bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Γάμος χωρίς τσακωμούς: Έχουν βρει οι Κλούνεϊ το μυστικό της ευτυχισμένης ζωής ή κάτι πάει λάθος;

Λες και δεν ήταν αρκετά τέλειοι σαν ζευγάρι, ο Τζορτζ και η Αμάλ Κλούνεϊ αποκάλυψαν, ότι δεν τσακώνονται και ποτέ.

Ειδικότερα, σε μια συνέντευξη με την Γκέιλ Κινγκ για το CBS Mornings, ο διάσημος ηθοποιός, Τζορτζ Κλούνεϊ, μοιράστηκε λεπτομέρειες για την οικογενειακή του ζωή στη Νέα Υόρκη, όπου βρίσκεται λόγω της θεατρικής παράστασης Good Night, and Good Luck στο Broadway.

Εκεί που η συζήτηση πήγε στη σχέση του με την Αμάλ, ο ηθοποιός έκανε μια απρόσμενη αποκάλυψη: «Είχαμε έρθει ξανά εδώ μαζί και τότε είχαμε πει πως δεν είχαμε ποτέ έναν καυγά. Και ακόμα δεν έχουμε. Προσπαθούμε να βρούμε κάτι να τσακωθούμε», είπε γελώντας.

Ομολόγησε πως πιστεύει ότι ο λόγος αυτής της αρμονίας οφείλεται στο ότι γνώρισε την Αμάλ σχετικά αργά στη ζωή του. «Νιώθω απίστευτα τυχερός που γνώρισα αυτή την καταπληκτική γυναίκα και αισθάνομαι πως έπιασα το τζακπότ. Δεν περνάει μέρα που να μην σκέφτομαι πως είμαι ο πιο τυχερός άνθρωπος στον κόσμο. Οπότε, είναι υπέροχα», σημείωσε.

Οι Κλούνεϊ έχουν βρει το ελιξίριο της ευτυχίας στο γάμο ή μας «δουλεύουν»;

Τι  λένε οι ειδικοί επί των σχέσεων

Οι ειδικοί μίλησαν και επιβεβαιώνουν την παλιά λαϊκή ρήση, ότι τα καυγαδάκια είναι το αλατοπίπερο της σχέσης. Η ειδική στα θέματα σχέσεων Annabelle Knight εξήγησε στη Daily Mail, ότι ενώ πρόκειται για μία περίπτωση που θεωρητικά μπορεί να είναι εφικτή, ωστόσο είναι εξαιρετικά ασυνήθιστη και επίσης «όχι απαραίτητα ιδανική».

«Η πιθανότητα δύο ανθρώπων σε μία σχέση να συμφωνούν απολύτως σε όλα είναι εξαιρετικά απίθανη. Και οι διαφωνίες είναι ένα φυσιολογικό κομμάτι κάθε στενής σχέσης», σημειώνει η ειδικός.

«Το καθένα από τα δύο πρόσωπα φέρνει τη δική του προοπτική, εμπειρίες και συναισθήματα. Εάν ανακαλύψετε ότι εσείς και το έτερον ήμισύ σας αποφεύγει τους καυγάδες, μπορεί να σημαίνει, ότι αμφότεροι δεν εξωτερικεύετε τα πραγματικά σας συναισθήματα ο ένας στον άλλον. Κι αυτό μπορεί να δημιουργήσει δυσαρέσκεια κάτω από την επιφάνεια», προσθέτει η Knight.

Η συμβουλή της είναι να προσεγγίζονται οι διαφωνίες με ανοιχτή επικοινωνία, ενσυναίσθηση και διάθεση συμβιβασμού.

«Ο στόχος με τη διαφωνία δεν θα πρέπει να είναι η αποφυγή του τσακωμού, αλλά το να διαχειριστείς αυτή τη διαφωνία με έναν υγιή και γεμάτο σεβασμό τρόπο. Αν και οι διαφωνίες σε μία σχέση δημιουργεί αρνητικούς συνειρμούς, ωστόσο μπορεί να την ενδυναμώσει», εξηγεί η Knight. Το ότι έχεις έναν καυγά με το άλλο σου μισό δεν σημαίνει, ότι η σχέση σου είναι καταδικασμένη σε αποτυχία.

Στην πραγματκότητα μπροεί να είναι  υγιές και παραγωγικό κομμάτι  μίας σχέσης, εάν το ζευγάρι χειριστεί την κατάσταση με σεβασμό και εποικοδομητικά. «Οι διαφωνίς -μικρές ή μεγάλες- μάς δίνουν τη δυνατότητα να εκφράσουμε τις ανάγκες μας, να ξεκαθαρίσουμε παρανοήσεις και να συζητήσουμε ζητήματα, που μπορεί στο μέλλον να προκαλούσαν προστριβές και δυσαρέσκειες. Το κλειδί με τις διαφωνίες είναι να παραμένουμε ψύχραιμοι, να ακούμε τον άλλον και να στοχεύουμε στην εξεύρεση  λύσης, παρά να κυνηγάμε το ποιος θα νικήσει», συνεχίζει η ειδικός.

«Οι υγιείς διαφωνίες δεν είναι δείγμα κακής σχέσης, αλλά ένα σημάδι ότι μεγαλώνει και εξελίσσεται. Εάν δεν διαφωνείτε με τον σύντροφό σας για τίποτα, δεν είναι απαραιτήτως red flag, ειδικά αν υπάρχει αμοιβαία κατανόηση, ισχυρές επικοινωνιακές δεξιότητες και συναισθηματκή ωριμότητα. Όμως, αν το να μην τσακώνεστε πηγάζει από την διάθεση αποφηγής, την συναισθηματική καταπίεση ή ακόμη και τον φόβο, μπορεί να αποδειχθεί σοβαρό πρόβλημα στο πέρασμα του χρόνου», τονίζει

Αυτό που συστήνει είναι να αναγνωρίζουμε τα συναισθήματα, όταν αυτά κλιμακώνονται, να παίρνουμε μία παύση προκειμένου να μην φτάσει η κατάσταση στα άκρα και ειπωθούν βαριές κουβέντες και αργότερα με καθαρό  μυαλό να γίνει μία εποικοδομητική συζήτηση προς τη λύση του οποιουδήποτε ζητήματος.

 

Facebook Share  X Share  Στείλε με email  Print