Εγκυμοσύνη: 10 τρόποι να καταπολεμήσετε τις πρωινές ναυτίες

Πρόσφατη έρευνα υποστηρίζει ότι οι μελλοντικές μαμάδες που υποφέρουν από τις ναυτίες της εγκυμοσύνης φέρνουν στον κόσμο πιο υγιή μωρά, δεν παύει όμως να είναι μια ταλαιπωρία.

Είναι γεγονός ότι δεν είναι καθόλου διασκεδαστικό για μια έγκυο γυναίκα να ανακατεύεται όλη την ώρα και να αισθάνεται άρρωστη! Τα καλά νέα είναι ότι αυτό το βάσανο της ναυτίας μπορεί να υποχωρήσει. Μάθετε πώς!

Έχετε τακτικά γεύματα. Καλό είναι να καταναλώνετε μικρά σνακ, κάθε δύο ώρες περίπου, ακόμη κι αν δεν πεινάτε. Ένα άδειο στομάχι σας κάνει να αισθάνεστε ακόμα πιο ζαλισμένη.
Προσοχή στην υπερφαγία! Μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα.
Έχετε στο συρτάρι του κομοδίνου σας κρακεράκια έτσι ώστε να μπορείτε να καταναλώνετε δυο τρία το πρωί όταν ξυπνάτε και πριν σηκωθείτε από το κρεβάτι σας.
Προτιμήστε δροσερά τρόφιμα όπως σαλάτες, γιαούρτι, φρούτα και κρύες σούπες αντί για τα ζεστά που έχουν εντονότερη μυρωδιά.
Παραμείνετε καλά ενυδατωμένες. Εάν το νερό σας φουσκώνει περισσότερο τώρα λόγω εγκυμοσύνης, προσθέστε φέτες φρούτων σε αυτό.
Προτιμήστε για πρωινό σνακ που να περιέχει πρωτεΐνες και πρωτεΐνες και υδατάνθρακες, όπως είναι το μούσλι με γάλα ή το γιαούρτι με φρούτα.
Τα κρύα ροφήματα είναι επίσης πιο αποτελεσματικά σε σχέση με τα ζεστά. Οπότε προσθέστε πάγο και απολαύστε τα με την ησυχία σας.
Έχετε ένα πορτοκάλι στην τσάντα σας. Μερικές φορές η γλυκιά, υγρή και δροσερή αίσθηση στο στόμα, βοηθάει.
Ανακαλύψτε ποια είναι εκείνα που σας απωθούν. Ενδεχομένως να είναι οι σαλάτες με αυτά, τα λαχανάκια Βρυξελλών, ο καφές, γενικότερα οτιδήποτε έχει έντονη γεύση.
Η πιπερόριζα βοηθάει ορισμένες γυναίκες που υποφέρουν από ναυτίες της εγκυμοσύνης. Εισπνεύστε τρεις σταγόνες αιθέριο έλαιο ή πιείτε την πολύτιμη αυτή ρίζα σε ένα ρόφημα.

Exit mobile version