3 πράγματα που «σκοτώνουν» το σπέρμα

Πολλοί άνδρες ανησυχούν τόσο την ποσότητα όσο και για την ποιότητα του σπέρματός τους αλλά και για την γονιμότητά τους.

Μάλιστα,  15% των ζευγαριών δεν είναι σε θέση να συλλάβουν ένα παιδί μετά από ένα έτος ή και περισσότερο ελεύθερου σεξ. Η ανδρική στειρότητα μπορεί να προκληθεί από διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής, της κινητικότητας ενώ η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και το κάπνισμα είναι γνωστό ότι βλάπτουν την ποιότητα και ποσότητα του σπέρματος,.

Δείτε άλλα τρια πράγματα που κάνουν το ίδιο…

Σάουνα

Οι άντρες που συνηθίζουν να χαλαρώνουν σε ένα δωμάτιο σάουνας, ίσως θα έπρεπε να το ξανασκεφτούν καθώς με αυτόν τον τρόπο μπορεί να καταστρέφουν το σπέρμα τους, προειδοποιούν Ιταλοί επιστήμονες. Σύμφωνα με τους ερευνητές, υγιείς άντρες που χρησιμοποιούν συχνά τη σάουνα παρουσιάσουν χαμηλότερο αριθμό σπερματοζωαρίων, ενώ η ζημιά που προκαλείται διαρκεί τουλάχιστον 6 μήνες.

Στρες

Το άγχος και το στρες είναι από τις κύριες αιτίες πολλών προβλημάτων υγείας. Φαίνεται όμως ότι δεν επηρεάζουν μόνο τη συναισθηματική υγεία, αλλά οδηγούν επίσης σε προβλήματα υπογονιμότητας στους άνδρες.

Ο φορητός υπολογιστής

Πολλοί άνθρωποι έχουν τη συνήθεια να δουλεύουν τον φορητό υπολογιστή στα πόδια τους. Ειδικά όμως οι άνδρες που θέλουν να τεκνοποιήσουν, πρέπει να την αποβάλουν. Δεν προκαλούν μόνο ζημιά στο δέρμα του μηρού, αλλά με αυτή τους τη ενέργεια προκαλούν ζημιά και στο σπέρμα τους. Με βάση μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Fertility and Sterility, η αύξηση της θερμότητας στη γύρω περιοχή ενδεχομένως να επηρεάζει την ποιότητα του σπέρματος.

 

Exit mobile version