Γέννα στο σπίτι: Φωτογράφος βγάζει απίστευτες φωτογραφίες της συντρόφου του

Ο φωτογράφος Gustavo Gomess τράβηξε συγκλονιστικές φωτογραφίες της συντρόφου του την ώρα του τοκετού, ο οποίος κράτησε περίπου 20 ώρες.

Οι δύο σύντροφοι αποφάσισαν η γέννα να γίνει στο σπίτι και έτσι τους δόθηκε η ευκαιρία να απαθανατίσουν την φυσική ομορφιά του τοκετού στο φυσικό τους περιβάλλον, που δεν είναι άλλο από το σπίτι τους.

“Πέραν της προσωπικής μας ιστορίας, ελπίζουμε ότι αυτές οι φωτογραφίες θα μεγαλώσουν την ευαισθητοποίηση γύρω από τον φυσικό τοκετό στο σπίτι στη Βραζιλία», λέει ο Gomess.

«Η χώρα μας έχει τα υψηλότερα ποσοστά καισαρικής στον κόσμο, περίπου το 50% των γεννήσεων που γίνονται στα δημόσια νοσοκομεία γίνονται με τη μέθοδο της καισαρικής ενώ το ίδιο ποσοστό στο ιδιωτικό σύστημα υγείας φτάνει στο 87%. Δυστυχώς όμως για τα αυξημένα αυτά ποσοστά δεν ευθύνονται ιατρικοί λόγοι αλλά επειδή η καισαρική μπορεί να προγραμματιστεί και είναι πιο γρήγορο και εύκολο για τους γιατρούς να φέρουν με αυτή τη μέθοδο ένα μωρό στον κόσμο», αναφέρει.

« H Priscila και εγώ δεν νιώσαμε ούτε για μια στιγμή ανήμποροι και καθ΄όλη τη διάρκεια της διαδικασίας είχαμε κοντά μας μια doula, μια μαία και έναν παιδίατρο. Ελπίζουμε ότι αυτές οι φωτογραφίες θα ενθαρρύνουν τις μέλλουσες μητέρες να αποφεύγουν τις άσκοπες καισαρικές», καταλήγει ο ίδιος.

Παρά το γεγονός ότι πέρασε πολύ ώρα πίσω από την κάμερα, ο Gustavo ήταν στο πλευρό της συντρόφου του όταν ακούστηκε το πρώτο κλάμα της κορούλας τους, της μικρής Violet!

Exit mobile version