Κεραμέως: Έτσι θα γίνει το άνοιγμα των σχολείων

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, πριν από λίγη ώρα σε συνέντευξη Τύπου μαζί με τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα, παρουσίασε εκτενώς τα εξειδικευμένα μέτρα που αφορούν στην σταδιακή επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων και των εκπαιδευτικών δομών.

Το χρονοδιάγραμμα της επιστροφής στα θρανία

Οι πρώτοι που θα επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες είναι οι μαθητές τις Γ’ Λυκείου. Τα Γυμνάσια και η Α΄ και Β΄ Λυκείου, όπως και τα Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευση θα αρχίσουν να λειτουργούν από τις 18 Μαΐου. Για τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία εξετάζεται το ενδεχόμενο ανοίγματος την 1η Ιουνίου, μόνο αν υπάρχει βεβαιότητα  ότι η πορεία της επιδημίας βαίνει καθοδικά. Αν τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία επαναλειτουργήσουν φέτος, εξετάζεται το ενδεχόμενο παράτασης του διδακτικού έτους ως τις 30 Ιουνίου.

Έτσι θα γίνει το άνοιγμα των σχολείων για την ασφαλή επιστροφή στα θρανία

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η Υπουργός το σχέδιο της ασφαλής επιστροφής των μαθητών στα θρανία θα επιτευχθεί με τα ακόλουθα μέτρα:

Η λειτουργία των σχολείων θα επανέλθει σταδιακά σε δύο φάσεις:

Δημοτικά και Νηπιαγωγεία

Θα υπάρξουν δύο ζώνες λειτουργίας του σχολείου:

Συνεχίζονται οι άδειες ειδικού σκοπού και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα για γονείς με παιδιά σε εκπαιδευτικές δομές που παραμένουν σε αναστολή.

Στα σχολεία θα υπάρχουν αντισηπτικά, θα γίνεται φυσικός εξαερισμός.

Προβλέπεται καθαρισμός 2 φορές την ημέρα.

Θα υπάρχει Ιδιαίτερη μέριμνα (πρόβλεψη άδειας) για εκπαιδευτικούς που εμπίπτουν στην κατηγορία ειδικών αδειών απουσίας όπως αυτές έχουν οριστεί από το ΥΠΕΣ.

Τέλος αναφέρθηκε ότι δεν θα διεξαχθούν προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις.

Exit mobile version