Αυτές είναι οι δύο πιθανές ημερομηνίες για το άνοιγμα των σχολείων

Σήμερα Τρίτη (29/12) συνεδριάζει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων και θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως εντός της εβδομάδας όλοι οι γονείς θα μάθουν ποια είναι η απόφαση των ειδικών και κατ’ επέκταση της κυβέρνησης σχετικά με το άνοιγμα των σχολικών μονάδων.

Η εισήγηση των ειδικών αλλά και απόφαση της κυβέρνησης είναι τα σχολεία να είναι τα πρώτα που θα ανοίξουν μετά τις γιορτές.

Δύο είναι οι ημερομηνίες που έχουν πέσει στο τραπέζι. Η μία είναι στις 8 Ιανουαρίου, ωστόσο όλα θα κριθούν από τα επιδημιολογικά δεδομένα και η δεύτερη είναι η 11η Ιανουαρίου.

Ακόμα ένα σενάριο είναι να ανοίξουν πρώτα τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία και να ακολουθήσουν μία εβδομάδα αργότερα τα γυμνάσια και τα λύκεια, κάτι τέτοιο όμως απέκλεισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας που δήλωσε ότι θα ανοίξουν όλες οι βαθμίδες ταυτόχρονα.

Χθες ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος είπε ότι πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία, τουλάχιστον τα δημοτικά, καθώς έχει κριθεί ότι τα παιδιά του δημοτικού μεταδίδουν λιγότερο τον ιό αλλά η ακριβής ημερομηνία θα κριθεί από τα επιδημιολογικά στοιχεία ενώ και η η κυρία Ματίνα Παγώνη, είπε ότι με βάση τα σημερινά δεδομένα μπορούν να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης στις 7 Ιανουαρίου, διευκρινίζοντας πάντως ότι εκφράζει προσωπική άποψη.

Exit mobile version