7 πράγματα που πρέπει να ξέρουν όλες οι γυναίκες πριν γίνουν μανούλες

Οι περισσότερες γυναίκες όταν γίνονται για πρώτη φορά μαμάδες πελαγώνουν. Αυτό γιατί ποτέ πριν στο παρελθόν δεν υπήρξαν αποκλειστικά υπεύθυνες για τη ζωή ενός άλλου ατόμου.

Από τη μια στιγμή στην άλλη βρίσκονται σε ένα σπίτι με ένα μικρό μωρό πλήρως εξαρτημένο από εκείνες.

Σήμερα λοιπόν θα αναλύσουμε μια σειρά από πράγματα που καλό είναι να γνωρίζετε πριν αποκτήσετε το πρώτο σας μωρό. Ίσως βοηθήσουν κάποιες μανούλες εκεί έξω!

Τα μωρά δεν ακολουθούν κανόνες

Δεν υπάρχουν κατευθυντήριες γραμμές τις οποίες ακολουθούν, ούτε έχουν διαβάσει τα βιβλία που εσείς διαβάσατε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης – αν και πολύ θα το θέλατε. Θα κάνουν ό,τι θέλουν ανεξάρτητα από το πρόγραμμά και τα σχέδια σας. Θα προσαρμοστείτε όμως στο πρόγραμμά τους και θα αποκτήσετε μια νέα ρουτίνα πολύ γρήγορα.

Τα νεογέννητα καμιά φορά κλαίνε στον ύπνο τους

Συμβαίνει κι αυτό. Μπορεί να κάνουν πολύ φασαρία ακόμη και στον ύπνο τους. Όταν ακούσετε τη κραυγή περιμένετε λίγα δευτερόλεπτα ώστε να καταλάβετε αν πρέπει όντως να σηκωθείτε και να τρέξετε στο προσκεφάλι τους ή όχι. Μην εκπλαγείτε αν απλά συνεχίσουν τον ύπνο τους.

Αποδεχθείτε βοήθεια

Αν κάποιος προσφερθεί να σας καθαρίσει το σπίτι ή να σας φέρει φαγητό ή να σας κρατήσει το μωρό ώστε να κοιμηθείτε λίγο, πείτε ναι! Μη νιώθετε ότι τον/την βγάζετε εκτός προγράμματος. Όλα τα αγαπημένα πρόσωπα θέλουν να βοηθήσουν και είναι όλοι πολύ χαρούμενοι με την άφιξη του μωρού σας.

Ακολουθήστε το ένστικτο σας

Πάντα θα υπάρχουν διαφορετικές απόψεις για τα πάντα. Δεν μπορείτε πάντα να ξέρετε τι θα προκύπτει κάθε φορά. Μπορείτε όμως να ζητήσετε τη γνώμη της μαμάς σας, της αδερφής σας, της πεθεράς σας, της θείας σας. Να είστε σίγουρες ότι όλες θα έχουν κάτι διαφορετικό να σας πουν. Όποια απόφαση κι αν πάρετε για το μωρό σας, πάντα θα υπάρχει κάποιος που θα τη κρίνει λάθος. Δεν χρειάζεται να δίνετε κάθε τρεις και λίγο εξηγήσεις ούτε να αισθάνεστε πώς κάθεστε στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Ακολουθήστε το ένστικτό σας. Είστε μαμά και σίγουρα θέλετε το καλύτερο για το μωρό σας.

Εσείς και ο σύζυγός σας είστε μια ομάδα

Είστε γονείς και ισότιμα μέλη της οικογένειάς σας. Στηρίξτε και βοηθήστε ο ένας τον άλλον ώστε να προσαρμοστείτε γρήγορα στα νέα δεδομένα της ζωής σας και να αρχίσετε να απολαμβάνετε την καθημερινότητά σας.

Αγαπήστε τον εαυτό σας

Η επιλόχεια κατάθλιψη είναι μια ασθένεια που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής. Εάν αισθάνεστε έστω και λίγο λυπημένοι, μιλήστε με το γιατρό σας. Δεν είστε μόνες και προκειμένου να δώσετε την καλύτερη φροντίδα στο μωρό σας είναι σημαντικό να προσέχετε και τον εαυτό σας. Στο ίδιο πνεύμα, δεν χρειάζεται να νιώθετε ενοχές όταν αφιερώνετε χρόνο στον εαυτό σας. Φροντίστε να βγαίνετε με τον σύντροφό σας, να περιποιείστε να νύχια σας, να προσέχετε το μακιγιάζ σας. Καλύτερη μαμά είναι η χαρούμενη μαμά.

Απολαύστε τις ιδιαίτερες στιγμές

Αυτές οι στιγμές περνάνε γρήγορα και θα διαπιστώσετε πώς θα έρθουν μέρες που θα σας λείπει αυτή η περίοδος. Απολαύστε την όσο περισσότερο μπορείτε! Κάντε πολλές αγκαλιές στο νεογέννητο μωράκι σας. Μυρίστε την υπέροχη μυρωδιά τους, αξίζει κάθε δευτερόλεπτο.

Exit mobile version