13 πράγματα για την εγκυμοσύνη και τον τοκετό που δεν αναφέρουν τα βιβλία

Με όλες τις πληροφορίες που διαβάζουμε σχετικά με την εγκυμοσύνη, τον τοκετό και τα μωρά, θα έλεγε κανείς ότι ξέρουμε τα πάντα πριν καν ξεκινήσει το ταξίδι ανατροφής των παιδιών μας.

Αλλά αλίμονο, αφού υπάρχουν κάποια πράγματα που εκπλήσσουν ακόμα και τους πολύτεκνους γονείς. Εδώ είναι μερικά παραδείγματα που εκμυστηρεύτηκαν οι ίδιοι οι γονείς στην αμερικάνικη ιστοσελίδα Babycenter.

«Όταν έκανα το τεστ εγκυμοσύνης μου, ναι μεν περίμενα το αποτέλεσμα να είναι θετικό, αυτό που δεν περίμενα όμως είναι να βρίσκομαι ήδη στην πέμπτη βδομάδα της εγκυμοσύνης μου και να μην έχω καταλάβει τίποτα!»

«Κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης, το σώμα παράγει υπερβολικό σάλιο. Δεν ξέρω αν είναι κοινωνικά αποδεκτό αλλά εγώ έφτυνα συνέχεια!»

«Δεν κρατάνε όλοι οι τοκετοί τόσες πολλές ώρες. Το πρώτο μου μωρό ήρθε στον κόσμο πάρα πολύ γρήγορα. Δεν είχε προλάβει καν να τελειώσει το επεισόδιο της αγαπημένης μου σειράς Sex and the City.»
    
«Μπορεί να χρειαστεί να σας κάνουν ράμματα κατά τη διάρκεια του τοκετού αλλά πιστέψτε με, δεν είναι τόσο τρομερό! Σας το υπόσχομαι!»

«Αυτά που λένε για το βάρος μετά τη γέννα δεν ισχύει για όλους. Εγώ γέννησα και όταν επέστρεψα σπίτι μου από το μαιευτήριο και ζυγίστηκα ήμουν στα ίδια ακριβώς κιλά! Ούτε γραμμάριο παρακάτω! Ουπς…»

«Οι συσπάσεις δεν σταματούν αμέσως μετά τον τοκετό. Βίωνα τον πόνο ώρες μετά την γέννηση του μωρού μου και ήταν η τρίτη φορά που έγινα μητέρα.»
    
«Τα νύχια των μωρών είναι σας τις λεπίδες στα ξυραφάκια!»

«Τα νεογέννητα κοιμούνται όλη την ώρα! Σοβαρά τώρα, μιλάμε για 20 ώρες το 24ωρό!»

«Φέρτε το δικό σας μαξιλάρι στο μαιευτήριο! Αυτό που θα σας δώσουν θα είναι τεράστιο και…άβολο.»

«Ντρέπομαι που θα το πω, αλλά τα αέρια που βγάζουν τα μωρά είναι σαν πύραυλος.»

«Αν έχετε αγοράκι, θα παρατηρήσετε κάποιες στιγμές πως έχει στύση. Μην φρικάρετε! Είναι φυσιολογικό!»

«Δεν χρειάζεται να αγοράσετε 6000 φορμάκια για το μωρό σας. Δεν θα τα φορέσει ποτέ!»

«Μπορεί να έχετε αιμορραγία ακόμα και μέρες μετά τον τοκετό. Εμένα με σόκαρε πάρα πολύ.»

Exit mobile version