Αληθινή ιστορία: Η σεξουαλική μου ζωή βελτιώθηκε αφότου γέννησα!

Η ιδέα του σεξ μετά τον τοκετό τρομάζει λίγο τις γυναίκες.

Οι περισσότεροι γιατροί συστήνουν να περιμένετε τουλάχιστον έξι εβδομάδες για να επιδοθείτε στο αγαπημένο σπορ plus η πρώτη φορά ίσως να είναι λίγο επώδυνη. Μια μαμά όμως μας εξομολογείται πώς κατάφερε να «σπάσει» τον κανόνα!

«Με τον σύζυγό μου κάναμε σεξ στο πρώτο μας ραντεβού και το μεγαλύτερο διάστημα που κάναμε αποχή ήταν μια βδομάδα, όταν πήγα ένα ταξίδι χωρίς εκείνον. Όταν λοιπόν ο γιατρός μου είπε ότι πρέπει να περιμένω έξι βδομάδες για να κάνω σεξ μου φάνηκε μια αιωνιότητα. Από την άλλη όμως όταν φανταζόμουν το σκηνικό ένιωθα σαν να επρόκειτο να με βλάψουν, ακόμα κι αν ξέραμε πώς να το κάνουμε.

Η πρώτη φορά ήταν έτσι ακριβώς όπως την φανταζόμουν – πέντε αμήχανα λεπτά που ήταν κάπως δύσκολα και λίγο επώδυνα.. Ήταν ουσιαστικά σαν να έχανα την παρθενιά μου ξανά. Και πιστέψτε με, μια τέτοιου είδους εμπειρία μια φορά, μου ήταν αρκετή!

Αλλά αφού η πρώτη φορά ήταν πια παρελθόν, τις επόμενες φορές αρχίσαμε να βρίσκουμε και πάλι τους ρυθμούς μας. Σύντομα, δεν ήμασταν πια νευρικοί και παρατήρησα κάτι που έκανε τη διαφορά – πραγματική διαφορά! Ξαφνικά ερχόμουν σε οργασμό κάθε φορά που βρισκόμασταν!  

Μην με παρεξηγείτε: πριν κάνω το μωρό, μου άρεσε το σεξ. Αλλά σε οργασμό ερχόμουν ίσως στη μία από τις δέκα φορές που κάναμε σεξ. Εντάξει ίσως λίγο περισσότερες.

Ο σύζυγός μου και εγώ κάνουμε ακριβώς ότι κάναμε και προηγουμένως. Θέλω να πω πώς δεν αλλάξαμε στάσεις ούτε κάνουμε σεξ πολλές φορές μέσα στην ημέρα (με ένα νεογέννητο άλλωστε δεν γίνεται αυτό!) Τι στο καλό λοιπόν συνέβη στον κόλπο μου;  

Σε μια αναζήτηση που έκανε βρήκα μια πολύ ενδιαφέρουσα απάντηση που δίνει η , κλινική σεξολόγος Kat Van Kirk. Σημειώνει λοιπόν, ότι το σώμα μας μπορεί να περάσει από διάφορες φυσικές αλλαγές και μια γέννα μπορεί να επιτρέψει να συμβούν οι καλύτεροι και πιο δυνατοί οργασμοί από ποτέ. «Φαίνεται να υπάρχει απόδειξη ότι η συμπίεση των νεύρων από το τραύμα της γέννας αυξάνει την ευαισθησία του οργασμού μιας γυναίκας», λέει η Kirk επισημαίνοντας επίσης ότι μερικές γυναίκες αναφέρουν ότι έχουν αυξημένο κολπικό έλεγχο των μυών μετά την γέννα, ειδικά αν κάνουν ασκήσεις Kegel, οι οποίες κάνουν τον οργασμό πιο έντονο.

Η γυναικολόγος μου με πιστοποίηση Μαιευτικής, Susan Lin μου είπε επίσης ότι ο κόλπος μου μετά τον τοκετό μπορεί πραγματικά να άλλαξε. Αυτό θα μπορούσε να καταστήσει ευκολότερο τον οργασμό σε ορισμένες θέσεις που δεν θα μπορούσα πριν κάνω το μωρό μου. Επιπλέον επειδή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης οι ορμόνες αυξάνονται, ο αριθμός των νευρικών απολήξεων κοντά κλειτορίδα μπορεί επίσης να αυξηθούν, οδηγώντας σε πιο συχνούς οργασμούς.

Ανώνυμη»

Exit mobile version