10 πράγματα που απαγορεύεται να πείτε σε μια έγκυο

Οι έγκυες γυναίκες λαμβάνουν μεγάλη περιποίηση κατά τη διάρκεια των εννέα μηνών της εγκυμοσύνης, αλλά δυστυχώς καμιά φορά γίνονται και αποδέκτες κάποιων μη κολακευτικών σχόλιων.

Τα σχόλια αυτά δεν είναι γίνονται πάντα σκόπιμα. Καμιά φορά λέγονται απλά την λάθος στιγμή ή μπορεί μια έγκυος γυναίκα λόγω των αυξημένων ορμονών να τα πάρει στραβά. Σε κάθε περίπτωση εδώ είναι τα δέκα κορυφαία πράγματα που οι περισσότερες έγκυες γυναίκες δεν θέλουν να ακούσουν.

Αισθάνομαι κι εγώ έγκυος!

Θα το πείτε μόνο στην περίπτωση που είστε όντως έγκυος!

Είσαι τεράστια!

Ίσως όντως έχει παχύνει αλλά δεν χρειάζεται να το ακούσει. Εξάλλου σε κανέναν δεν αρέσει να ακούει σχόλια για το βάρος του. Το ίδιο ισχύει και για τις έγκυες.

Πραγματικά δεν πρέπει…

Να αθλείσαι, να σηκώνεις αντικείμενα, να στέκεσαι όρθια. Οι έγκυες γυναίκες δεν είναι άρρωστες, απλώς περιμένουν μωρό και όταν ακούνε συνέχεια «μη» και «πρέπει» αισθάνονται αποξενωμένες.

Δεν νομίζω ότι πρέπει

Να κάνει επισκληρίδιο. Να γεννήσεις με φυσιολογικό τοκετό.  Να κάνεις καισαρική. Να είναι η μητέρα σου στην αίθουσα τοκετού. Το σχέδιο γέννησης μιας μαμάς είναι προσωπικό και το αποφασίζει εκείνη και ο σύντροφός της. Αν θα χρειαστεί την γνώμη σας θα σας το πει.

Απόλαυσε τους τελευταίους μήνες ελευθερίας

Μια μέλλουσα μαμά ανυπομονεί να κρατήσει στην αγκαλιά της το μωράκι της. Το τελευταίο πράγμα που θέλει να ακούσει λοιπόν είναι πώς η προσωπική της ζωή σταματά εδώ και πώς ένα μωρό είναι σαν μια είδους τιμωρία. Αυτά τα περί περιορισμού κρατήστε τα για τον εαυτό σας. 

«Μήπως δεν θα έπρεπε να το φας αυτό;»

Οι έγκυες γυναίκες είναι αρκετά συνειδητοποιημένες ως προς το τι επιτρέπεται να φάνε και τι όχι καθώς και ως προς τι θέλουν να φάνε και τι όχι.  Αν έχει βάλει στο νου της να φάει κάτι αφήστε την να το απολαύσει, χωρίς τύψεις.

«Το μωρό θα είναι μεγάλο/μικροσκοπικό»

Τι έχουν στο μυαλό τους όλες οι έγκυες γυναίκες; Πώς θα είναι άραγε το μωρό. Γι’ αυτό και έχουν αγωνία για κάθε υπερηχογράφημα και κρέμονται από τα χείλη του γιατρού όταν εκτιμά το μέγεθος του μωρού αλλά ακόμη και τότε η αγωνία δεν σταμάτα. Γι΄’ αυτό μην επιδεινώνετε το άγχος.

«Τι θα γίνει εάν …»

Το μωρό γεννηθεί πρόωρα. Εάν χρειαστεί να μείνει στην θερμοκοιτίδα. Εάν βγάλει ίκτερο και άλλα πολλά πιο σοβαρά. Μια μέλλουσα μανούλα σπαταλά πολύ χρόνο για να σκεφτεί όλα αυτά τα «εάν». Μην ρίχνετε λοιπόν κι άλλο λάδι στη φωτιά.

«Φαίνεσαι κουρασμένη»

Είναι δύσκολο για μια γυναίκα να κουβαλάει μέσα της για εννέα μήνες ένα μωρό και ναι μπορεί να φαίνεται κουρασμένη. Αυτό ωστόσο είναι το τελευταίο πράγμα που θα έπρεπε να της πει κανείς. Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι οι ανασφάλειες μεγαλώνουν κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης οπότε φροντίστε να κάνετε κομπλιμέντα.

«Ακόμα;»

Αφού δεν έχετε ακούσει ακόμα τα ευχάριστα νέα, οι πιθανότητες να έχει γεννηθεί το μωρό και να σας το κρύβουν είναι …μηδαμινές. Όλοι ανυπομονούν να καλωσορίσουν το μωρό μα πιο πολύ απ’ όλους η μανούλα!

Exit mobile version