Κορονοϊός: Ξεκινά η εξ αποστάσεως διδασκαλία – Όσα πρέπει να γνωρίζουμε

Μπορεί τα σχολεία να είναι κλειστά αλλά τα μαθήματα πρέπει να συνεχιστούν. Γι’ αυτό το λόγο ξεκινά η εξ αποστάσεως διδασκαλία.

«Είμαστε έτοιμοι. Ξεκινά η εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Στηρίζουμε την εκπαιδευτική κοινότητα, με καινοτόμα εργαλεία» αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας στην οποία και περιγράφεται αναλυτικά η διαδικασία.

Τι περιλαμβάνει η εξ αποστάσεως διδασκαλία;

Η διαδικασία θα υλοποιηθεί συνδυαστικά με δύο τρόπους.

Ο πρώτος είναι η απευθείας διδασκαλία (σύγχρονη), δηλαδή η παράδοση μαθήματος σε πραγματικό χρόνο από εκπαιδευτικούς σε μαθητές μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας. Οι μαθητές θα παρακολουθούν ζωντανά το μάθημα μέσω υπολογιστή.

Ο δεύτερος τρόπος είναι η λεγόμενη ασύγχρονη διδασκαλία, σύμφωνα με την οποία ο κάθε μαθητής έχει πρόσβαση σε μαθησιακό υλικό μέσω διαδικτύου, το οποίο μπορεί να μελετάει σε διαφορετικό χρόνο από τη διαδικασία παράδοσης του μαθήματος. Το Υπουργείου παιδείας παρέχει το εκπαιδευτικό υλικό στις παρακάτω τρεις ιστοσελίδες και είναι οργανωμένο ανά βαθμίδα, μάθημα και ενότητα:

Πώς θα γίνονται τα διαδικτυακά μαθήματα της εξ αποστάσεως διδασκαλίας;

Αρχικά, να πούμε ότι η εξ αποστάσεως εκπαίδευση αφορά τους μαθητές όλων των τάξεων. Η διαδικασία με την οποία θα γίνεται το διαδικτυακό μάθημα είναι η εξής:

Η πρώτη πιλοτική εφαρμογή της διαδραστικής αυτής πλατφόρμας έγινε την περασμένη Παρασκευή από την Υπουργό Παιδείας και τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Exit mobile version