16 πράγματα που θα ήθελε μια έγκυος να ξέρει ο σύντροφός της

Αγαπητοί άντρες τώρα που η σύντροφός σας περιμένει το παιδάκι σας, θα ήθελε να γνωρίζετε κάποια πράγματα για τους επόμενους 9 μήνες που θα διανύσετε μαζί.

Δείτε τα 16 πράγματα που θα ήθελαν οι έγκυες γυναίκες να γνωρίζουν οι σύντροφοί τους.

Φοβόμαστε

Σίγουρα, είμαστε ενθουσιασμένες που θα γίνουμε μητέρες αλλά φοβόμαστε επίσης. Δεν έχουμε ιδέα πώς θα είναι η ζωή όταν έρθει το μωρό και αυτό είναι τρομακτικό. Ανησυχούμε για την εγκυμοσύνη, τη γέννηση, το μωρό, τη σχέση μας μαζί σας… ανησυχούμε σχεδόν για τα πάντα.

Είναι ορμονικό (το παραδεχόμαστε)

Οι ορμόνες που απαιτούνται για να αναπτυχθεί το μωρό μπορεί να επηρεάζουν τη διάθεσή μας. Αυτό σημαίνει ότι ίσως είμαστε μες στην τρελή χαρά τη μια στιγμή και την άλλη κλαίμε με λυγμούς ενώ μπορεί και το παραμικρό πείραγμα να μας προκαλέσει νευρικό κλονισμό! Αλλά σας παρακαλούμε μην κατηγορείτε εμάς αλλά τις ορμόνες μας και δέιξτε λίγη επιείκεια και κατανόηση. Πραγματικά φταίνε οι ορμόνες!

Αλλά μην τολμήσετε να αναφέρετε τις ορμόνες!

Κοιτάξτε, ήταν πραγματικά γενναιόδωρο να παραδεχτούμε ότι έχουμε τα… ορμονικά μας αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείτε να το αναφέρετε. Αν πλαντάξουμε στο κλάμα επειδή πήρατε το λάθος DVD, μην αναφέρετε τις ορμόνες. Μπορείτε να ζητήσετε συγγνώμη και να συμπεριφερθείτε σαν να είναι εντελώς φυσιολογική η αντίδρασή μας, αλλά ποτέ μα ποτέ μην πείτε τη λέξη από «ο».

Η εγκυμοσύνη είναι πραγματικά δύσκολη

Μπορεί να ακούγεται σαν να μας αρέσει να γκρινιάζουμε αλλά η εγκυμοσύνη είναι πραγματικά δύσκολη. Δεν περιμέναμε ότι θα είναι αρκετά τόσο κουραστική, αηδιαστική, πιεστική και επίπονη. Αισθανόμαστε πολύ άσχημα και έτσι σας παρακαλούμε να μας φροντίζετε. Ακόμα κι αν έχετε βαρεθεί να ακούτε την γκρίνια μας.

Αισθανόμαστε το ίδιο με εσάς

Όποιες κι αν είναι οι ανησυχίες και οι φόβοι που σας κρατούν ξύπνιους τα βράδια, να είστε βέβαιοι ότι βιώνουμε τα ίδια. Επομένως, μην αισθάνεστε μόνοι. Θα ήταν πολύ καλά αν μπορούσατε να μας μιλήσετε για το πώς αισθάνεστε, κάτι τέτοιο θα μας έκανε να αισθανόμαστε ότι δεν είμαστε μόνες.

Ανησυχούμε ότι δεν μας βρίσκετε σέξι πλέον

Είτε μας αρέσει το μεγαλύτερο στήθος μας είτε μισούμε τις ραγάδες μας, ανησυχούμε για το πώς μας βλέπετε. Θα μας έδινε πραγματικά λίγο κουράγιο αν μας δείχνατε ότι μας θέλετε και μας βρίσκετε ελκυστικές. Συχνά.

Ένα μασαζάκι είναι ό,τι πρέπει

Η εγκυμοσύνη μπορεί να κουράσει πολύ τους γλουτούς, τα πόδια, τη μέση μας και πραγματικά θα βοηθούσε ένα μασαζάκι. Αφενός θα ανακουφιστούμε αφετέρου θα αισθανθούμε ότι μας προσέχετε.

Ανησυχούμε για το αν θα γίνουμε καλές μαμάδες

Δυστυχώς το μωρό δεν έρχεται με οδηγίες χρήσης. Και τους 9 μήνες μέχρι να αντικρύσουμε το μωράκι μας, ανησυχούμε διαρκώς για το τι μητέρες θα γίνουμε. Ηρεμήστε μας, λέγοντάς μας ότι θα βρούμε μαζί τον τρόπο και θα γίνουμε οι καλύτεροι γονείς. Μαζί!

