Δευτέρα, 30 Ιούλιος 2018 13:05

Οι 9 συνήθειες των ευτυχισμένων μαμάδων

Οι 9 συνήθειες των ευτυχισμένων μαμάδων

Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε μερικές συνήθειες ευτυχισμένων μαμάδων που μπορείτε να συμπεριλάβετε στη ρουτίνα σας.

Το να είσαι μαμά είναι μία από τις πιο δύσκολες αποστολές στη ζωή, αλλά και η πιο ικανοποιητική. Οι συντριπτικές ευθύνες που σχετίζονται με τη μητρότητα είναι αρκετές για να σας κάνουν να αισθάνεστε εξαντλημένες και εκτός ελέγχου μερικές φορές.

Ως μητέρα, δεν σταματάτε ποτέ να κινείστε και να κοιτάτε για το καλό της οικογένειάς σας. Αυτό μπορεί να επηρεάσει την ευημερία σας.

Θυμηθείτε ότι για να φροντίσετε άλλους ανθρώπους, πρέπει πρώτα να φροντίσετε τον εαυτό σας. Διαθέστε χρόνο για τα πράγματα που σας αρέσουν, αναζωογονηθείτε και διώξτε το άγχος σας.

Οι συνήθειες των ευτυχισμένων μητέρων

1. Ζητήστε βοήθεια

Οι ευτυχισμένες μητέρες δεν φοβούνται να ζητήσουν βοήθεια από την οικογένεια και τους φίλους. Αφήστε τους ανθρώπους που βρίσκονται πιο κοντά σε σας να σας δώσουν ένα χέρι βοήθειας για να κάνετε ένα διάλειμμα.

Ζητήστε από έναν αξιόπιστο φίλο ή συγγενή να φροντίσει τα παιδιά σας για λίγες ώρες, ενώ κάνετε κάτι που σας αρέσει.

2. Βγείτε έξω

Ο καθαρός αέρας, το ηλιακό φως και οι ήχοι της φύσης βοηθούν με τη χαλάρωση.

Κάνοντας μια μικρή βόλτα στον καθαρό αέρα κάθε μέρα είναι βέβαιο ότι θα βελτιώσει τη διάθεσή σας. Πάρτε τα παιδιά σας στο πάρκο ή κάντε μια βόλτα μόνο, και απολαύστε την ομορφιά του κόσμου γύρω σας.

3. Σχέδια διασκέδασης

Η ζωή δεν μπορεί να είναι το πλύσιμο ρούχων, το μαγείρεμα, ο καθαρισμός και η φροντίδα της οικογένειάς σας. Μοιραστείτε στιγμές διασκέδασης με τα παιδιά σας.

Οι διακοπές μακριά από το σπίτι μπορεί επίσης να είναι μια μεγάλη ιδέα, ακόμη και αν είναι μόνο για μερικές ημέρες.

4. Καλλιεργήστε και ενισχύστε τη σχέση σας με τον σύντροφό σας

Όταν ζείτε με κάποιον, είναι εύκολο να ξεχάσετε τα μικρά πράγματα που μοιράζεστε. Όσο απασχολημένες είστε με την καθημερινή σας ρουτίνα, διαθέστε λίγο χρόνο για το άτομο που αποφασίσατε να περάσετε τη ζωή σας μαζί του.

5. Να κοιμηθείτε καλά

Μια άλλη από τις συνήθειες των ευτυχισμένων μητέρων είναι να κοιμούνται όσο πρέπει για να χορτάσουν τον ύπνο τους. Το σώμα σας χρειάζεται ξεκούραση μετά από μια μέρα που αγωνίζεται με το χρόνο για να κάνει τα πάντα.

Μαζί με μια υγιεινή διατροφή, μια καλή ρουτίνα ύπνου θα σας βοηθήσει να πάρετε πίσω την ενέργεια που καταναλώνετε κάθε μέρα.

6. Φροντίστε το σώμα σας

Κάντε το για την υγεία σας. Κάντε το για να βελτιώσετε την αυτοεκτίμησή σας και να αισθανθείτε ικανοποιημένοι με αυτό που βλέπετε στον καθρέφτη. Όποια και αν είναι η αιτία σας, δεν υπάρχει δικαιολογία για να μην ασκηθείτε.

Υπάρχουν εκατοντάδες βίντεο με σύντομες ρουτίνες άσκησης που μπορείτε να δοκιμάσετε στο σπίτι. Μετά από όλα, η άσκηση θα βοηθήσει στην απελευθέρωση ενδορφινών που θα σας κρατήσουν καλά.

7. Συνεχίστε τις φιλίες σας

Μείνετε σε επαφή με τους παλιούς φίλους σχολικής ηλικίας, τους συναδέλφους και άλλες μητέρες. Οι υγιείς φιλίες προσφέρουν μια διέξοδο για τα συναισθήματά σας και είναι ο ισχυρότερος σύμμαχός σας ενάντια στο στρες και το άγχος.

Δώστε στον εαυτό σας χρόνο να κρατήσει ζωντανή τις παλιές και νέες φιλίες και να μείνετε σε επαφή με τους αγαπημένους σας.

8. Χαμογελάτε συχνά

Είναι βασικό να διασκεδάσετε κάθε μέρα και να βρείτε λόγους για να χαμογελάσετε και να είστε ευχαριστημένοι με τη ζωή σας.

Προσπαθήστε να βεβαιωθείτε ότι οι ρουτίνες της οικογένειάς σας περιλαμβάνουν χρόνο για εσάς, τα παιδιά σας και τον σύντροφό σας ενώ μοιράζεστε στιγμές γέλιου και χαράς.

Τα παιδιά σας θα είναι ευγνώμονα που έχουν μια ευτυχισμένη μητέρα που λάμπει με αγάπη και ευημερία.

9. Δώστε και λάβετε αγάπη

Δεν υπάρχει τίποτα πιο παρήγορο από ένα φιλί ή μια αγκαλιά από κάποιον που αγαπάς και που σε αγαπάει. Μην υποτιμάτε τη δύναμη του να δώσετε και να πάρετε την αγάπη από τους ανθρώπους που περνάτε κάθε μέρα.

Αφήστε χώρο για φυσικές εκδηλώσεις αγάπης και δείξτε στα παιδιά σας πόσο σας ενδιαφέρει.

Τώρα που γνωρίζετε αυτές τις συνήθειες ευτυχισμένων μητέρων, αρχίστε να τις εφαρμόζετε και απολαύστε τα αποτελέσματα. Κάθε μέρα είναι μια νέα ευκαιρία να είσαι πιο υγιής και πιο συναισθηματικά ολοκληρωμένη, και αυτές οι μικρές ενέργειες θα βοηθήσουν.

Σκεφτείτε άλλα πράγματα που θα σας βοηθήσουν να κάνετε τη ζωή σας πιο ευτυχισμένη και πιο ικανοποιητική. Όσο δύσκολη μπορεί να είναι η εμπειρία της ύπαρξης μιας μαμάς, θα φέρει επίσης τεράστια ικανοποίηση .

Σχόλια