7 άτομα που θα μαντέψουν την εγκυμοσύνη σας, πριν τους το πείτε

Δεν έχει σημασία πόσο προσεκτική θα είστε για να κρύψετε την εγκυμοσύνη σας τον πρώτο καιρό γιατί όσο και να προσπαθείτε υπάρχουν κάποια άτομα που σας ξέρουν τόσο καλά, που δεν χρειάζεται να τους πείτε επισήμως τα ευχάριστα, αλλά θα το μαντέψουν μόνοι τους.

Και σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα σας ξέρουν καλύτερα απ’ ότι εσείς η ίδια τον εαυτό σας!

Ο σύντροφός σας

Ακόμη κι αν περιμένετε να σας επιβεβαιώσει ο γυναικολόγος την εγκυμοσύνη, ο σύντροφός σας μπορεί να παρατηρήσει ορισμένες αλλαγές στην συμπεριφορά σας. Οι ορμόνες της εγκυμοσύνης αυξάνουν τη λίμπιντο και το στήθος σας. Πιστέψτε μας, δεν θα περάσει απαρατήρητο.

Η μαμά σας

Ποια μάνα δεν ξέρει το παιδί της; Εκτός αυτού, ούσα γυναίκα ξέρει από «πρώτο χέρι» τα συμπτώματα της εγκυμοσύνης.

Το αφεντικό σας

Οι πρωινές αδιαθεσίες το πρώτο τρίμηνο, έχουν ως αποτέλεσμα λιγότερη ενέργεια. Το ίδιο ισχύει και με την κόπωση της εγκυμοσύνης. Αν μάλιστα είστε φρεσκοπαντρεμένη όλα αυτά συνωμοτούν στην αποκάλυψη του «μυστικού» σας.

Οι καλύτερες σας φίλες

Ακόμα κι αν δεν έχετε πει κουβέντα, το γεγονός ότι επιλέγετε να μην πιείτε αλκοόλ σε όλες τις βραδινές σας εξόδους, να ξέρετε ότι τις βάζει σε υποψία.

Η συνάδερφος που κάθεται κοντά στο μπάνιο

Κατά τις πρώτες μέρες της εγκυμοσύνης, η μήτρα μεγαλώνει και πιέζει την ουροδόχο κύστη, προκαλώντας πιο συχνά την ανάγκη για ούρηση. Αυτή η αίσθηση συχνά εξαλείφεται στο δεύτερο τρίμηνο όχι όμως για πολύ καθώς επανεμφανίζεται λόγω της αύξησης της μήτρας και της πίεσης από το κεφάλι του εμβρύου στην ουροδόχο κύστη. Δεν υπάρχει τρόπος να αποφευχθεί αυτό, αντιμετωπίζεται απλώς με συχνές επισκέψεις στην τουαλέτα. Κάτι λοιπόν θα αρχίσει να υποψιάζεται η συνάδερφος που κάθεται δίπλα στο μπάνιο.

Κάθε γυναίκα που έχει γίνει μητέρα

Μπορεί να νομίζετε ότι είστε πειστική με τις δικαιολογίες και τις εξηγήσεις που δίνετε, αλλά μην το παίρνετε ακόμη πάνω σας. Δεδομένου ότι το έχει ζήσει, κάθε μαμά, καταλαβαίνει ότι δικαιολογίες τύπου «Ζαλίζομαι, μου λείπουν βιταμίνες» και «Κάτι έφαγα και με πείραξε» μπορεί να μαρτυρούν εγκυμοσύνη. Καλή προσπάθεια, πάντως.

Το κατοικίδιο σκυλάκι

Μπορεί να μην είναι άνθρωπος και μπορεί να μην είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο αλλά υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι τα σκυλιά μπορούν να διαισθανθούν την εγκυμοσύνη. Είναι γνωστό άλλωστε ότι μυρίζουν τις αλλαγές στο ανθρώπινο σώμα. Κατά τη διάρκεια λοιπόν της εγκυμοσύνης, όλες οι ορμόνες που πλημμυρίζουν το σώμα σας, είναι πιθανό να μεταβάλλουν το άρωμά σας με κάποιο τρόπο. Ο σκύλος το καταλαβαίνει αυτό ή μπορεί ενστικτωδώς να αισθανθεί ότι ο σύντροφός σας σας προσεγγίζει διαφορετικά ή ότι η δική σας συμπεριφορά είναι διαφορετική.

Exit mobile version