Δίαιτα μετά τη γέννα: Τι πρέπει να γνωρίζετε για να μη σας πάρει από κάτω

Η επιθυμία να χαθούν τα κιλά της εγκυμοσύνης είναι μεγάλη στις περισσότερες γυναίκες

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που φέρατε στον κόσμο το παιδάκι σας κι αφού έχετε μπει σε ένα πρόγραμμα, νιώθετε πως σας απασχολεί ένα άλλη ζήτημα και μάλιστα μεγάλο για πολλές γυναίκες: να χάσετε τα κιλά της εγκυμοσύνης.

Ωστόσο, δεν χρειάζεται να σας πιάνει άγχος και βιασύνη. Το μόνο που χρειάζεται είναι ηρεμία και ένα σωστό πρόγραμμα.

Τι πρέπει να έχετε υπόψιν σας

1. Μην ξεκινάτε στερητικές δίαιτες προκειμένου να έχετε γρήγορα αποτελέσματα. Αντ΄ αυτού, ξεκινήστε αδειάζοντας τα ντουλάπια με κάθε είδους διατροφικούς πειρασμούς, όπως σοκολάτες, μπισκότα, και κάθε τι που θα ικανοποιεί τις λιγούρες σας.

2. Ο θηλασμός οδηγεί σε απώλεια βάρους μετά την εγκυμοσύνη. Αρκεί να έχετε μια σωστή διατροφή και να μην έχετε στο μυαλό σας ότι επειδή θηλάζετε, μπορείτε να τρώτε τα πάντα.

3. Ξεκουραστείτε και κυρίως κοιμηθείτε αρκετά. Έρευνες δείχνουν ότι όταν στερείστε τον ύπνο, είναι πιο πιθανό να επιλέξετε στη διατροφή σας περισσότερα λιπαρά τρόφιμα και υδατάνθρακες.

4. Αναγνωρίζετε τις θερμιδικές «βόμβες». Αρτοσκευάσματα «πειρασμοί» του φούρνου της γειτονιάς, αναψυκτικά με ζάχαρη, ροφήματα καφέ με σαντιγύ, σοκολάτα και σιρόπι αλλά κι έτοιμο φαγητό είναι μόνο μερικές από αυτές που μας δίνουν κυρίως θερμίδες και όχι θρεπτικά συστατικά. Επιτρέπετε στον εαυτό σας μόνο μία ατασθαλία κάθε εβδομάδα.

6. Να προτιμάτε τα άπαχα κρέατα, όπως το κοτόπουλο, η γαλοπούλα, το ψάρι και το άπαχο μοσχάρι.

Exit mobile version