Αυξάνονται τα κρούσματα στα σχολεία – Τι ισχύει με το 50+1

Αυξάνονται καθημερινά τα κρούσματα στα σχολεία όλων των βαθμίδων καθώς και τα τμήματα τα οποία βρίσκονται σε αναστολή. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που διαθέτει το υπουργείο Παιδείας, σήμερα σε αναστολή λειτουργίας, βρίσκονται 46 τμήματα από τα 80.000 συνολικά σε όλη την Ελλάδα, και ένα Δημοτικό Σχολείο, σε ολική αναστολή.

Το 24% των κρουσμάτων αφορά παιδιά 4 έως 18 ετών

Στα 11.131 ανέρχονται τα παιδιά ηλικίας 4-18 ετών που νοσούν με κορωνοϊό την εβδομάδα 15 με 21 Νοεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο  ΕΟΔΥ. Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί στο 24% των συνολικών κρουσμάτων, αυξημένος κατά 4,4% συγκριτικά με την προηγούμενη εβδομάδα.

Το 50+1 ο λόγος που δεν έκλεισαν τμήματα

Σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν στα σχολεία η λειτουργία τμήματος της σχολικής μονάδας αναστέλλεται μόνο όταν ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων υπερβαίνει τον αριθμό που αντιστοιχεί στο πενήντα τοις εκατό (50%) συν ένα (1) του συνόλου των μαθητών που φοιτούν στο συγκεκριμένο τμήμα της σχολικής μονάδας.

Όπως επισημαίνουν στο Infokids.gr γονείς και εκπαιδευτικοί η εικόνα που δίνει το Υπουργείο Παιδείας για τα κρούσματα στα σχολεία είναι πλασματική λόγω της πρόβλεψης να μην κλείνουν και να εξακολουθεί να γίνεται δια ζώσης διδασκαλία, εάν το ποσοστό των θετικών διαγνώσεων δεν φθάνει το 50% +1 των μαθητών κάθε τμήματος και όχι γιατί δεν υπάρχουν πολλά κρούσματα.

Exit mobile version