Ένα γράμμα στο αγέννητο μωρό μου

Ίσως ένα από τα πιο συναισθηματικά γράμματα που έχετε διαβάσει ποτέ. Πρόκειται για το γράμμα μιας μητέρας στο αγέννητο μωρό της, λίγους μόλις μήνες πριν το καλωσορίσει στον κόσμο. Αξίζει να το διαβάσετε!

 

“Αγαπημένο μου μωρό,

Πρέπει να περιμένω ακόμα μερικούς μήνες για να σε συναντήσω αλλά ανυπομονώ και γι’ αυτό τον λόγο σου γράφω γράμμα.

Άρχισα να κρατάω σημειώσεις γιατί ειλικρινά όλη την ημέρα οι σκέψεις μου περιτριγυρίζονται γύρω από σένα και παρόλο που είναι θέμα μηνών να γνωριστούμε, αισθάνομαι ήδη ότι έχω πάρα πολλά πράγματα να μοιραστώ μαζί σου. Είναι όλα φυλαγμένα σε ένα κουτί στο κομοδίνο μου και μια μέρα όταν μεγαλώσεις θα στα δώσω. Υπάρχει μια επιστολή για τον τρόπο γνωριμίας μου με τον μπαμπά σου, άλλη μία για την ημέρα που μάθαμε ότι η επιθυμία μας να γίνουμε γονείς θα γίνει πραγματικότητα και άλλες επιστολές για τον παππού και τη γιαγιά και μερικούς ξεχωριστούς ανθρώπους που σε αγαπάνε ήδη.

Σε όλες αυτές τις επιστολές, φαντάζομαι τον εαυτό μου ως μαμά και ελπίζω να είμαι έτοιμη μέχρι την άφιξή σου. Ελπίζω να γίνω η καλή μαμά που έχω στο μυαλό μου και να κρατήσω τις υποσχέσεις που έχω δώσει στον εαυτό μου.

Υπόσχομαι ότι οι μέρες σου θα ξεκινούν και θα τελειώνουν με την υπενθύμιση ότι σε λατρεύω. Τις νύχτες θα ακούς καθαρά και δυνατά το «Σ’ αγαπώ» και υπόσχομαι να σε ξυπνώ κάθε πρωί με μια απαλή φωνή και ένα γλυκό χαμόγελο, ακριβώς όπως έκανε η δική μου μαμά μαζί μου. Αυτό μπορεί να ακούγεται πολύ μικρό αλλά πίστεψέ με ένα ευχάριστο ξεκίνημα την ημέρα ακόμα και στη διάρκεια της εφηβείας σου θα είναι ένας έφηβος ευγνώμων και χαρούμενος που θα ανοίγει διάπλατα και δεν θα κλείνει τις κουρτίνες στο υπνοδωμάτιό του.

Όταν θα προσπαθείς να κάνεις νέα πράγματα, υπόσχομαι ότι θα προσπαθώ να μη σου δείχνω τις φοβίες μου. Βαθιά μέσα μου μπορεί να είμαι ανήσυχη ή ελαφρώς τρομοκρατημένη για το τι μπορεί να συμβεί αλλά θα μάθω να βάζω τους φόβους μου στην άκρη για να προχωρήσεις στη ζωή σου. Θα σου λέω να ρισκάρεις, να κυνηγάς τα όνειρά σου και να έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου. Υπόσχομαι ότι θα σε εμπιστεύομαι.

Υπόσχομαι ότι στα γενέθλιά σου θα διοργανώνω έναν μικρό «χαμό» είτε γίνεσαι ενός έτους, είτε τριανταπέντε. Υπόσχομαι μπαλόνια, σερπαντίνες και τούρτα έκπληξη. Σου υπόσχομαι ότι θα τα γιορτάζεις με άτομα που αγαπάς και σε αγαπούν και νοιάζονται για σένα.

Αν κάτι πάει στραβά, σου υπόσχομαι ότι θα το αντιμετωπίσουμε μαζί και θα σε βοηθήσω να βρεις τον δρόμο σου. Σου υπόσχομαι ότι θα σε αφήνω να κάνεις λάθη και να μαθαίνεις μέσα από αυτά.

Υπόσχομαι ότι θα είμαι δραστήρια, για να σου δίνω το καλό παράδειγμα! Θα υπάρχουν περίπατοι μετά τον δείπνο και ηλιόλουστες πεζοπορίες κατά μήκος της παραλίας τα πρωινά της Κυριακής. Ο μπαμπάς σου θα σου μάθει τα αθλήματα και εγώ υπόσχομαι πώς θα γίνω η μεγαλύτερη φαν σου! Γκολφ, μπάσκετ, ποδόσφαιρο, βόλεϊ. Υπόσχομαι να σε αφήσω να τα δοκιμάσεις και να διαλέξεις το άθλημα που σου αρέσει περισσότερο.

Όταν θα έχεις μια κακή μέρα μωρό μου, υπόσχομαι ότι θα σε ακούω. Και θα σου δίνω χώρο να αναπνεύεις . Και όταν θα είσαι εκνευρισμένος ή πραγματικά θυμωμένος μαζί μου, υπόσχομαι ότι θα προσπαθώ να σε καταλάβω. Να έχω υπομονή και να βλέπω τα πράγματα και από τη δική σου οπτική γωνία.

Σου υπόσχομαι ότι θα περνάς προσωπικό χρόνο με τον μπαμπά σου. Από την πρώτη μέρα θα κάνω ό,τι μπορώ για να υποστηρίξω αυτή την σχέση και να γίνει τόσο ιδιαίτερη όπως η δική μου με τον μπαμπά μου. Μαζί θα απολαμβάνετε κάμπινγκ, ταξίδια, ποδοσφαιρικούς αγώνες. Τα Σαββατοκύριακα θα σας σερβίρω πρωινό στο κρεβάτι και το καλοκαίρι θα σας αφήνω να παρακολουθείτε παιχνίδια χόκεϊ.

Υπόσχομαι ότι θα είμαι ειλικρινής μαζί του, ακόμα κι όταν θα μου είναι δύσκολο για να σε προστατέψω. Όταν υπάρχει κάτι το οποίο πρέπει να το ξέρεις, θα το λέω πρώτα σε σένα και μόνο αν πρόκειται να σου κάνει περισσότερο κακό παρά καλό θα το κρατάω για μένα.

Κυρίως όμως γλυκό μου μωρό, υπόσχομαι ότι θα σου δείχνω την αγάπη μου σε όλες τις μορφές της. Θα αγαπάω εσένα, τον μπαμπά σου, τους φίλους μας, την οικογένειά μας. Με λόγια και με πράξεις θα στο δείχνω αλλά πάνω απ’ όλα θέλω να το αισθάνεσαι. Θα είναι μια αγάπη τόσο μεγάλη που θα σε κάνει να αισθάνεσαι ασφαλής.

Δεν μπορώ να περιμένω για να σε γνωρίσω!

Σε αγαπώ ήδη,
Η μαμά σου.”

 

Πηγή: Popsugar.com

Exit mobile version