Ανησυχούμε για τη γέννα

Είμαστε ενθουσιασμένες που θα γνωρίσουμε το μωρό μας αλλά είμαστε τρομοκρατημένες για τη διαδρομή μέχρι αυτό το σημείο και κυρίως για τη γέννα. Οι περισσότεροι μας λένε ότι θα μάθουμε εκείνη τη στιγμή πώς είναι ή ότι είναι δύσκολο να μας εξηγήσουν, κάτι που δεν ακούγεται και πολύ καθησυχαστικό. Σταθείτε δίπλα μας στις δύσκολες στιγμές γιατί έρχονται πραγματικά δύσκολες στιγμές.

Θα πρέπει να σας προειδοποιήσουμε για το σεξ

Το σεξ κατά την εγκυμοσύνη μπορεί να είναι διασκεδαστικό στις ταινίες αλλά στην πραγματικότητα δεν θα είναι και τόσο αστείο. Ωστόσο σε κάποιες περιόδους μπορεί να έχουμε πολύ έντονη σεξουαλική επιθυμία. Προετοιμαστείτε. Δεν θα είναι καλό σεξ, ούτε ρομαντικό σεξ. Θα είναι πιθανότατα αγχωμένο και άβολο. 

Σας έχουμε μελετήσει από την κορυφή μέχρι τα νύχια

Ίσως ακουστεί λίγο παράξενο αλλά από τότε που μάθαμε ότι θα φέρουμε στον κόσμο το παιδί σας, έχουμε μελετήσει εξονυχιστικά όλα σας τα χαρακτηριστικά. Και τα δικά μας, όμως! Δεν είμαστε άδικες. Έχουμε ήδη αποφασίσει ποιου τα χαρακτηριστικά θέλουμε να έχει το μωρό και πιστεύουμε ότι κι εσείς έχετε κάνει το ίδιο.

Ανησυχούμε ότι ο θηλασμός θα είναι δύσκολος

Τους πρώτους μήνες πραγματικά θα χρειαστούμε τη βοήθειά σας. Θα θέλουμε υποστήριξη όταν θα πρέπει να ξυπνήσουμε στις 3 το πρωί για να ταΐσουμε το μωρό ή όταν θηλάσουμε δημόσια για πρώτη φορά. Συνήθως οι γυναίκες θέλουν να θηλάσουν για όσο χρονικό διάστημα μπορούν. Για να το κάνουμε αυτό, λίγη ενθάρρυνση είναι πάντα ευπρόσδεκτη.

Φοβόμαστε ότι θα αισθάνεστε παραμελημένος όταν έρθει το μωρό

Ακόμα κι αν σας αγαπάμε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στον κόσμο, όταν γεννηθεί το μωρό μας, θα μπείτε στη δεύτερη θέση της προσοχής μας για λίγο καιρό. Το μωρό μας θα μας χρειαστεί για 24 ώρες την ημέρα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι σας αγαπάμε λιγότερο. Πείτε μας πώς αισθάνεστε και συζητήστε μαζί μας τυχόν παράπονα είτε είναι σημαντικά είτε όχι.

Σας χρειαζόμαστε στην ομάδα μας

Θυμάστε που παραδεχθήκαμε ότι μπορεί να επηρεαζόμαστε λίγο από τις ορμόνες μας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης; Ε, αυτό θα συνεχιστεί και για ένα μικρό διάστημα μετά τη γέννηση. Ίσως παρατηρήσετε ότι κρατάμε μία αμυντική στάση σχεδόν πάντα. Θα αισθανόμαστε ευάλωτες και ως νέες μητέρες ενδεχομένως να βλέπουμε «απειλές» εκεί που δεν υπάρχουν. Σας θέλουμε με το μέρος μας σε αυτόν τον φανταστικό «πόλεμο».

Σας εκτιμάμε

Ξέρουμε ότι έχετε δουλέψει σκληρά από τότε που σας ανακοινώσαμε την εγκυμοσύνη. Βοηθάτε περισσότερο στο σπίτι, διαβάζετε βιβλία για το θηλασμό, δουλεύετε υπερωρίες για να τελειώσει το σπίτι και επίσης μας… αντέχετε! Θέλουμε να ξέρετε ότι το εκτιμάμε πολύ. Πιστεύουμε ότι είστε καταπληκτικοί και αισθανόμαστε πολύ τυχερές που σας έχουμε δίπλα μας. Σας αγαπάμε.

Ανυπομονούμε να σας δούμε πατέρες

Δεν μπορούμε να περιμένουμε μέχρι να σας δούμε να παίρνετε το νεογέννητο μωρό σας στην αγκαλιά σας. Ανυπομονούμε να δούμε το πρόσωπό σας την πρώτη φορά που κρατάτε το μωρό σας ή την πρώτη φορά που σας χαμογελάει. Να του φιλάτε το μέτωπο πριν φύγετε για τη δουλειά και να του μαθαίνετε να κάνει ποδήλατο. Ξέρουμε ότι θα γίνετε καταπληκτικός μπαμπάς και πιστεύουμε ότι το μωρό μας είναι το πιο τυχερό του κόσμου!

Exit mobile version