7 τρόποι να «κακομάθετε» τον εαυτό σας την περίοδο της εγκυμοσύνης

Οι μέλλουσες μανούλες λάμπουν από ευτυχία την περίοδο της εγκυμοσύνης! Όμως αυτό που βλέπουν οι άλλοι δεν είναι πάντα και αυτό που νιώθετε εσείς.

Οι  πρωινές ναυτίες του πρώτου τριμήνου και οι επίμονες καούρες του δεύτερου δεν σας αφήνουν σε ησυχία! Αρχίστε λοιπόν να φέρεστε λίγο πιο γλυκά στον εαυτό σας και στο σώμα σας γιατί φέρνετε στο κόσμο μία νέα ζωή και μπορείτε να…σας «κακομάθετε» λιγάκι!

Δείξτε στα πόδια σας λίγη αγάπη 

Τα πόδια σας ταλαιπωρούνται πολύ αυτή την περίοδο. Από τη μια υποστηρίζουν το βάρος σας, το οποίο έχει αυξηθεί αρκετά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ενώ από την άλλη έχουν πρηστεί από την κατακράτηση υγρών. Ένα ζεστό ποδόλουτρο θα σας ανακουφίσει και θα σας κάνει να αισθανθείτε αμέσως καλύτερα! Είτε στη μπανιέρα σας είτε σε μια λεκάνη το νερό πρέπει να είναι λίγο κάτω από τους 38°C. Δοκιμάστε επίσης να τοποθετήσετε λείες πέτρες ή βότσαλα στο πάτο και να τρίψετε τα πόδια σας πάνω σ’ αυτές. Με αυτό τον τρόπο θα κάνετε φυσική απολέπιση στις σκασμένες φτέρνες και στα πέλματά σας. Προσθέστε ένα αρωματικό σαπούνι που προτιμάτε και απολαύστε τη στιγμή!

Στην υγειά σας!

Όποιο ρόφημα και αν προτιμάτε αυτήν την περίοδο, είτε είναι χυμός από ροδάκινο είτε ένα κρύο τσάι, πιείτε το σε ένα κομψό ποτήρι! Διαλέξτε ένα ποτήρι σαμπάνιας, κρασιού ή μαρτίνι, γεμίστε το με πάγο και το αγαπημένο σας ρόφημα. Μπορείτε να προσθέσετε μια φέτα λάιμ ή όποιο άλλο φρούτο εσείς επιθυμείτε και προσφέρετε στον εαυτό σας ένα μη αλκοολούχο κοκτέιλ! Θα αισθανθείτε αμέσως καλύτερα!

Αμαρτήστε!

Αυτές οι λιγούρες τις εγκυμοσύνης σας έχουν τρελάνει και πολλές φορές οι διατροφικοί συνδυασμοί που επιθυμείτε να κάνετε είναι όχι μόνο πλούσιοι θερμιδικά αλλά και λίγο ιδιαίτεροι! Μπορεί δηλαδή να σας έρθει πολύ φυσικά η επιθυμία να φάτε μία πίτσα με αντζούγια ή μπισκότα με πατατάκια. Εμείς λοιπόν σας λέμε, αμαρτήστε! Εάν ακολουθείτε μια υγιεινή κατά τα άλλα διατροφή, μία ατασθαλία μια στο τόσο δεν θα βλάψει κανέναν! Φροντίστε όμως να το κάνετε χωρίς τύψεις αλλιώς μην το δοκιμάσετε καθόλου!

Ώρα για beauté

Το σώμα σας έχει βγει εκτός ελέγχου! Φουσκώνει όλο και περισσότερο και εσείς βλέπετε μέρα με τη μέρα τα δάχτυλα των ποδιών σας να εξαφανίζονται. Τι κάνετε λοιπόν; Μα φυσικά αρχίζετε να σας περιποιείστε περισσότερο! Πολλές φορές οι γυναίκες έχουν ανασφάλεια με την εμφάνισή τους και είναι φυσικό αφού πλέον έχουν μπροστά τους μια μεγάλη κοιλιά να τις συντροφεύει! Προσφέρετε λοιπόν μια κούρα ομορφιάς στον εαυτό σας. Κάντε ένα πεντικιούρ σε εκείνα τα ταλαιπωρημένα πόδια σας ή ένα μασάζ στους κουρασμένους ώμους σας. Οτιδήποτε σας κάνει να νιώθετε όμορφη δοκιμάστε το! Μια αποτρίχωση, επίσης, ειδικά λίγες εβδομάδες πριν τον τοκετό θα σας κάνει να έχετε ένα πράγμα λιγότερο στο μυαλό σας την ώρα που θα περιμένετε να συναντήσετε το μωρό σας!

Φορέστε κάτι κομψό

Οι φόρμες του συντρόφου σας και τα μπλουζάκια του σε XXL μέγεθος μπορεί να είναι πολύ άνετα και βολικά όμως δεν σας αφήνουν να βγάλετε τη θεά που κρύβετε μέσα σας! Δεν χρειάζεται να ξοδευτείτε, επενδύστε απλά σε ένα κολάν ή τζιν εγκυμοσύνης και σε μερικές πολύ μαλακές βαμβακερές ή κασμιρένιες ζακέτες που θα σας κάνουν να νιώθετε (και να φαίνεστε) υπέροχες! Το βραδινό ντύσιμο είναι εξίσου σημαντικό με το πρωινό. Αναφερόμαστε φυσικά στις πιτζάμες σας που πλέον αποτελούνται από φαρδιά ρούχα του άντρα σας. Αντ’αυτού δοκιμάστε μια όμορφη μεταξωτή νυχτικιά και θα δείτε πως το ταίρι σας θα το εκτιμήσει ιδιαίτερα!

Παίξτε με τα αξεσουάρ

Είναι κρίμα να ξοδέψετε όλα σας τα χρήματα σε ρούχα εγκυμοσύνης που μετά τους 9 μήνες δεν θα μπορείτε να χαρείτε, γι’ αυτό διαλέξτε λίγα και χρήσιμα κομμάτια. Επειδή λοιπόν θα φοράτε πολύ συχνά τα ίδια ρούχα και θα τα βαρεθείτε, προτιμήστε να επενδύσετε σε αξεσουάρ. Ένα όμορφο φουλάρι, ένα κολιέ ή μια τσάντα θα ανανεώνουν το ντύσιμό σας και εσείς θα νιώσετε όμορφη και κομψή!

Ραντεβού με τον αγαπημένο σας

Μπορεί να το έχετε ακούσει από φίλες σας που είναι ήδη μανούλες. Μόλις καταφθάσει το μωρό στη ζωή σας θα έχετε πολύ λιγότερο χρόνο πια να βγαίνετε με το σύντροφό σας. Για το λόγο αυτό εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία και αρχίστε τις εξόδους! Ίσως βέβαια να χρειαστείτε και έναν απογευματινό υπνάκο πριν βγείτε εάν έχετε σκοπό να μείνετε ξύπνιοι όλο το βράδυ!

  

Exit mobile version