Δύσπνοια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης: Συμπτώματα και θεραπεία

Η δύσπνοια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι κοινή στις μέλλουσες μητέρες. Ο όρος αναφέρεται σε δυσκολία στην αναπνοή. Είναι το αποτέλεσμα επιπλοκών και προσαρμογής στις αλλαγές στο σώμα ενώ είστε έγκυος.

Η δύσπνοια συνδέεται κυρίως με το καρδιαγγειακό και το αναπνευστικό σύστημα.

Οι αναπνευστικές δυσκολίες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορούν να εξηγηθούν από την ανάπτυξη του μωρού, την επίδραση των ορμονών και την τροποποίηση του αναπνευστικού συστήματος.

Ο συνδυασμός όλων αυτών των παραγόντων μπορεί να είναι πραγματικά ενοχλητικός για πολλές μελλοντικές μητέρες, καθώς περισσότεροι από τους μισούς από αυτούς θα αισθανθούν τελικά από την αναπνοή.

Η δύσπνοια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης συνήθως εμφανίζεται κατά την άσκηση μιας δραστηριότητας ή κατά τη διάρκεια μιας περιόδου μεγάλης ανάπαυσης.

Υπάρχουν δύο τύποι δύσπνοιας: οξείας και χρόνιας. Στην οξεία δύσπνοια, η δύσπνοια διαρκεί μερικές εβδομάδες, ενώ η χρόνια δύσπνοια διαρκεί περισσότερο από ένα μήνα.

Ευτυχώς, αυτή η ταλαιπωρία δεν είναι επικίνδυνη για το μωρό , και μερικές ασκήσεις μπορούν να σας δώσουν κάποια ανακούφιση, ακόμα και αν είναι μόνο προσωρινή.

Περισσότερο συχνές στο τρίτο τρίμηνο

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η δύσπνοια προκαλεί δυσκολία στην αναπνοή επειδή η μήτρα ασκεί πίεση στο διάφραγμα και προκαλεί προβλήματα αναπνοής.

Οι επιπλοκές είναι πιο έντονες και είναι πιο συχνές στο τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ακόμη και κατά το δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, η κοιλότητα της μήτρας επεκτείνεται λόγω της ανάπτυξης του εμβρύου. Ως εκ τούτου, οι γυναίκες είναι πιθανό να εμφανίσουν πιο συχνές αναπνευστικές δυσκολίες.

 

Exit mobile version