Foot massage στην εγκυμοσύνη: Κάντε το μόνοι σας!

Κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης, το αίμα που μεταφέρεται από τις φλέβες των ποδιών προς την καρδιά είναι κατά ένα τέταρτο περισσότερο από αυτό της κανονικής ροής.

Αυτή η υπερ-λειτουργία «φταίει» για το γεγονός ότι τα πόδια σας πρήζονται και βαραίνουν.

Αυτό που μπορείτε να κάνετε για να αισθανθείτε καλύτερα είναι να περπατάτε όσο το δυνατόν περισσότερο, να ξεκουράζετε τα πόδια σας κατά τη διάρκεια της ημέρας ψηλά, να φοράτε άνετα και φλατ παπούτσια, να αποφεύγεται την ορθοστασία, να προσέχετε το βάρος σας ασφαλώς και να περιποιείστε τα πόδια σας κάνοντας μασάζ. Δεν χρειάζεται απαραίτητα να πάτε σε κάποιο εξειδικευμένο ινστιτούτο για μασάζ. Μπορείτε να το κάνετε μόνες σας εύκολα και απλά, χρησιμοποιώντας ειδικές κρέμες ή τζελ για κουρασμένα πόδια, κατά προτίμηση αμέσως μετά το μπάνιο ή το ντους, μιας και τότε το δέρμα απορροφά ακόμη καλύτερα τα συστατικά.


Βρείτε ένα άνετο μέρος για να καθίσετε και να ξεκουράσετε το ένα πόδι σας στο αντίθετο γόνατο, ώστε να μπορείτε να το φτάσετε και με τα δύο χέρια. (Αυτό γίνεται πιο περίπλοκη όσο η κοιλιά σας μεγαλώνει! – Μια καλή ιδέα είναι να διδάξετε και τον σύντροφό σας τις παρακάτω κινήσεις!)  


Πιάστε το πόδι σας και με τα δύο χέρια και πιέστε τους αντίχειρές σας αργά κατά μήκος του κάτω μέρος του ποδιού σας από τη φτέρνα προς τα δάχτυλα των ποδιών. Αυτό μπορεί να γίνει με τους αντίχειρες πάντα και στην κεντρική γραμμή του ποδιού σας.  


Τρίψτε το κάθε δάχτυλο του ποδιού σας και στη συνέχεια πιέστε για 30 δευτερόλεπτα. Πιέστε επίσης τη βάση σε κάθε δάχτυλο και τσιμπήστε το κενό που βρίσκεται ανάμεσα στα δάχτυλα, ειδικά μεταξύ των δύο πρώτων (Αυτή η περιοχή συνδέεται με τον πόνο του μαστού).


Χρησιμοποιώντας και τα δύο χέρια, εστιάστε στο μπροστινό μέρος του ποδιού. Κάντε μικρούς κύκλους με τους αντίχειρές σας. Κάντε το ίδιο για την καμάρα και τη φτέρνα σας. Προσπαθήστε να φτάσετε με τους αντίχειρές τα δάχτυλά του ποδιού και τρίψτε απαλά.


Περιστρέψτε το πόδι σας αρκετές φορές για να χαλαρώσει. Κρατώντας το χέρι σας επίπεδα, τρίψτε πέρα δώθε ακριβώς κάτω από τον αστράγαλο. Στη συνέχεια, στο πάνω μέρος του ποδιού σας από τα δάχτυλα των ποδιών προς τον αστράγαλο. Τέλος με καταπραϋντική λοσιόν τρίψτε από τον αστράγαλο στο γόνατο.

Exit mobile version