Διακοπές λίγο πριν γίνετε γονείς: Πώς να τις περάσετε

Αν είστε έγκυος και του χρόνου τέτοια εποχή (πρώτα ο Θεός πάντα) θα κρατάτε στην αγκαλιά σας το πρώτο σας παιδί, τότε οι φετινές διακοπές είναι ιδιαίτερα σημαντικές αφού είναι η τελευταία φορά που θα είστε οι δυο σας σαν ζευγάρι χωρίς παιδί.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πώς το μέλλον σας είναι χειρότερο, αντιθέτως μάλιστα απλά στο μέλλον θα απολαύσετε δραστηριότητες που θα θέλουν πολύ μεγαλύτερο προγραμματισμό από τη στιγμή που θα γεννηθεί το μωρό σας.

Σε κάθε περίπτωση, απολαύστε τις φετινές σας διακοπές περνώντας χρόνο με τον σύντροφό σας, μιλώντας για το μέλλον και τα όνειρά σας για το μωρό αλλά και τις προσδοκίες σας ως γονείς. Αν λοιπόν είστε από τους τελευταίους αδειούχους του Αυγούστου και δεν φύγατε ακόμα για διακοπές, φροντίστε να:

Ξεκουραστείτε

Περάστε όσο περισσότερο χρόνο μπορείτε χαλαρώνοντας. Πάρτε το αγαπημένο σας βιβλίο στην παραλία, διαβάστε και χαλαρώστε ξαπλώνοντας. Βρείτε μια ξαπλώστρα στην σκιά και μην διστάσετε ακόμα και να κοιμηθείτε αφού ο ελαφρός υπνάκος είναι αναζωογονητικός.

Τρώτε έξω

Τα πολύωρα δείπνα και οι συχνοί έξοδοι μάλλον θα γίνονται σπάνια από την στιγμή που θα γίνετε γονείς. Οπότε ντυθείτε ωραία, περιποιηθείτε τον εαυτό σας και διαλέξτε όμορφα ταβερνάκια και εστιατόρια να δειπνήσετε μαζί με τον καλό σας στις διακοπές σας.

Κανακέψτε τον εαυτό σας

Ένα χαλαρωτικό μασάζ στο σπα του ξενοδοχείου που διαμένετε είναι ότι πρέπει για να σας χαλαρώσει. Ένας καθαρισμός προσώπου ή ίσως ένα πεντικιούρ για να είναι όμορφα τα ποδαράκια σας – ακόμα κι αν δεν τα βλέπετε λόγω της κοιλιάς – είναι επίσης καλή ιδέα!

Δείτε τους φίλους

Περάστε χρόνο με τους φίλους σας οργανώνοντας μαζί τις διακοπές σας. Φροντίστε να τους δώσετε να καταλάβουν πόσο σημαντικοί είναι για εσάς και μετά θα είναι βέβαιο πώς θα δείξουν κατανόηση αν δεν τους βλέπετε συχνά μέχρι να βρείτε τις ισορροπίες σας ως νέοι γονείς.

Κάνετε βόλτες

Καθίστε κάτω από τα αστέρια, περπατήστε στην παραλία και εξερευνήστε το μέρος των διακοπών σας. Μην ξεχνάτε άλλωστε πώς οι περίπατοι επιβάλλονται στις έγκυες γυναίκες. Επωφεληθείτε όσο μπορείτε από την ευελιξία σας πριν αρχίσετε να αγωνιάτε για το γεγονός ότι το μωρό πρέπει να κοιμάται μια λογική ώρα.

Exit mobile version