Δωρεάν θα παρέχονται στους μαθητές σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, τα ξενόγλωσσα βιβλία από την νέα σχολική χρονιά, ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

(0 ψήφοι)

Υπάρχει τρόπος να βοηθήσετε το μικρό σας να εξοικειωθεί με τα γράμματα της αλφαβήτας και μάλιστα πολύ δημιουργικός, αναπτύσσοντας παράλληλα τη φαντασία και τη δημιουργικότητά του.

(0 ψήφοι)

Κάθε παιδί θέλει το χρόνο του για να μάθει τα χρώματα, όμως αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να αρχίσετε δειλά-δειλά την εκπαίδευση από νωρίς.

(0 ψήφοι)

Στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού η ορθογραφία παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο!

(0 ψήφοι)

Οι ξένες γλώσσες, αποτελούν ένα μεγάλο δίλημμα για τους γονείς, αφού δεν γνωρίζουν με σιγουριά ποια είναι κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσει το παιδί την εκμάθηση αγγλικών ή άλλης γλώσσας. 

(0 ψήφοι)

Θα πρέπει να προσέξετε πολύ αν το παιδί σας αρνείται να πάει σχολείο γιατί μπορεί να διαρκέσει ακόμα και μέχρι το Πανεπιστήμιο!

(0 ψήφοι)

Αν θέλουμε το παιδί να μάθει τους αριθμούς θα είναι πιο εύκολο και πιο διασκεδαστικό αν γίνει μέσα από ένα παιχνίδι.

(0 ψήφοι)

Έχετε και εσείς έναν μικρό μαθητή στο σπίτι και δεν ξέρετε πώς θα οργανώσετε το διάβασμά του;

(0 ψήφοι)

Πολλοί γονείς αναρωτιούνται αν το τρίχρονο παιδί τους πρέπει να πάει στον παιδικό σταθμό.

(0 ψήφοι)

Τι πρέπει να κάνεις για να ξυπνήσει το παιδί στην ώρα του, να πάρει πρωινό και να φτάσει χωρίς καθυστέρηση στο σχολείου του;

(0 ψήφοι)

Τα μικρά παιδιά θέλουν το χρόνο τους για να προσαρμοστούν στο καινούργιο περιβάλλον.

(0 ψήφοι)

Σε λίγο καιρό το παιδάκι σας θα καθίσει για πρώτη φορά στο θρανίο και η τσαντούλα του θα έχει βιβλία και τετράδια αντί για ρούχα και παιχνίδια, που είχε η τσάντα του νηπιαγωγείου.

(0 ψήφοι)

Μήπως το παιδί σας πρόκειται να πάει στην πρώτη δημοτικού τον Σεπτέμβρη;

(0 ψήφοι)

Πολλοί γονείς ανησυχούν για το πόσες λέξεις λέει το παιδί τους και αν ο αριθμός είναι ικανοποιητικός για την ηλικία του.

(0 ψήφοι)

Η διάκριση χρωμάτων είναι μια σημαντική γνωστική δραστηριότητα στην οποία αρχίζουμε να εκπαιδεύουμε το παιδί μας από την ηλικία των 16 μηνών και πάνω.

(0 ψήφοι)

Εμπνεύστρια του Μοντεσσοριανού συστήματος εκπαίδευσης είναι η Μαρία Μοντεσσόρι, η οποία γεννήθηκε το 1870 στην Ιταλία, σπούδασε Ιατρική και στην συνέχεια Παιδαγωγικά, Φιλοσοφία και Ψυχολογία, στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης.

(0 ψήφοι)

Το 1/3 των παιδιών με δυσλεξία έχει διαταραχές και στο γραπτό και στον προφορικό λόγο.

(0 ψήφοι)

Τα νοικοκυριά εξακολουθούν να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να καλύψουν τις δαπάνες εκπαίδευσης των παιδιών τους,

(0 ψήφοι)

Περίπου το 5% έως 10 % όλων των παιδιών σχολικής ηλικίας στις ΗΠΑ έχουν μαθησιακές δυσκολίες.

(0 ψήφοι)

Για να βοηθήσετε το παιδί σας να μιλήσει, καλό είναι να του μιλάτε από την πρώτη ώρα που θα το κρατήσετε στην αγκαλιά σας.

