Άλλαξαν όλα στο άνοιγμα των σχολείων – Τι θα ισχύσει

Αν το lockdown παραταθεί μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου, η κυβέρνηση μελετά προσεκτικά το ενδεχόμενο εκείνη τη μέρα να επαναλειτουργήσουν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Όπως έχει διατυπωθεί πολλές φορές οι μαθητές αυτής της βαθμίδας έχουν χαμηλό ιικό φορτίο και δεν τίθεται ζήτημα διασποράς του ιού. Το πρόβλημα εντοπίζεται μόνο στις μετακινήσεις των γονέων και κηδεμόνων που συνωστίζονται στα σχολεία συνοδεύοντας καθημερινά τους μαθητές από και προς τις σχολικές μονάδες.

Στο σημείο αυτό να ξεκαθαριστεί ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να παρθούν αποφάσεις για τη λειτουργία των σχολείων σε «δύο ταχύτητες» δηλαδή με άλλες προϋποθέσεις σε περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο καθώς πάντα τα μέτρα που λαμβάνονται για τα σχολεία έχουν οριζόντια ισχύ και δεν τίθενται   γεωγραφικά στοιχεία διάκρισης.

Οι κινήσεις του Υπ. Παιδείας που “προδίδουν” το άνοιγμα των Δημοτικών

Η σημερινή ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για την Task Force για τα σχολεία που μεταφέρθηκε από χθες, 30/11/20, με νέα τηλέφωνα και ηλεκτρονική διεύθυνση, στην “ομπρέλα” του υπουργείου και  ασχολείται με την εξυπηρέτηση γονέων και εκπαιδευτικών σε ερωτήματα που αφορούν την αναστολή λειτουργίας τμημάτων ή σχολικών μονάδων, τη σωστή χρήση μάσκας, τις εκπαιδευτικές μετακινήσεις, τη διαχείριση υπόπτων ή επιβεβαιωμένων περιστατικών λοίμωξης COVID-19 με βάση αφενός τις οδηγίες των γιατρών του ΕΟΔΥ, το Πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ και αφετέρου τα υπάρχοντα ΦΕΚ ή τις ισχύουσες Υπουργικές Αποφάσεις, δείχνει ότι υπάρχει κινητικότητα για να ανοίξει κάποια εκπαιδευτική βαθμίδα καθώς η ενεργοποίησή εκ νέου του μηχανισμού μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί.

Exit mobile version