διδάξετε στα παιδιά καλές και υγιεινές συνήθειες δεν είναι η επιβράβευση ή η τιμωρία, αλλά το καλό παράδειγμα.

(0 ψήφοι)

Χωρίς αμφιβολία, πριν πάει το μικρό σας νηπιαγωγείο, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να ξέρει ώστε να είναι προετοιμασμένο για την πρώτη μέρα στο «σχολείο». Όσο λοιπόν πλησιάζουν τα πέμπτα γενέθλια του παιδιού σας, θα πρέπει να το έχετε εκπαιδεύσει σωστά, ώστε να γνωρίζει τα τέσσερα παρακάτω πράγματα:

(0 ψήφοι)

Όσοι είστε γονείς ανηλίκων τέκνων ή έχετε ενήλικα προστατευόμενα τέκνα είναι λογικό να αναρωτιέστε πως θα υποβάλετε την φορολογική σας δήλωση δεδομένου ότι ορισμένες περιπτώσεις ανηλίκων, προστατευόμενα τέκνα αλλά και φοιτητές, υποχρεώνονται από τον νόμο να υποβάλουν φορολογική δήλωση εισοδήματος.

(0 ψήφοι)

Τα παιδιά έχουν ατελείωτη ενέργεια, έτσι καμιά φορά είναι δύσκολο για τους γονείς να τα βάλουν για ύπνο μια λογική ώρα. Κι ενώ όλοι πιστεύουμε πως μια – δυο ώρες λιγότερο ύπνο είναι ακίνδυνο, φαίνεται πώς είναι περισσότερο επιβλαβές απ’ όσο νομίζουμε.

(0 ψήφοι)

Άσχημα τα νέα, κυρίες. Ο Δρ Satoshi Kanazawa, εξελικτικός ψυχολόγος στο London School of Economics, λέει ότι τους ωραίους άντρες θα τους ψάχνουμε σε λίγο καιρό με το μικροσκόπιο! Αυτό επειδή, σύμφωνα με μια έρευνα, την οποία έκανε για περισσότερα από 53 χρόνια, οι ελκυστικοί άνθρωποι έχουν περισσότερες πιθανότητες να κάνουν κόρες και όχι γιους.

(0 ψήφοι)

Το διαζύγιο, ακόμη και το συναινετικό, είναι μια δύσκολη απόφαση για τους γονείς, πόσο μάλλον για τα παιδιά. Δεν είναι λίγα μάλιστα τα παιδιά που καλούνται παίξουν τον ρόλο του «μεσίτη» μεταξύ των γονέων, αν το κλίμα μεταξύ τους είναι εχθρικό, κι άλλα που «θρηνούν» την απώλεια του ενός γονέα όταν ξαφνικά έχει μετακομίσει σε άλλο σπίτι.

(0 ψήφοι)

To Φενγκ Σούι μας διδάσκει πώς να ζούμε σε αρμονία με το περιβάλλον μας. Αλλά τι γίνεται με όσους από εμάς έχουμε παιδιά; Η προσπάθεια για αρμονία, όταν υπάρχουν παιδιά στην οικογένεια …μοιάζει με προσπάθεια ανώφελη.

(0 ψήφοι)

Ένα από τα προβλήματα που απασχολεί τους εργαζόμενους γονείς που δεν έχουν βοήθειά είναι να βρουν το κατάλληλο άτομο που θα μπορεί να προσέχει τα παιδιά τους. Το σίγουρο είναι πώς επιθυμία τους είναι το πρόσωπο που θα φροντίζει το παιδί τους να το φροντίζει όπως και οι ίδιοι.

(0 ψήφοι)