Εγκυμοσύνη: 5 πράγματα που νομίζατε ότι δεν θα κάνετε ποτέ

Πριν βιώσετε την εμπειρία της εγκυμοσύνης ήταν εύκολο να κριτικάρετε άλλες γυναίκες που κατά τη γνώμη σας αντιδρούσαν υπερβολικά.

Της Βιολέττας Αθανασιάδου

Μπορεί ας πούμε να είχατε φανταστεί τον εαυτό σας να τρέχει σε ένα πάρκο σε προχωρημένη εγκυμοσύνη ενώ στην πραγματικότητα η κοντινότερη απόσταση που διανύετε τώρα είναι μέχρι την τουαλέτα. Ουσιαστικά μια έγκυος γυναίκα δεν ακολουθεί ποτέ το πρόγραμμα που είχε δημιουργήσει στο μυαλό της πριν την εγκυμοσύνη. Δείτε 5 πράγματα που πολλές γυναίκες ορκίζονταν ότι δεν θα κάνουν στην εγκυμοσύνη τους…αλλά η ζωή τα έφερε αλλιώς!

# 1: Ανησυχείτε για τα πάντα

Στη ζωή προ-εγκυμοσύνης, κοιτάζατε με βλέμμα απορίας αλλά και τρόμου τις έγκυες φίλες σας που ανησυχούσαν με το παραμικρό για την ανάπτυξη του μωρού που περιμένανε. Τώρα που βρίσκεστε όμως κι εσείς στην ίδια θέση τις περισσότερες φορές που ξενυχτάτε είναι γιατί συμμετέχετε σε συζητήσεις σε διάφορα forum του Διαδικτύου με μελλοντικές μαμάδες ανταλλάσοντας εμπειρίες για την εγκυμοσύνη για να βεβαιωθείτε ότι το μωρό σας είναι εντάξει.

# 2: Συγκινήστε με το παραμικρό

Μπορείτε να δείτε μια διαφήμιση για πάνες στην τηλεόραση και τα μάτια σας να πλημμυρίσουν με δάκρυα. Προφανώς οι έγκυες  λόγω των ορμονών που κάνουν πάρτι κλαίνε λίγο παραπάνω την περίοδο αυτή. Η λύση βέβαια δεν είναι να αλλάζετε κανάλι μόλις δείτε κάτι ευσυγκίνητο αλλά να προσπαθήσετε να το ελέγξετε. Σύμφωνα με τους επιστήμονες άλλωστε η ψυχική κατάσταση της μητέρας επηρεάζει το παιδί της και έχει αντίκτυπο στη συμπεριφορά και την ομαλή ανάπτυξή του.

# 3: Βαθιές αναπνοές

Προτού μείνετε έγκυος, ίσως είχατε παρατηρήσει τις έγκυες φίλες σας όταν έκαναν έντονα τις ασκήσεις για τις αναπνοές και να σας φάνηκε λίγο περίεργο το θέαμα. Το βουητό, οι δυνατές εισπνοές και εκπνοές καθώς και οι εκφράσεις του προσώπου σας φαίνονταν μάλλον κάπως υπερβολικές. Τώρα που είστε έγκυος όμως τις ασκήσεις αυτές τις κάνετε σε καθημερινή βάση αφού είναι σίγουρο ότι θα σας βοηθήσουν την ώρα του τοκετού!

# 4: Παραβιάζετε τους κανόνες

Παρόλο που έχετε διαβάσει ένα σωρό άρθρα για την διατροφή που πρέπει να ακολουθείτε κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης, η αλήθεια είναι ότι δεν είστε και ένα «άγγελος». Δεν θέλατε να πιείτε εκείνον τον καφέ αλλά νιώθατε τόσο κουρασμένη που απλά θέλατε κάτι να σας ξυπνήσει. Και καλά ο καφές αλλά εκείνο το τεράστιο παγωτό σοκολάτας τι το θέλατε;

# 5: Ακυρώνετε φίλους

Θυμάστε όλες αυτές τις φίλες σας που βάλατε στη black list μόλις έμειναν έγκυες επειδή απλά δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν το πρόγραμμα σας; Οι φίλοι όμως είναι σχεδόν οικογένειά σας, κάποιοι μάλιστα είναι καλύτεροι και από οικογένεια. Δεν μπορεί λοιπόν να ξεχάσατε εκείνο το κοκτέιλ πάρτι της Παρασκευής στο οποίο υποσχεθήκατε ότι θα παραβρεθείτε (ακόμα κι αν πιείτε χυμό); Ελπίζουμε μόνο να μη σας πάρει ο ύπνος στον καναπέ και τα χάσετε όλα γιατί δεν θα είναι η πρώτη φορά. Το τελευταίο μήνα έχετε σχεδόν χάσει όλες τις κοινωνικές εκδηλώσεις.

Exit mobile version