Χρώματα & Μουσική

Σε μία μονοκατοικία στο κέντρο της Κηφισιάς, ο παιδικός σταθμός Χρώματα & Μουσική υποδέχεται με αγάπη τους μικρούς μας φίλους φροντίζοντας για την ομαλή ένταξή τους στο προ-σχολικό περιβάλλον.

 

Γνωρίζοντας ότι ο παιδικός σταθμός αποτελεί τον κυριότερο μεταβατικό χώρο από την οικογενειακή προς την σχολική ζωή, το προσωπικό του σταθμού εξασφαλίζει τόσο τη συναισθηματική ασφάλεια των παιδιών που για πρώτη φορά αποχωρίζονται το οικείο οικογενειακό περιβάλλον όσο και την πορεία τους προς τη γνώση.

Έχοντας ως πολύτιμο εργαλείο το παιχνίδι, το παραμύθι, την παράδοση, το κουκλοθέατρο, τις εικαστικές τέχνες, τη μυθολογία, τον πολιτισμό και τη μουσική, οι παιδαγωγοί τροφοδοτούν καθημερινά τα παιδιά με νέα ερεθίσματα από τα οποία προκύπτουν νέα θέματα προς εξερεύνηση. Με τον τρόπο αυτόν και την αβίαστη αυτή διαδικασία, η γνώση γίνεται παιχνίδι και η χαρά της ανακάλυψης καθημερινό βίωμα.

Στόχος του Χρώματα & Μουσική είναι η καλλιέργεια της κριτικής σκέψης και η αφύπνιση της δημιουργικότητας. Για τον λόγο αυτό, όλα τα θέματα που πραγματεύεται κατά τη διάρκεια της χρονιάς δουλεύονται μέσα από όλους τους τομείς δραστηριοτήτων.

Το διδακτικό πρόγραμμα του παιδικού σταθμού στηρίζεται στην Διαθεματική Προσέγγιση της Γνώσης. Πιο συγκεκριμένα οι διδακτικές πρακτικές του στηρίζονται στις έννοιες του παιδοκεντρισμού (η διαμόρφωση του προγράμματος με βάση τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των ίδιων των μελών της ομάδας) και του βιωματικού μοντέλου μάθησης έτσι ώστε το παιδί να είναι σε θέση να κατανοεί τα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω του και να προσπαθεί να λύνει όσα προβλήματα του παρουσιάζονται κατά τη διάρκεια παραμονής του στο σχολείο.

Exit mobile version