Εγκυμοσύνη: Οι πρωινές ναυτίες υποδηλώνουν υγιή και έξυπνα μωρά

Οι μητέρες που υποφέρουν από πρωινή ναυτίες μπορούν να χαρούν αφού σύμφωνα με νέα έρευνα τα παιδιά που θα φέρουν στον κόσμο θα είναι πιο υγιή, θα έχουν καλύτερη ανάπτυξη και θα είναι πιο έξυπνα από το συνηθισμένο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς οι πρωινές ναυτίες φτάνουν να επηρεάζουν περίπου το 85% των εγκύων και οφείλονται πιθανώς στην απότομη αύξηση της γοναδοτροπίνης, μίας ορμόνης που απελευθερώνεται από τον πλακούντα.

Οι Καναδοί επιστήμονες που πραγματοποίησαν την έρευνα διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που δεν πάσχουν από ναυτία και εμετό στην εγκυμοσύνη έχουν από 3 μέχρι και 10 φορές περισσότερες πιθανότητες να αποβάλουν κατά τους τρεις πρώτους μήνες της κύησης σε σχέση με τις γυναίκες που υποφέρουν από τις πρωινές ναυτίες.

Τα μωρά λοιπόν που γεννιούνται από μαμάδες που υποφέρουν από τις πρωινές αδιαθεσίες έχουν λιγότερες πιθανότητες να γεννηθούν πρόωρα ή με γενετικές ανωμαλίες ή να έχουν χαμηλό βάρος γέννησης. Έχουν επίσης υψηλότερη βαθμολογία στα τεστ IQ, μεταξύ τριών και επτά ετών.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τους ερευνητές, η χορήγηση συγκεκριμένου φαρμακευτικού σκευάσματος για την αντιμετώπιση της ναυτίας στην εγκυμοσύνη δεν επηρέασε τα αποτελέσματα της μελέτης. Το αντίθετο μάλιστα. Τα παιδιά που είχαν μητέρες που λάμβαναν τη συγκεκριμένη φαρμακευτική ουσία, είχαν τις καλύτερες επιδόσεις σε συγκεκριμένα τεστ.

Την μελέτη πραγματοποίησαν ερευνητές από το Hospital for sick children στο Τορόντο του Καναδά, οι οποίοι μελέτησαν τα δεδομένα από 10 διαφορετικές μελέτες που έγιναν σε 5 χώρες ανάμεσα στο 1992 και το 2012 και που κάλυψαν ουσιαστικά 850.000 μέλλουσες μητέρες.

Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Reproductive Toxicology.

Πηγή: The telegraph

Exit mobile version