Άνοιγμα σχολείων: Πότε είναι το πιθανό άνοιγμα

Προτεραιότητα για το Μεγάρου Μαξίμου, όπως έχουν τονίσει αξιωματούχοι της κυβέρνησης, είναι το άνοιγμα όλων των σχολικών μονάδων μέσα στον Γενάρη.Πιθανή ημερομηνία είναι η 8η Ιανουαρίου καθώς όλοι αναγνωρίζουν ότι οι μαθητές δεν μπορούν να συνεχίσουν για πολύ ακόμη καιρό την τηλεκπαίδευση και έχουν ανάγκη τη δια ζώσης παρακολούθηση των μαθημάτων.

Ο ένας μετά τον άλλο  οι ειδικοί σημειώνουν ότι με βάση τα  επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων ημερών, θεωρείται ασφαλές να ανοίξουν οι σχολικές μονάδες αμέσως μετά τις 7 Ιανουαρίου.

Τόσο οι ειδικοί, όσοι και στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, φαίνεται πως προκρίνουν την επιστροφή των μαθητών όλων των βαθμίδων και όχι μόνο για τα δημοτικά σχολεία.

Οι εκτιμήσεις των ειδικών πάντως, βασίζονται στα τωρινά στοιχεία. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως οι ίδιοι που σημειώνουν πως αυτή τη στιγμή φαίνεται να είναι ασφαλές το «ξεκλείδωμα» των σχολικών μονάδων, έχουν προειδοποιήσει πως τις επόμενες ημέρες πιθανότατα να υπάρξει έξαρση των κρουσμάτων εξαιτίας της εορταστικής περιόδου, όπου αυξήθηκαν οι συναντήσεις διαφορετικών οικογενειών στα γιορτινά τραπέζια.

Πράσινο φως από ειδικούς

Η οριστική εισήγηση της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα προκειμένου να έχει φανεί πιο ξεκάθαρα  εάν συνεχίζεται το χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο στις περισσότερες περιοχές της χώρας ή το γιορτινό τραπέζι θα αφήσει άμεσα το αποτύπωμά του στο ιικό φορτίο.

«Με τα σημερινά δεδομένα μπορούν να ανοίξουν τα σχολεία στις 7 Ιανουαρίου και να υπάρχει μείωση μέτρων. Καλό είναι να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες τώρα» δήλωσε, η Ματίνα Παγώνη μιλώντας στον ΣΚΑΪ, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι εκφράζει προσωπική άποψη.

Exit mobile version