Εργαστήρι Μαιρηβή

Το “Εργαστήρι Μαιρηβή” λειτουργεί από το 1999 ως αστική μη κερδοσκοπική εταιρία με σκοπό την έρευνα, την εξάπλωση και τη διεύρυνση της τέχνης του κουκλοθέατρου στην Ελλάδα, με τη σύγχρονη ευρεία έννοιά της.

Βασίζεται στην αγάπη και τη γνώση μιας δημιουργικής καλλιτεχνικής ομάδας, που αποτελείται από ανθρώπους που προέρχονται από τον επαγγελματικό χώρο του ελληνικού και ευρωπαϊκού κουκλοθέατρου και των συναφών παραστατικών τεχνών.

Συνεργάζεται με το Τμήμα Κουκλοθέατρου της Θεατρικής Ακαδημίας της Σόφιας και σε επίπεδο ανταλλαγής και διαλόγου με αντίστοιχες σχολές στην Ευρώπη.
Κάθε χρόνο ανεβάζει δικές του παραγωγές ανοιχτές στο ευρύ κοινό και φιλοξενεί παραστάσεις άλλων κουκλοθεατρικών θιάσων, καθιερώνοντας έτσι μια μόνιμη σκηνή κουκλοθέατρου στο κέντρο της Αθήνας.

Το “Εργαστήρι Μαιρηβή” στεγάζεται σε ένα διατηρητέο κτίριο στη περιοχή του Μεταξουργείου. Χώρος θεατρικών πειραματισμών, προβών, μαθημάτων, εργαστηρίων, εκπαιδευτικών προγραμματων, εκθέσεων, χώρος παρουσίασης παραστάσεων των μαθητών του Εργαστηρίου, καθώς και διεξαγωγής ποικίλων εκδηλώσεων γύρω από την τέχνη της κούκλας.
Οι παραστάσεις, τα εκπαιδευτικά προγράμματα και λοιπές εκδηλώσεις του Εργαστηρίου, απευθύνονται
σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, σε εφήβους αλλά και σε κοινό ενηλίκων.

 

Exit mobile version