5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για το αγέννητο μωρό σας

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης θα δεχθείτε πολλές πληροφορίες σχετικά με το έμβρυο που κυοφορείτε, ιδιαίτερα από το γυναικολόγο σας.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που είτε γνωρίζετε ήδη, είτε θα κάνετε μια μικρή έρευνα για να τα μάθετε, μερικά εκ των οποίων είναι ιδιαίτερα χρήσιμα και ενδιαφέροντα. Διαβάστε πέντε πράγματα που πρέπει να ξέρετε για το αγέννητο μωρό σας και πιθανόν δεν σας έχει πει κανείς…

1. Όταν θα είστε στην 23η εβδομάδα της εγκυμοσύνης σας το μωρό σας πιθανόν να τρομάζει αν ακούει δυνατό ή αιφνίδιο ήχο. Έχει αναπτύξει την ακοή και αντιδρά στα εξωτερικά ερεθίσματα.

2. Μπορεί εσείς να μην είστε σε θέση να το καταλάβετε, αλλά το μωρό σας ανταποκρίνετε στην αφή από πολύ άρχή. Αν σπρώξετε με τα χέρια προς τα κάτω στην κοιλιά σας, ακόμη και στην 10η εβδομάδα της κύησης, εκείνο θα το αντιληφθεί.

3. Το έμβρυο που κυοφορείται θα γεννηθεί με 300 ξεχωριστά οστά, ορισμένα από τα οποία θα συνενωθούν.

4. Κατά τη διάρκεια της 27 εβδομάδας της εγκυμοσύνης το μωρό σας θα αρχίσει να εξασκεί την αναπνοή του, ακόμη και αν οι πνεύμονές του δεν λαμβάνουν ακόμα οξυγόνο.

5. Ένα μωρό αναγνωρίζει από νωρίς την φωνή της μητέρας του, έτσι ώστε μπορεί να την καταλάβει μόλις γεννηθεί του κατά τη διάρκεια του τοκετού.

Exit mobile version