(0 ψήφοι)

Υπάρχουν διαφορές μεταξύ των φύλων προς τις επιδόσεις των μαθηματικών και τις προσδοκίες των εκπαιδευτικών.

(0 ψήφοι)

Οι λέξεις είναι το θεμέλιο της κατανόησης και της επικοινωνίας. Πώς μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί να διευρύνει το λεξιλόγιό του;

(0 ψήφοι)

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ένα μοναδικό χαρακτηριστικό του εφηβικού εγκεφάλου που εμπλουτίζει την ικανότητά των εφήβων να μαθαίνουν και να σχηματίζουν μνήμες: υπάρχει συντονισμένη δραστηριότητα δύο περιοχών του εγκεφάλου.

(0 ψήφοι)

Τα παιδιά μαθαίνουν να χρησιμοποιούν τη γλώσσα ως μέσο επικοινωνίας αλλά επίσης επειδή έχουν την ικανότητα να μιμούνται τα άτομα του περιβάλλοντος τους.

(0 ψήφοι)

Τα σχολεία ξεκίνησαν πριν από λίγες μέρες αλλά πολλοί μαθητές περιμένουν από τώρα τις αργίες της φετινής χρονιάς.

(0 ψήφοι)

Το καλοκαίρι έχει τελειώσει και το σχολείο σε λίγο θα ανοίξει τις πόρτες του!

(0 ψήφοι)

Οι γονείς που συνεχώς γκρινιάζουν στον έφηβο γιο τους ή την κόρη τους να αφήσει επιτέλους το χειριστήριο του PlayStation και να πιάσει ένα βιβλίο, σίγουρα θα το ξανασκεφτούν διαβάζοντας αυτή την έρευνα.

(0 ψήφοι)

Πολλοί γονείς έχουν βιώσει μια κατάσταση κατά την οποία το παιδί τους είτε είναι στον παιδικό σταθμό ή στο νήπιο ή ακόμη και στο δημοτικό

(0 ψήφοι)

Οι καλύτερες διακοπές του χρόνου είναι οι καλοκαιρινές.

(0 ψήφοι)

Ο Κανόνας των Εσωρούχων είναι ένας εύκολος τρόπος για να μπορέσουν οι γονείς να μιλήσουν στα παιδιά τους για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα αυτό της σεξουαλικής κακοποίησης.

(0 ψήφοι)

Αύριο η έναρξη του Athens Science Festival

Δευτέρα, 04 Απρίλιος 2016 18:37

Με σύνθημα «Εξελισσόμαστε με την Επιστήμη» επιστρέφει για τρίτη συνεχή χρονιά το Athens Science Festival στην καρδιά της Αθήνας και πιο συγκεκριμένα στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, από τις 5-10 Απριλίου 2016, με πλούσιο πρόγραμμα και ελεύθερη είσοδο.

(0 ψήφοι)

Μια βιβλιοθήκη για βρέφη και νήπια ετοιμάζει ο δήμος Αθηναίων δημιουργώντας την πιο ευχάριστη έκπληξη σε γονείς αλλά και στους λιλιπούτειους αναγνώστες.

(0 ψήφοι)

Αν είστε γονείς μικρών παιδιών προφανώς και θα είστε εξοικειωμένοι με το γλυκό μαρτύριο του να διαβάζετε και να ξαναδιαβάζετε τις αγαπημένες ιστορίες των παιδιών σας δυνατά και καμιά φορά ακόμη και πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας.

(0 ψήφοι)

Το «σχολείο» της P&G ανοίγει τις πόρτες του για πρώτη φορά στη Βόρεια Ελλάδα και βοηθά ακόμα περισσότερους νέους να διεκδικήσουν τα επαγγελματικά τους όνειρα με μεγαλύτερες αξιώσεις.

(0 ψήφοι)

Την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών (17 Μαΐου) και τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων ICOM (18 Μαΐου) γιόρτασε το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ με ένα οκταήμερο, εορταστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δράσεων.

(1 Ψήφος)

Η ιστοσελίδα της βρετανικής εφημερίδας Telegraph επέλεξε τα δεκαπέντε καλύτερα κλασικά βιβλία όλων των εποχών.

(0 ψήφοι)