7 «πρωτιές» της εγκυμοσύνης που συγκινούν όλες τις γυναίκες

Η περίοδος της εγκυμοσύνης είναι μια πολύ δυνατή περίοδος με έντονες συναισθηματικές στιγμές για όλες τις γυναίκες, ανεξάρτητα από το αν περιμένουν το πρώτο ή το τέταρτο παιδάκι τους.

Ένας λόγος βέβαια είναι οι αυξημένες ορμόνες που μεταμορφώνουν τις γυναίκες σε ψυχικά και σωματικά.

Η συγκίνηση και το κλάμα όμως κατά της διάρκεια αυτής της εκπληκτικής περιόδου είναι κι επειδή η εγκυμοσύνη είναι γεμάτη με ευχάριστες στιγμές όπου οι λέξεις χάνουν το νόημά τους και τα λόγια είναι περιττά. Ο μοναδικός τρόπος για να εκφράσει τα πραγματικά συναισθήματά της μια γυναίκα είναι το κλάμα. Το κλάμα της χαράς, της συγκίνησης, της ευτυχίας.

Πάμε να κάνουμε μια αναδρομή στις πρωτιές της εγκυμοσύνης!

Όταν το τεστ εγκυμοσύνης βγαίνει θετικό 

Είναι απίστευτο αν το σκεφτεί κανείς πώς ένα κομμάτι πλαστικού και λίγα …ούρα μπορούν να σε κάνουν να κλάψεις και να ουρλιάξεις, αλλά να που γίνεται! Τα συναισθήματα που έρχονται στην επιφάνεια όταν βλέπεις το τεστ να βγαίνει θετικό, σε συγκλονίζουν! Ευτυχία, φόβος, χαρά, ενθουσιασμός, νευρικότητα!

Είτε την έχετε προγραμματίσει την εγκυμοσύνη σας, είτε όχι, η στιγμή που θα δείτε διπλή τη γραμμή είναι εκπληκτική και είναι κάτι που θα θυμάστε για το υπόλοιπο της ζωής σας. Είναι η πρώτη από τις πολλές όμορφες στιγμές που θα ακολουθήσουν και θα μοιραστείτε με τον σύντροφό σας στο όμορφο αυτό ταξίδι της εγκυμοσύνης.

Το πρώτο υπερυχογράφημα

Ο ήχος αυτό δεν υπάρχει Π Ο Υ Θ Ε Ν Α. Πρόκειται για τον χτύπο της καρδούλας του μωρού σας! Συναισθήματα χαράς, υπερηφάνειας αλλά και ανακούφισης ότι όλα πάνε μια χαρά, σας κατακλύζουν όταν ακούτε για πρώτη φορά την καρδούλα του μωρού σας και το βλέπετε σε μια οθόνη.

Εκείνη τη στιγμή, όλες οι δυσκολίες του πρώτου τριμήνου μονομιάς ξεχνιούνται! Οι πρωινή αδιαθεσία, η κόπωση, οι πόνοι στο στήθος, τα πάντα γίνονται παρελθόν!

Η πρώτη φορά που ανακοινώνετε στους γονείς σας ότι θα γίνουν παππούς και γιαγιά!

Ανυπομονείτε να το φωνάξετε σε όλα τα μέλη της οικογένειάς σας, αλλά η στιγμή που το ανακοινώνετε στους γονείς σας είναι πολύ ιδιαίτερη. Και να σου πάλι τα κλάματα, οι αγκαλιές και τα φιλιά! Υπάρχει μεγαλύτερη χαρά για έναν γονιό από το μαθαίνει ότι το δικό του μωρό περιμένει μωρό!

Η πρώτη φορά που αγοράζετε βρεφικά ρουχαλάκια και παπουτσάκια

Είναι τόσο μικροσκοπικά που αναρωτιέστε πώς θα χωρέσει το μωρό σας εκεί μέσα αλλά είναι κάτι που θα κρατήσετε για αναμνηστικό, ακόμα κι όταν εκείνο γίνει 18 ετών.

Ναι μπορεί να είναι πολύ ακριβά και καθόλου πρακτικά δεδομένου ότι θα φορεθούν ελάχιστες φορές, αλλά κάθε φορά που θα ανοίγετε την ντουλάπα και θα βλέπετε διπλωμένα αυτά τα μικροσκοπικά και γλυκά ρουχαλάκια, ένα χαμόγελο θα σκάει στο πρόσωπό σας.

Την πρώτη φορά που περνώντας από μια βιτρίνα καταστήματος και αντικρίζοντας το είδωλό σας, θα διαπιστώσετε ότι η κοιλίτσα σας πραγματικά φούσκωσε

Ναι το σώμα σας αλλάζει, ναι το αγαπημένο σας παντελόνι δεν θα μπορείτε πλέον να το φοράτε, αλλά αυτά τα δάκρυα που κυλούν στα μάγουλά σας, είναι ευτυχίας. Μια ζωούλα βρίσκεται μέσα σας και μεγαλώνει μέρα με τη μέρα!

Την πρώτη φορά που θα νιώσετε το μωρό σας να κλωτσά

Μέχρι να νιώσετε εκείνα τα μικρά φτερουγίσματα στην κοιλιά σας, το πιθανότερο είναι να μην συνειδητοποιήσετε ότι είστε έγκυος. Αλλά μόλις αρχίσουν τα φτερουγίσματα, οι πρώτες κινήσεις, οι κλωτσιές και στη συνέχεια οι γροθιές που σας υπενθυμίζουν ότι κάποιος μεγαλώνει εκεί μέσα και περιμένει υπομονετικά να σας γνωρίσει, συγκίνηση θα σας πλημμυρίσει.

Το πρώτο σημάδι ότι ξεκινά ο τοκετός

Μπορεί να κλάψετε λόγω του πόνου ή του φόβου ή επειδή η εγκυμοσύνη φτάνει στο τέλος της! Όμως ακόμα κι αν έρχεται το τέλος της εγκυμοσύνης, πρόκειται για την αρχή της μητρότητας!

Η πρώτη φορά που θα ακούσετε το κλάμα του μωρού σας, η πρώτη φορά που θα το δείτε και η πρώτη φορά που θα το πάρετε στην αγκαλιά σας είναι μνήμες που θα μείνουν για πάντα αποτυπωμένες στο μυαλό σας.

Υπάρχουν αμέτρητες πρωτιές μαμάδες και μπαμπάδες – τα πρώτα χαμόγελα, τα πρώτα γέλια, οι πρώτες λεξούλες, τα πρώτα βήματα, η πρώτη μέρα στο σχολείο. Η εγκυμοσύνη είναι μόνο η αρχή!

Exit mobile version