Περίπατος

Μία ομάδα που προσπαθεί να συναντήσει τα παιδιά στα όρια της θεατρικής πράξης συνδυάζοντας την αφήγηση, το παραμύθι και το θεατρικό παιχνίδι.

 Το θεατρικό παιχνίδι δίνει στα παιδιά τη δυνατότητα να αναπτυχθούν κινητικά, να γνωρίσουν βιωματικά το χώρο στον οποίο βρίσκονται και να τον χρησιμοποιήσουν για να δημιουργήσουν διαφορετικά είδη περιβάλλοντος και διαφορετικές καταστάσεις. Μέσα από το θεατρικό παιχνίδι και την κατάλληλη καθοδήγηση από εμψυχωτές, μαθαίνουν να εμπιστεύονται την ομάδα και ανακαλύπτουν τις άπειρες δυνατότητες που έχει το σώμα τους. Αποκτούν επαφή με τα μουσικά όργανα, το ρυθμό και τη μελωδία.

Τα παιδιά, έχοντας αναπτύξει την εκφραστική τους ικανότητα μέσα από τη δραματοποίηση παραμυθιών, μύθων και διηγημάτων μπαίνουν σε διαφορετικούς ρόλους, εκφράζονται και δηλώνουν την άποψή τους πάνω σε κοινωνικά θέματα, έννοιες και αξίες που διέπουν τη ζωή μας, ενώ παράλληλα αποκτούν τη δυνατότητα να αναγνωρίζουν και να σέβονται τα δικά τους συναισθήματα, καθώς επίσης και τα συναισθήματα των ανθρώπων που τα περιβάλλουν.

 

Exit mobile version