bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Υπάρχει σωστή και λάθος πλευρά στο αλουμινόχαρτο;

Η επιλογή της σωστής πλευράς του αλουμινόχαρτου, της γυαλιστερής ή της ματ, μπορεί να κάνει τη διαφορά ανάλογα με τη χρήση.

Έρευνες δείχνουν ότι η γυαλιστερή πλευρά αντανακλά περίπου το 88% της θερμικής ακτινοβολίας, ενώ η ματ πλευρά αντανακλά περίπου το 80%.

Για να διατηρείτε το φαγητό ζεστό

Αν θέλετε να κρατήσετε το φαγητό σας ζεστό για περισσότερη ώρα ή να το ζεστάνετε γρηγορότερα, τοποθετήστε το με τη γυαλιστερή πλευρά προς τα μέσα, δηλαδή προς το φαγητό. Έτσι, η θερμότητα «παγιδεύεται» καλύτερα στο εσωτερικό και το φαγητό διατηρεί τη ζεστασιά του.

Για γρηγορότερη ψύξη

Αντίθετα, αν επιδιώκετε το φαγητό να κρυώσει πιο γρήγορα, χρησιμοποιήστε τη ματ πλευρά προς τα μέσα. Η πιο τραχιά αυτή πλευρά απορροφά καλύτερα τη θερμότητα, διευκολύνοντας τη μείωση της θερμοκρασίας.

Για αποκόλληση τροφίμων

Η λεία υφή της γυαλιστερής πλευράς βοηθά στην αποφυγή προσκόλλησης των τροφίμων, κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο όταν ψήνετε ευαίσθητα υλικά, όπως ψάρια ή τυριά στη σχάρα.

Επιπλέον, το αλουμινόχαρτο συμβάλλει στη διατήρηση της υγρασίας των τροφίμων και στην ομοιόμορφη κατανομή της θερμότητας, ώστε το γεύμα σας να παραμένει ζουμερό, γευστικό και σωστά ψημένο.

Facebook Share  X Share  Στείλε με email  Print