4 τρόποι να νικήσετε το αίσθημα κόπωσης κατά την εγκυμοσύνη

Αν είστε έγκυος είναι πιθανόν να νιώθετε ένα μόνιμο αίσθημα κόπωσης και υπνηλίας.

 

Δείτε 4 τρόπους να παραμένετε ξεκούραστες και να είστε σε εγρήγορση.

Βελτιώστε την ποιότητα του ύπνου σας

Εάν στριφογυρνάτε όλο το βράδυ στο κρεβάτι σας προφανώς δεν βολεύεστε και δεν ξεκουράζεστε όσο πρέπει. Βελτιώστε την ποιότητα του ύπνου σας χρησιμοποιώντας τα ειδικά μαξιλάρια εγκυμοσύνης. Ήδη από τον 5ο μήνα της εγκυμοσύνης θα σας είναι απαραίτητο καθώς συνήθως τότε ξεκινάνε τα προβλήματα ύπνου για τις εγκύους επειδή φοβούνται πως πιέζουν το μωρό όταν κοιμούνται.

Κλειδώστε το σπίτι και βγείτε έξω για περπάτημα

Κάντε την άσκηση μέρος της καθημερινότητάς σας. Αν εντάξετε στον τρόπο ζωής σας το περπάτημα, το οποίο συνίσταται στις εγκύους μιας και είναι «light» άσκηση θα εκπλαγείτε από τα αποτελέσματα. Μπορεί να νιώθετε ότι δεν έχετε καθόλου ενέργεια αλλά αυτό γρήγορα θα το ξεπεράσετε και θα σας ταλαιπωρήσει μόνο στην αρχή της προσπάθειας. Το περπάτημα θα ενισχύσει την κυκλοφορία του αίματος και τις αντοχές σας, θα αυξήσει τα επίπεδα ενέργειας στον οργανισμό σας και θα βελτιώσει τη διάθεσή σας.

Χαλαρώστε με μουσική

Ξαπλώστε αναπαυτικά στον καναπέ σας και ακούστε τη μουσική που σας αρέσει, είτε σε χαλαρούς είτε σε έντονους ρυθμούς. Θα αποβάλλετε και τον εκνευρισμό της ημέρας.

Καταναλώστε αρκετό νερό

Μπορεί να σας φανεί περίεργο αλλά το νερό αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας του οργανισμού. Αυτό επειδή η κόπωση συχνά είναι σύμπτωμα αφυδάτωσης, οπότε είναι σημαντικό να παραμένετε ενυδατωμένες. Η ιδανική ποσότητα είναι να πίνετε τουλάχιστον έξι με οκτώ ποτήρια την ημέρα, (περισσότερο αν κάνει ζέστη ή αν αθλείστε). 

Exit mobile version