Αγόρι ή κορίτσι; Μαντέψτε το φύλο του μωρού σας

Είστε έγκυος και ανυπομονείτε να μάθετε το φύλο του μωρού σας πριν από τον μεγάλο υπέρηχο;

Κάντε το όπως οι γιαγιάδες μας πολλά χρόνια πριν, όταν δεν υπήρχαν όλοι αυτοί οι αναλυτικοί υπέρηχοι που κάνουμε σήμερα! Φυσικά τίποτα από αυτά δεν σας υποσχόμαστε ότι θα “πιάσει”, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι χάνετε κάτι να τα δοκιμάσετε. Αν μη τι άλλο η διαδικασία θα είναι διασκεδαστική!

Το σχήμα της κοιλιάς

Αποτελεί έναν από τους πιο διαδεδομένους τρόπους για να μάθετε αν το μωρό σας είναι αγοράκι ή κοριτσάκι. Αν η κοιλιά της εγκύου είναι στρογγυλή τότε σύμφωνα με τις «παλιές» περιμένετε αγόρι, αν όμως είναι μυτερή τότε περιμένετε κοριτσάκι. Άλλος μύθος υποστηρίζει πως όταν η κοιλιά είναι χαμηλά προς τη μήτρα τότε έρχεται γιος ενώ αν η κοιλιά «κοιτάει» ψηλά έρχεται κόρη!

Δέρμα ξηρό ή μαλακό;

Αν το δέρμα σας είναι ξηρό τότε κυοφορείτε αγοράκι ενώ αν είναι μαλακό έρχεται κοριτσάκι!

Ποιος είναι ο καρδιακός ρυθμός του μωρού;

Λένε ότι θα κάνετε κορίτσι, αν ο καρδιακός ρυθμός του μωρού σας είναι πάνω από 140bpm (παλμούς ανά λεπτό). Το μωρό είναι αγόρι αν οι καρδιακοί ρυθμοί είναι κάτω από 140bpm (παλμούς ανά λεπτό). Ωστόσο, μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Reproductive Medicine (1996), απέρριψε τη θεωρία αυτή, καθώς υποστηρίζει ότι ο καρδιακός ρυθμός του μωρού αλλάζει συχνά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ανάλογα με την ηλικία του μωρού και τη θέση που βρίσκεται. Οτιδήποτε μεταξύ 120-160bpm είναι φυσιολογικό για ένα αγέννητο μωρό.

Εξωτερική εμφάνιση

Έχουν γίνει τα μαλλιά σας λεπτά και θαμπά; Ή μήπως το δέρμα σας γυαλίζει αρκετά; Για τη λεπτή τρίχα των μαλλιών λένε ότι περιμένετε κορίτσι ενώ για τη γυαλάδα στο δέρμα αγόρι.

Πού «παίρνετε» τα κιλά της εγκυμοσύνης;

Ακόμα και για τα επιπλέον κιλά της εγκυμοσύνης  οι γιαγιάδες μας είχαν να δώσουν μια εξήγηση. Αν το επιπλέον βάρος το έχετε πάρει στην κοιλιά μόνο, τότε θα κάνετε αγόρι … αλλά αν τα έχετε βάλει στους γλουτούς τότε θα κάνετε κορίτσι. Τι γίνεται όμως με τον μελλοντικό πατέρα; Αν και ο άντρας σας πάρει κάποια κιλά κατά της διάρκεια της εγκυμοσύνης λόγω συμπαράστασης, λένε ότι περιμένετε κορίτσι!

Όταν μιλούν οι αριθμοί…

Αν συνδυάσετε την ηλικία σας κατά τη στιγμή της σύλληψης με τον αριθμό του μήνα που θα γεννηθεί το μωρό και ο αριθμός που προκύπτει είναι μονός, τότε ένα κορίτσι είναι στο δρόμο. Αν ο αριθμός είναι ζυγός, τότε έρχεται αγόρι.

Γλυκό, αλμυρό ή ξινό;

Μια άλλη γνωστή ιστορία των γιαγιάδων! Αν λαχταράτε γλυκά τρόφιμα, όπως χυμούς, φρούτα και σοκολάτα θα κάνετε ένα κορίτσι. Αλλά έχετε λιγούρες για ξινά ή αλμυρά τρόφιμα, τότε θα κάνετε αγόρι.

Το τεστ της βέρας

Κρεμάστε μια κλωστή τη βέρα του γάμου σας στο δάχτυλό σας. Ξαπλώστε και κουνήστε το δαχτυλίδι πάνω από την κοιλιά σας. Αν αρχίσει να κινείται σε κύκλους, τότε περιμένετε αγόρι ενώ αν κινείται σαν εκκρεμές από τη μία πλευρά στην άλλη, τότε περιμένετε κορίτσι.

Πρωινή αδιαθεσία

Μήπως είχατε ναυτίες τα πρωινά στις αρχές της εγκυμοσύνης σας; Αν ναι, τότε το νέο μέλος της οικογένειάς σας είναι κορίτσ.

Έχετε ομορφύνει;

Αισθάνεστε ότι λάμπετε από ομορφιά; Σας λένε όλοι πόσο σας πάει η εγκυμοσύνη και πόσο έχετε ομορφύνει; Αν ναι τότε το μωρό σας είναι αγόρι. Αν πάλι όχι, λένε πως η κόρη «έχει κλέψει» από τη μαμά όλα τα καλά της εμφάνισης της, οπότε περιμένετε κοριτσάκι.

Σπυράκια

Αν έχετε ακμή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, προφανώς περιμένετε ένα κοριτσάκι, αν πάλι το δέρμα σας είναι καθαρό τότε περιμένετε αγόρι.

Περισσότερα για την ακμή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορείτε να διαβάσετε σε σχετικό άρθρο του baby.gr: Έγκυος με ακμή; Αντιμετωπίστε την!

Τριχωτά πόδια;

Έχετε παρατηρήσει έντονη τριχοφυΐα στα πόδια σας; Λένε ότι στις γυναίκες που περιμένουν αγόρι, οι τρίχες των ποδιών τους μακραίνουν πολύ γρηγορότερα από ό,τι σε αυτές που περιμένουν κορίτσι.

Μοιραστείτε μαζί μας την εμπειρία σας και πείτε μας αν κάποιοι από τους παραπάνω μύθους «έπεσαν μέσα»!

Exit mobile version