Μάριος Μάζαρης: Ο δάσκαλος που εμπνέει τις τάξεις αλλά και το Instagram

Για πολλά παιδιά το σχολείο το σχολείο ήταν και είναι μια… αγγαρεία και ένα πρωινό ξύπνημα με αρκετή γκρίνια. Σίγουρα όχι για τους μαθητές ενός δασκάλου στον Πειραιά ο οποίος με την μέθοδο διδασκαλίας του, εμπνέει όχι μόνο τους μαθητές του για μάθηση, αλλά και όλους όσους τον ακολουθούν στο Instagram. Αν η φράση «Γειά σας, εγώ είμαι πάλι κλασικά», σας λέει κάτι τότε γνωρίζετε ήδη τον Μάριο Μάζαρη ή αλλιώς τον School Marius.

Ο δάσκαλος είχε συζητηθεί αρκετά πέρυσι για την πολύ όμορφη ιδέα του να στολίσει την τάξη με χριστουγεννιάτικα λαμπάκια και να υποδεχτεί τους μαθητές του μετά από μήνες τηλεκπαίδευσης. Μάλιστα τον είχε καλέσει η ίδια η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως για να τον συγχαρεί για την πρωτοβουλία.

Ο Μάριος Μάζαρης τροφοδοτεί καθημερινά το προφίλ του στο Instagram με τις δραστηριότητες που κάνει στην τάξη ώστε το μάθημα να γίνει πιο ευχάριστο αλλά και τελικά πιο αποτελεσματικό για τους μικρούς μαθητές. Ανάγνωση βιβλίων, παιχνίδια και έξυπνες δραστηριότητες είναι πάντα στο πρόγραμμα. Ο ίδιος δίνει πολύ μεγάλη σημασία, όπως φαίνεται, στην ενσυναίσθηση αλλά και στο τι πραγματικά θέλει το κάθε παιδί και πώς με αυτό τον τρόπο μπορεί να λειτουργήσει η τάξη σαν ομάδα.

Οι ιδέες του που, όπως έχει αναφέρει ο ίδιος, βασίζονται αρκετά στις μεθόδους διδασκαλίας του Φρενέ, γίνονται viral και αγκαλιάζονται αμέσως από εκπαιδευτικούς αλλά και γονείς που τον ακολουθούν στο Instagram ενώ συχνά κάνει και live με θέματα που ενδιαφέρουν το ίδιο κοινό.

Exit mobile version