Εγκυμοσύνη: Τι είναι αυτή η καφέ γραμμή στην κοιλιά μου;

Είστε έγκυος και έχετε παρατηρήσει μια σκούρα καφέ γραμμή ανάμεσα στον αφαλό και την ηβική σας περιοχή;

Πρόκειται για τη γραμμή linea negra, η οποία εμφανίζεται εξαιτίας των διαταραχών μελάγχρωσης του δέρματος, που είναι εξαιρετικά συχνές στην εγκυμοσύνη (περίπου στο 75% των εγκύων) κι οφείλεται σε μία ορμόνη που παράγει ο πλακούντας και προκαλεί διέγερση των κυττάρων που παράγουν μελανίνη.

Τι πρέπει να γνωρίζετε

Το μωρό σας είναι απολύτως άνετο στο εσωτερικό της κοιλιάς σας ακόμα κι αν στο εξωτερικό της συμβαίνουν «εκκεντρικά πράγματα». Η linea negra είναι πιθανό να είναι πιο έντονη, αν έχετε σκούρο δέρμα, αλλά δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Θα εξασθενήσει λίγους μήνες μετά τον τοκετό. Μάλιστα, σύμφωνα με τις «παλιές» αν η γραμμή αυτή φτάνει μέχρι τον αφαλό σας τότε το μωρό που περιμένετε είναι κορίτσι, αν όμως καταλήγει χαμηλά τότε θα κάνετε αγοράκι.

Τι μπορώ να κάνω;

Όπως είπαμε και προηγουμένως αφού φέρετε το μωρό σας στον κόσμο, η γραμμή αυτή θα υποχωρήσει σταδιακά μόνη της. Αν όμως στο μεταξύ σας ενοχλεί και θέλετε να την κάνετε λιγότερο έντονη, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές.

Καλυφθείτε
Η ηλιοθεραπεία μπορεί να εντείνει τον αποχρωματισμό του δέρματος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας, οπότε φροντίστε να χρησιμοποιείτε αντηλιακό (τουλάχιστον SPF 15) ή κρατήστε την κοιλιά σας στον ίσκιο.

Προσέξτε την διατροφή σας
Φροντίστε να τρώτε καλά. Υπάρχουν έρευνες που υποστηρίζουν ότι οι δυσχρωμίες του δέρματος σχετίζονται με έλλειψη του φυλλικού οξέος. Βεβαιωθείτε λοιπόν ότι ακολουθείτε μια υγιεινή διατροφή με άφθονο φυλλικό οξύ από τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, τα πορτοκάλια, το ψωμί ολικής αλέσεως και τα δημητριακά. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να ακολουθείτε μια ισορροπημένη διατροφή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας είτε αυτό πρόκειται να ελαχιστοποιήσει τη linea nigra είτε όχι. Το σίγουρο είναι ότι τρώγοντας σωστά κάνετε καλό στο μωρό σας.

 

Πηγή: whattoexpect.com

Exit mobile version